sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Tutkittu juttuEdes poliitikot eivät luota politiikkaan. Jos eivät hekään, kuka sitten luottaisi? Ei kansalaistenkaan pitäisi, kun eivät heidän valtuuttamansa poliitikotkaan enää itseensä luota.

Mutta ihmekö tuo? Olemme antaneet heidän, siis puolueiden, sen eliitin, jota he edustavat muuttaa poliittisen järjestelmämme sellaiseksi, ettei poliitikon arvoilla ja niiden pohjalta edustamilla mielipiteillä ole merkitystä. Nappia painetaan kuitenkin eliitin, siis ryhmän/puolueen ohjatun enemmistöpäätöksen mukaisesti. Sillä taataan eliitin, jopa eliittien demokratian toteutuminen, mutta kansalaisten demokratian se samalla lopettaa. On lopettanut.

Eikä ongelman perussyinä ole globalisaatio, asioiden komplexius, ei edes huonompi edustaja-aines. Perussyy on puolueiden ja muiden etujärjestöjen yksinvalta tehdä politiikkaa. Kansalaisen mahdollisuus on vain kärsiä seuraukset ja maksaa.


PS.

On siinä jotain outoa kun kasvavan, individualismia, suorastaan narsistista ja muista piittaamattomassa yksilöllisyyttä ihannoivassa suomalaisessa uusliberalistisessa arvomaailmassa, "porukka päättää". Siis eliitti päättää ja enemmistö pannaan vikisemään.

Ei kommentteja: