perjantai 23. maaliskuuta 2012

Vaihtoehto Suomen tervehdyttämiseksi
Kun puolueilla ei enää ole muuta ideologiaa kuin valta ei ole ihme, että valtaan päässeet ja siis nyt vallassa olijat löytävät yhteisen sävelen. Ilman valtaa ja siis oppositiossa on kylmää ja yksinäistä. Vain toivo paremmasta, siis kansan kyllästymisestä valtaa käyttäviin voi pitää eliitin kasassa. Ja sitten seuraa taas uusi kierros.

Siinä välissä kansan kiihkoa ruokitaan lupauksilla, niillä vaalilupauksilla, joita ei edes ole tarkoitettu pidettäviksi. Ennen niitten unohtaminen oli sääntö ja helppoa, mutta nyt niistäkin uhkaa muodostua hallitusohjelman pakkopaita.  Webillä kun on pitkä muisti.

Mutta valta, sillä ja vain sillä on voimaa tässä ja nyt. Sillä huomisen vallasta ei ole takeita kellään. Siinä unohtuvat vaateet ministerin nuhteettomuudesta, puolueen pyhät ydin- ja verotuslinjaukset, valtion- ja kansan talouden tila, TUPOn lopullinen kuoppaaminen jo aikaa sitten ja yrittäjyyden toimintaedellytyksiä eli kannattavan toiminnan mahdollisuuksia lisäämällä. Vahva on usko kansainvälisille markkinoille suuntaavien kasvaviin ja osaamisintensiivisiin itc-yrityksiin. (Nekin rahat kun valuvat pitkälti konsultti- ja koulutuskavereille.) Mulle kaikki, heti, nyt ja meijän porukalle kans´, siinä eilistenkin ratkaisujen periaatteet. 

Silla jakovarassa piisaa, on pakko piisata. Sen aika-ajoin loppuessa, siitä osattomat saavat maksaa vailingin.  Veronmaksajan selkäranka kestää mitä vaan. 

Mutta voisiko tuo muulla tavalla toteutuakaan, kun valtaapitävät eivät omista, eivätkä tulevien valtaapitävien eduista eivät halua leikata? Eivätkä missään tapauksessa edes niistä kuluista, joista heidän pitäisi tehtävämsä mukaan osata vastata. Tarkoitan luonnollisesti julkisen hallinnon koko pottia.

Mutta kaikki tässä maailmassa on mahdollista, jos tahtoa riittää. Esimerkiksi vaikka aiemmin esittelemäni kehittämisohjelman mukaisesti. Kyllä sillä nyt taantuva maa kasvuun ja kehitykseen käännetään.

  • Kuntatalouden kulujen olennainen vähentäminen sote- ja opetuspalvelutasoa heikentämättä
  • Työpaikkoja luovan yritystoiminnan toimintaedellytysten kehittäminen
  • Kansallisten maataloustukien poistaminen
  • Yritystukien kriittinen karsinta
  • Puolueiden julkisen rahoituksen lopettaminen
  • Puolueiden omaisuuden ja niiden hallinnoimien yleishyödyllisten yhteisöjen yksityistäminen ja myyntitulon tulouttaminen valtiolle
  • AY - jäsenmaksujen verovapauden poistaminen
  • Puolueista riippumattoman perustuslakituomioistuimen perustaminen
  • Harmaan talouden kitkeminen

Kyllä tällä kestävän kehityksen alkuun päästään. Vaan taitaa vaatia aivan toisenlaisen porukan toteuttajakseen.PS.

Ja kaiken komeuden lisäksi hallitus aikoo antaa työeläkeyhtiöille luvan turvata näiden riskisijoituksia varoilla, jotka itse asiassa ovat työeläkevakuutettujen ja eläkkeensaajien saatavia!

Meidän varoillamme siis on työeläkeyhtiöillä kohta mahdollista puskuroida myös sijoitusriskejään. Näille pelureille, näille universumin sankareille ei sitä valtaa missään tapauksessa saa antaa. Siinä menevät sitten eläkeläisten säästöt, sekä nykyisten että tulevien, tunnetusti vastuuttomien poikien pelimerkeiksi.

Ja samalla reittaajien arviot valtiontalouden kyvystä hoitaa lainojaa. 

Ei kommentteja: