keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Politiikan realiteetit ja kansalaisten muistiSuomessa voidaan tunnetusti käsitellä vain yhtä asiaa kerrallaan. Mutta kaikki muuttuu.

Nyt osataan käsitellä jo käsitellä kahta kerralla; sekä Wallinin valehtelemista - tarkoitan hänen aiheuttamastaan tietovajeesta - että Finnairin stay-bonuksia. Samanaikaisesti.

Unohtuneet ovat kuitenkin jo Vehviläisen ja Ilmarisen asuntokaupat ja tarve poistaa työeläkelaitosten johto pörssiyhtiöiden ja erityisesti valtionyhtiöiden hallituksista. Samoin puolustusvoimien muu karsiminen, Solomon R. Guggenheimille rakennettava muistomerkki Katajanokalle, Kreikan takuutukset ja niiden suuruus. Ja moni muukin tärkeä asia on kadonnut mediahorisontin toiselle puolen. Toivottavasti ei kuitenkaan lopullisesti.

Ja huomenna kokoontuu valtakunnan terävin pää kehysbudjettiriiheen tekemään pääministerin vaatimien poliittisten realiteettien mukaisia nahkapäätöksiä jo ennestään löperöön hallitusohjelmaan. Kirveleviä varmasti jo nekin? Mutta suurin osa jää edelleen tekemättä. Ne kaikki ovat vielä edessämme. Tätä vauhtia ne jäävät lastenlastemme maksettaviksi, Kreikan tiellä.

Sitten voidaan unohtaa loputkin?


PS.

Mutta kyllä Jutta nyt saa loistaa. Kuin Mari aikoinaan. Napsii ilmassa leijuvia poliittisia pikkupisteitä joka puolelta. Kohta panee Wallinin varmaan luokan nurkkaan.

Ei kommentteja: