maanantai 8. helmikuuta 2010

Ihana Maan Tapa jatkuu?

"Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA moittii Nuorisosäätiön toimintaa. ARAn mukaan säätiö ei kaikilta osin ole noudattanut arava- ja korkotukilainsäädännön vaatimuksia. Tarkastus ei kuitenkaan anna aihetta tukien takaisinperintään." Näin YLE juuri nyt.


Kun Nuorisosäätiö-selvitysten alkuvaiheessa ihmettelin, millä tavalla kepulien Nuorisosäätiön toiminnan lainmukaisuutta selvitetään ilmikepulaisten toimesta joko ARAn tai STMn tai RAYn toimesta, ei asiaan ole juurikaan kukaan huomiota kiinnittänyt. Ja onhan mahdollista, että itseolen  Kepun suhteen salaliittoteoria-uskovainen. Enkä väitä, että ARAn kehittämispäällikkö Markku Virtanen olisi muuta kuin ARAn kehittämispäällikkö. Mutta vähän panee ihmettelemään kun rikeitä kirjataan kunnioitettavasti, mutta sanktioksi tulee nuhtelu. Siis ei mitään.


Kuitenkin on selvää, että Vanhanen ja Kaikkonen ovat saaneet säätiöltä vaalitukea sekä suorana erityisenä vaalitukena että toimiessaan ao. järjestön puheenjohtajana syntyvien, osin tekaistujen kokouspalkkioiden seurauksena.


Mutta ehkä se todellakin on niin kuin Braxin valmistelutyöryhmätkin osoittavat, että asianosaiset ovat parhaita selvittäjiä silloinkin, kun asioiden lainmukaisuutta tutkitaan tai lainmuutoksia mietitään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kepuli homma

hakki kirjoitti...

Anonyymi

Niinpä on. Kepulien pinna kyllä kestää. Kuinkakohan kauan kansalaisten pinna kestää moista menoa?

Tobe kirjoitti...

Luettuani antaumuksella aamun aviisin päädyin minäkin oivallukseen.?
Koska emme kuitenkaan saa noita puolueita ulos päättämästä voisimme yhteisvoimin valita JOTKUT MUUT, koska\" jotain muuta\" ei ole mahdollista.Miettikääpä kansalaiset miten järjetöntä olisi demarien rakastama Ruotsin mallin mukainen listavaali.
Siinä seisoisi kanki kaikkonen listan kärkipäässä ja valintaa ei estäisi mikään.Nyt olisi mahdollista toteuttaa se listavaali toisella tapaa.Ryvettyneet lista esille joka päivä sosiaalisessa mediassa ..kuka sai ja kuinka paljon ja mistä ja miksi?
Maailma muuttuu vain päitä vaihtamalla.Kaikissa puolueissa on ne jotka vain odottavat tyrkätäkseen nuo totemit pois vallankammareista.Olishan siinä sekin hyvä, että saisimme vaihtelua ruudussa näkyviin naamoihin.Kuluuhan se naama kun se on esillä joka päivä.Milloin se tanssii, milloin se esittelee vaatekaappiaan, milloin istuu pellonpientareella puhumassa lähiruuasta, milloin jalkapallomatsissa, milloin ihan työpaikallaan antamassa lausuntoa.Sama virne naamassa,Sama ärsyttävä ylimielisyys ja tieto oman aseman varmuudesta.Ne hymyt on saatava hyytymään.

hakki kirjoitti...

OrNot

Valitettavasti viimeisten puolue- ja vaalirahoituspäätösten jälkeen listavaali on käytännössä, joskaan ei nimellisesti, todellisuutta. Kun ainoa vaalirahoitusrajoitteista vapaa taho eli puolue voi rahoittaa puolueen ehdokkaita mielin määrin. Kansalaisten puoluetta edustavien ehdokkaiden rahoituksessa onkin sitten kaiken maailman rajoituksia.

Toivotan onnea ja menestystä \"Ryvettyneet Poliitikot Listalle\". Onhan se ainakin hyvä alku. Lupaan osallistua, jos ryvettyminen käsittää muutakin kuin vaalirahasotkuja. Alatko ylläpitämään sitä täällä Kauppalehdessä? Varaudu sitten toimintahäiriöihin.

Vaikka olenkin kanssasi samaa mieltä siitä, että \"Kaikissa puolueissa on ne jotka vain odottavat tyrkätäkseen nuo totemit pois vallankammareista\" ja toivoisin, että he jo heittelisivät olen vakuuttunut siitä, että he eivät aktivoidu. Heillä kaikilla kun on liikaa menetettävää. Ja perinteisen puolueregiimin valta on aivan liian hyvin sementoitu.

He aktivoituvat vasta sitten kun muuta mahdollisuutta ei ole seuraavien vaalien voittamiseen. Pelko oman paikan jatkuvuudesta ja sekin vain riittävän monen kansanedustajan julkituotuna huolena, voi saada aikaan toivomaasi toimintaa.

Sen voi antaa vain JOKU MUU. Ja hänkin vain kiistattomana vaalivoittajana.

Tobe kirjoitti...

Jos vaikka aloittaisimme Kaikkosesta.Olisihan se kansakunnalle ja demokratialle suuri voitto, että niin nuori ja niin typerä rahanrepijä kuin kaikkonen jäisi rannalle.Pitäisi myös saada rankka seuranta ettei hän sijoitu mihinkään lepohommaan paluuta odottelemaan.Missähän se demarien Backmann nauttii palkkaa työstä mitä ei tee? Lista on helppo tehdä.Kaivakaamme nykyisestä eduskunnasta ne 20-30 naamaa joilla puhtaat paperit.Tapaan kriittisen toimittajan ensiviikolla ja ehdotan asian siirtämistä printattuun mediaan.Pitää saada uskottava jakelu joka jatkuu ilkamoivissa blogeissa kautta maan piirin.
Vanhanen ilmoitti ettei mitään rikollista ole tapahtunut...Nuorisosäätiöcase on rikos tai muutoin pankkiryöstö onkin lainanotto.
Puhemies on liiankin oikeassa sokeudesta mikä valtapiiriä vaivaa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Aloitetaan vaan Kaikkosesta. Minulle sopii varsin hyvin, että moinen broileri politiikasta häviää. Mutta en oikein jaksa uskoa, että edes yhteiset lihaksemme riittävät siihen, etteikö Kepu häntä esimerkiksi Maaseudun Maisemakorttisäätiön asiamieheksi nimittäisi. Demarien vastaava uraohjus Backman meni jonkun kansainvälisen yrityksen palvelukseen. Konsultiksi varmaan. Ja saa siitä varmaan konsultin palkankin. ;-)

No itsepä vaadit: pankkiryöstö on lainanotto. Sehän on selvä. Onhan auton varastaminenkin ajoneuvon oikeudeton haltuunotto.

Mutta sen lisäksi, että puhemies puhu järkevästi myös hän jätti vaalirahoituksensa ilmoittamatta.