maanantai 15. helmikuuta 2010

Minne KL-blogaajat karkaa?

Ja erityisesti miksi? Varmaan jokaisella on syynsä, eikä sitä yhtä ainoaa syytä edes löydy. Ja onko silla oikeasti väliäkään? Tuleehan uusia tilalle. Olen ehkä vaan tavallista uteliaampaa/tiedonhaluisempaa sorttia, tässä asiassa.


Kun itse lopetin blogaamiseni Kauppalehdessä syksyllä 2008 siihen oli selkeä syy. En pitänyt tavasta jolla joku KL-keskustelupalstan moderaattori suhtautui silloin Kirkkovene Kunnanvaltuustoon - ehdokkaan toistuvaan vaalimainontaan ja antoi viikon julkaisukiellon. Siirsin blogini Uuteen Suomeen, joka käsittelemäni aiheiden osalta tuntui muutenkin sopivammalta.


Mutta eipä mennyt aikaakaan, kun päätoimittava vaati nimeä, mielellään varmaan kuvan kanssa. Koska minä taas lähden siitä, että nimimerkin käyttäminen on yhtä suuri kansalaisoikeus kuin salaiset vaalit toimivalle demokratialle ja toimittajan lähdesuoja medialle ja demokraattisen maan kansalaisille tiemme erosivat jo kuukauden kuluttua. Ja täällä sitä on oltu siitä lähtien.


Onhan minulla samoilla nimillä blogeja Aamulehdessä, Blogspotissa, Vuodatuksessa, Wordpressissä ja Ningissä mutta olen Kauppalehdenkokenut ykkösblogikseni. Tämän viimeisen blogi-uudistuksen, anteeksi blogi-muutoksen jälkeen, uskoani kieltämättä toistuvasti kokeillaan. Muutos oli ehdottomasti ainakin kirjoittajan kannalta useimmissa suhteissa muutos huonompaan. Pitkää pinnaa kun kaikki muutoksen jälkeen tapahtuneet töppäilyt ovat kirjoittajalta ainakin vaatineet. Eikä tietoa ongelmien lopusta tai vielä toteuttamattomien ominaisuuksien tulemisesta ole.


Ja osaksi niitten seurauksen on ainakin minussa voimakkaasti myös vahvistunut käsitys siitä, että Kauppalehden kannalta blogit ja blogaajat ovat parhaimmillaankin yhdentekeviä tai median myllerryksessä ehkä välttämätön paha?


Nyt sitten hyvästit jätti Jaakko Wallenius | Viivan alta. Jo jonkin aikaa häneltäkään ei kirjoituksia ole enää näkynyt. Piksussa kirjoitellut vähän aktiivisemmin, kuten aika moni muukin KL:n blogeista joko osaksi tai kokonaan hävinnyt. Jote palataanpa tämän kirjoituksen alkuun: Miksi Kauppalehden blogaajat poistuvat? Millä perusteella he mahdollisesti valitsevat seuraavan kotipesänsä?


 


Kunhan utelen.


 

35 kommenttia:

hikkaj kirjoitti...

Hakki

No katopa esim Jutan blogien kommenttimahdollisuuksia. Eli menet tuonne: http://jutta.blogit.kauppalehti.fi/

Ja sitten painaset kommenttisanaa. Mitäs tapahtuu? Eihän siellä ole koko ruutua johon kommentoida!!! (Sitäpä Jutta ihmetteli itsekin kun hänelle asiasta ilmoittelin.)

Eli olisiko yksi poismenon syy ihan näissä teknisissä ongelmissa? Minullakin ollut vaikeuksia tekniikan kanssa: yhtenä päivänä oli valmis blogi, itse en päässytkään kirjoittautumaan sisään omaan blogipottuuni. Ks. http://hikkaj.blogit.kauppalehti.fi/blog/17428/hassuja-nama-kauppalehden-blogit-joskus
Yskiikö tekniikka niin paljon että yks ja toinen mielii muille maille....

hakki kirjoitti...

hikkaj

Jo on tuo jutan sivun kommentointimahdollisuus kuin toisesta maailmasta. Vaikka, ovatpa ne kommentoinnitkin tämän 3 vuoden aikanakin olennaisesti vähentyneet. Ilmeisesti lukijatkin ovat tehneet valintansa? ;-) Pitäisikö meidänkin mielestäsi? Vaan millä kriteereillä valita jotain "pysyvää" uudeksi kotipesäksi?

Ettei käy kuten minulle viimeksi. Vaikka olin henkilökohtaisesti medialta saanut vakuutuksen nimimerkin käyttämisoikeudesta, toisin kävi.

helanes kirjoitti...

Varmasti on myös niitä, jotka ovat yksinkertaisesti lopettaneet. Kahden vaiheilla olen ollut itsekin, mutta jatkan vielä toistaiseksi niin US:ssa kuin täällä, vaikka en tiedäkään, ovatko lukijat jo vallan kadonneet.

Juttaa olen kommentoinut ahkerasti, mutta nyt ei onnistu. Eikä onnistu, ainakaan helposti, hymiön liittäminen tähän Paitsi :)) Eikä onnistu kommentin korjaaminen tai kommentiin kommentissa vastaaminen. Eikä ole esikatselumahdollisuutta täällä kommenttilaatikossa.

helanes kirjoitti...

Niin siis kommenttiin kommentissa. ;)

hakki kirjoitti...

helanes

"en tiedäkään, ovatko lukijat jo vallan kadonneet." Eipä taida tietää kukaan muukaan? Enää. Tieto lisää tuskaa. Olisiko niin, että Kauppalehti on siirtynyt blogikirjoittajien johtamisessa vanhaan Mushroom Managementtiin?

Tuo hikkaj:n ja sinun listasi on jo aika kattava lista ongelmista. Kun päälle vielä pannaan sydämmentykytyksiä pari päivää sitten aiheuttanut "spämmäys", nykyisen blogipohjan alleviivauksien ja linkkien samanlaisuus, huomattavan köyhä ulkoasu ja jatkuvat katkokset niin siinä kai ne suurimmat uudistukset sitten kai ovatkin? Kehitys kehittyy?

yrjana kirjoitti...

Ja tämä bloggaajien häviäminen johtaa kierteeseen, jossa häviää lukijat ja kommentoijat myös. Varmaan olette myös panneet merkille, että Luetuimpien listä ei ole päivittynyt koko tämän uuden alustan aikana. Ainakin itse roikun samalla sijalla kirjoitin jotain tai en.

Tuo kommentointien eli keskustelun häviäminen on vähemmän kannustavaa. Tosin oma aktiivisuus on muutenkin ollut viime aikoina vähäisempää, syystä tai toisesta.

juhamatti kirjoitti...

Kai se on niin, että kun jotain "uudistetaan", lue huononnetaan, tapahtuu
asiaa harrastavien taholta muualle kaikkoaminen.

Ainoastaan kommentoijan kannalta asiaa tarkastelevana aiheiden laaja käsittely,
ellei peräti väittely on koko homman suola. Siis silloin kun syntyy usean lukijan
kesken kommentointia.

Palstan visuaalinen aneemisuuskaan tuskin innostaa enempää lukijoita mukaan.
Ikävää, koska KL- Blogeissa on ollut huomattavassa määrin aitoa älyllistä analyysiä
ajan virrassa, aiheesta riippumatta.

Ehkä kustantaja haluaa jotain Suomi-24 tyyppistä täysin aivotonta löpinää,
että kenellekään ei tulisi mieleen ryhtyä "maailmaa parantamaan".

Kai suuntaus on pois ilmaisista nettikuvioista, näistä kun ei ole kuin kustannuksia.
Kyllä siinä erehdytään, jää lehden muukin seuraaminen. So long.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Hyvin harvat blogi-kirjoittajat vaivautuvat vastaamaan, tai eivat edes kykene, tai ehka eivat ole ymmartaneet komenttien tekijain ajatuksen juoksua - ja tietenkin on mahdollisuus - ettei komentin esittajan sanallinen ilmaisukyky ole tarpeeksi selkea tullakseen ymmarretyksi.

Ne - jotka kompuuttorit ohjelmoi saatelemaan asiallisuuden komenteissa ovat nuoruuden hurmassa lyhytnakoisia. Tuloksena on poikkeuksetta "Mustan kissan paksut posket" reconformation kysely, eika aina yhdenkerran, vaan parikin kertaa ei ole harvinaista.

Asiain kasittely jaa useinkin aivan liian pintapuoliseksi, jolloin komentoijalla ei ole enempaa sanottavaa. Kumminkin vain valttamalla ennenaikaisia johtopaatoksia voi antaa mahdoollisuuden kayda asiassa pitemmalle. Komentoijat, niin kysymysten kuin vastauksienkin taholta tahtovat tuoda esille enemman itsetarkeytta kuin itse asian tarkeytta, joten syvyys asian kasittelyssa jaa toisarvoiseksi.

Pitkajannitteinen keskustelu antaa aina mahdollisuuden kayda asian loppuun, kun taas johtopaatokset, kuten itse sana ilmaisee, vie kaiken mahdollisuuden nahda asiassa pitemmalle.

hakki kirjoitti...

yrjana

Kierre voi tietysti olla joko negatiivinen tai positiivinen? Ja kummasta on kysymys saattaa riippua siitä katsojan ikiomasta agendasta? Mutta itse olen kyllä taipuvainen uskomaan esittämääsi negatiiviseen kierteeseen. Ja muna vai kana - ongelmalla ei sen jälkeen ole arvoa muille kuin asian syytä mahdollisesti selvittävälle "tutkijalle".

Uudistuksen elementteinä esimerkiksi muuttumattomat listaukset, toteutumattomat hakumahdollisuudet, aneeminen ulkonäkö, kopioinnin ja liittämisen hankaluudet, pakotettujen kiertoteiden käyttäminen linkityksiä rakennettaessa ja varmaan paljon muutakin kivaa jota ei nyt tule mieleen tai johon ei vielä ole törmännyt. Herääkin kysymys mitä Kauppalehti pitää muutoksen hyvinä, uusina ja entistä parempina ominaisuuksina?

Saattaisiko kommentoinnin väheneminen johtua huonommista, mielenkiinnottomista artikkeleista vaiko esimerkiksi aneemisista sivuista, kierteen kiihtymisestä vaiko tiivistyneestä työtahdista työpaikoilla?

hakki kirjoitti...

juhamatti

Taitavat nuo kaksi viimeistä kappaletta liian todennäköisesti kuvata kustantajan aivoituksia? Uusien ajatusten ja teknologioiden soveltaminen vastentahtoisesti, pelko pöksyissä, ei ainakaan johda kaupallisesti kestävään tulokseen. Ja kuten arvelet, siinä saattaa mennä aikoinaan hyvä lehti aikaa myöten haaskuulle. Kumpikohan sodan valtakunnallisen päivittäisen talouskaupallisen median ykköspaikasta lopulta voittaa, Alma vai Sanoma?

So long tuntuu sekin kovin lopulliselta?

hakki kirjoitti...

Karl

Nyt on todella filosofeeraamisen paikka.

Olet muuten varmasti oikeassa siinä, että monen kommentoijan ja kirjoittajankin mielestä aivan liian pintapuoliseksi. Ei ole perustelu väittely, varsinkaan julkinen väittely sen paremmin nimellä kuin nimimerkillä meidän suomalaisten leipälajeja. Liian nopeasti keskustelu joko lopahtaa tai menee toisarvoisiin asioihin tai henkilökohtaisuuksin. Ja juuri perusteltu, argumentoiva väittely olisi tässä maassa paikallaan näiden, lähes 50 konsensusvuoden jälkeen. Niihin ei enää ole paluuta paitsi toivottavasti äärimmäisessä, kansan jatkuvuutta uhkaavan tilanteen mahdollisesti ilmetessä.

palvelua kirjoitti...

Kyllä tämä tekninen kömpelyys haittaa siinä määrin, että itsekin olen silmäillyt uusia blogailuapajia. Ensimmäiset muutoksen jälkeiset kommentitkin menivät eetteriin anonyyminä, kun en tajunnut, että sisäänkirjautuneena se ei automaattisesti enää poimi nimimerkkiäni.
Tästähän julkaistiin joku tutkimuskin, että blogien kirjoittaminen alkaa olla vain ikääntyvien huvia. Ihan niinkuin politiikkakin on. Nuoremmat ovat läsnä FB:ssa, johon kirjoitetaan kaikki päivän tapahtumat WC-käynnistä alkaen. Ikäänkuin muita minun elämäni sekunti sekuntilta kiinnostaisi.
Olen myös huomannut, että ei kolmekymppisillä noin pääsääntöisesti ole mitään mielipiteitä politiikkaan ja yhteiskuntaan. Kun yrität kahvipöydässä viritellä keskustelua jostain ajankohtaisesta teemasta, sinua katsotaan kuin olisit tipahtanut avaruudesta: hei, ketä kiinnostaa?!?

hakki kirjoitti...

palvelua

"että ei kolmekymppisillä noin pääsääntöisesti ole mitään mielipiteitä politiikkaan ja yhteiskuntaan." Siitä olen kuullut ja itsekin huolestuneena asiaa seurannut. Mistä mahtaa kertoa? Siitäkö, että menee liian hyvin? Vai ettei uskota voitavan itse vaikuttaa? Vai siitä, että kuvitellaan jonkun muun vaan hoitavan ne asiat? Sääli. Sillä sitten kun se ei enää yhdentekevää, mahdollisuudet saada menetettyä oikeutta takaisin ovat aika vaikeita.

Jos on päässyt lasten kaveri-listalle FB on hyvä tapa selvittää mitä ne oikein puuhaavat ja ajattelevat. Mutta ainakin vielä se vaikuttaa enimmäkseen narsistiselta napaan tujottelulta. Ellei siitä nykyistä kummempaan ole, sekin menee ohi.

Itse olen kieltämättä parin viime päivän aikana kiihtyvällä intensiteetillä ajatellut myös erkaantumista. Mutta minne? Siinä pulma. Vaihtoehtoja on paljon, ehkä liiankin kanssa. Kun aikoinaan aloitin lähdin kokeilumielellä ja selvittääkseni ajatuksiani kirjoittelemalla. Keskeinen elementti oli kuvitelmani siitä, että Kauppalehden lukijakunta olisi jollain tavalla "kvalifioidumpaa", ehkä "sisäsiistimpää" porukkaa kuin keskustelupalstojen örveltäjät. En ole joutunut pettymään.

Kun itseäni eivät kiinnosta esimerkiksi Tampereen tapahtumat, kukkien kasvattaminen, kuka lapio lumet pihaltani, urheilu yleensä tai ammattilaisurheilu erityisesti ei haluaisi valita taas väärin. Nimimerkin käyttämisoikeus on ehdoton edellytys, eikä se näytä kovinkaan montaa hyvää mahdollisuutta avaavan. Ainahan voisi tietysti perustaa oman blogiston, mutta se sitten vetäisi korkeintaan puoleensa "samantyyppisesti" ajattelevia.

Ei ole helppoa.

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki
"Ei ole helppoa", mutta tuskimpa sita haluaisitkaan. Helpossa ei ole haastetta ja sitahan me jokainen, omalla tavallamme tietenkin, pyrimme loytamaan ja tuskin olisi paljoakaan juttaamista, jos nain ei olisi.

Oletko ajatellut menna Suomen ulkopuolelle blogihommissasi? Ei silla, etteiko siella olisi paljon samanlaista, vaan pelkan sanallisen ilmaisun kehittamiseksi?

Ihminen ei poikkea omasta specimen, olipa han missa tahansa. Kulttuurit ovat pelkkia tapojen ja tottumuuksien pintapuolisia eroavaisuuksia ja pinnan alla on sama epavarmuuden itsekeskeinen ahertaja. Tuntematta tuota ihmisen ominaisuutta me helposti asennoidumme "vieraisiin" varovaisuudella, mutta kuten tiedat sekin usein vaistyy tullessaan "tuntemaan" toisen, tietekin oman kasityksensa puitteissa, "hyvat ja pahat" puolet.

"Samantyyppisesti" ajattelevat, havaintojeni mukaan, eivat useinkaan loyda aiheita keskusteluun, paitsi silloin kun keskustelu ei muodostu kilpahenkiseksi. Tuolloin voidaan rakentaa ajatuksellista "pyramidia". Sellaisessa rakentamisessa ei ole "vastuksen" asettamia esteita, joten kayda eteenpain on helppoa.

hakki kirjoitti...

Karl

Olenhan minä moista joskus ajatellut ja harkinnan jälkeen luopunut ajatuksesta. En erilaisuuden pelosta sen paremmin kuin ihmisten kuin heidän erilaisten kulttuurien vuoksi, niistä minulla on omasta mielestä hyvä kokemusvalikoima jo nyt vaan siksi, että itseni kehittäminen näillä kirjoitelmilla ei enää ole ainoa motiivi.

Olen vahvasti sitä mieltä, että suomalaisen poliittisen nykymenon jatkuminen vie kiville sekä tämän maan että kansan. Haluan yrittää vaikuttaa siihen, että näin ei tapahdu. Mutta koska en ole poliitikko enkä sellaiseksi ryhdy, voin hoitaa "kansalaisvelvollisuuteni" blogaamalla. Ja koska yhteiskunnan kehityksestä kirjoittelua ei kovin viihteellisenä pidetä on sillä missä kirjoitan minulle merkitystä.

hakki kirjoitti...

Kauppalehden blogien ylläpidolle

Kiinnitti huomiota tuo jutan viimeisin blogi. Hikkaj jo kiinnitti huomiotani siihen tämän keskustelun alussa. Tämä teidän uudistuksena hehkuttamanne blogialustan muutos on katastrofi. Alkaa mennä jo koulukiusaamisen puolelle.

Toimittajanne puhuvat aika ajoin liikuttavan kauniita sanoja liiketoiminnan kehittämisestä, asiakaslähtöisyydestä ja joskus visioista, missioista ja strategioista. Millä tavalla visioitte blogien aseman? Onko sillä asemaa uudessa strategiassanne? Vai onko missionne ammattitoimittajien laatulehti, josta blogistien muodosta rikkaruoho on kitketty?

Jos vanhat merkit paikkansa pitävät ei tämä viesti perille mene. Mutta en minäkään viitsi.

KunniaTohtori kirjoitti...

Blokkaajat karkaa eli poistuu tästäkin KL:n blokista siksi, että alkuinnostus on ohi, ja alkuinnostuksen jälkeen blokkaaja huomaa, että näillä kirjoituksilla ei ole mitään vaikutusta mihinkään. Korkeintaa Suojelupoliisi tutkii näitä blokeja ja profiloi valtaapitävien vihollisia.

Toisekseen on järkyttävää huomata, että kun vaikkapa Liikanen patistaa valtiota säästämään, niin tämä tuodaan esille KL:ssä tyyliin "vihdoinkin joku" kertoo. Vaikka blokkaajat ovat vuosia etuajassa kirjoitelleet asiasta. Toisinsanoen sillä ei ole tuon taivaallista merkitystä, mitä blokeissa kirjoitellaan. Vaikka kirjoitat kuinka viisaita ja perusteltuja kirjoituksia, olen vain blokiin kirjoittaja.

MOT. Blokkaajat ja blokeihin kirjoittavat ovat vaikutusvallattomia huulen heittäjiä.

KunniaTohtori kirjoitti...

Vielä KL:n blokitekniikasta. Haluaisin korjata pari kirjoitusvirhettä edellisestä kommentista, vaan eipä onnistu. Eli en voi korjata kommenttiani. Toisekseen KL:n blokin muotoilumahdollisuudet ovat olemattomat ja koko blokin tekninen toteutus on täysin vanhanaikainen.

Mutta niinhän muu maailma on ohittanut muutenkin Suomen Internet tekniikassa. Tilastojen mukaan Suomi on Samalla tasolla Albanian kanssa Internet tekniikassa ja Euroopassa sijalla 33.

KunniaTohtori kirjoitti...

Laitanpa vielä yhden kommentin.

Tehkää kuten minä ja alkakaa seurata mielenkiintoisia kansainvälisiä sivustoja talouden ja muun uutisoinnin tiimoilta. Huomaatte miten olematon on KL:n toimitus.

Tobe kirjoitti...

Muistan aina entisen kolleegani sanoneen:"Ne puhuu/kirjoittaa kenen täytyy!"
Jos on sanomisen tarvetta ja kommentoinnin intohimoa niin siitä vaan.Jos alkaa ottaa ns. tylsän päälle niin saabi sitä pithää taukoa.Harvat aiheethan näissä nousevat laajoiksi ja kantaviksi puheenaiheiksi. Jos jotain erityisen hyvää tässä kirjoittelussa on, niin vihdoin yksityisen kansalaisen mielipiteellä on kanava. Näistä puroista tulee jokaisen puolueen pakkopullaa.Jos ei puolue lue ja seuraa laajasti eivät todella tiedä missä mennään.Tupaillat on historiaa ja ajatus liikkuu jo vuoden ympäri.Mikään ei ole pysyvää ja varmaa.Äänestäjä liikkuu ja uusiakin tuulia tulee tarjolle.Muistakaamme , että Jutta Urpilaisen kehuman Norjan surin puolue taitaa olla se maahanmuuttovastainen porukka jonka kanssa kukaan ei halua hallita.Se kaikki tapahtui äkkiä ja tuli ns. pyytämättä ja yllätyksenä.Vain netti mahdollistaa nopean reagoinnin ja uutisoinnin.Printtimedia ja massamedia ei voi lopettaa keskusstelua jos bloggaajta jatkavat aiheesta loputtomasti.On aika huvittavaa, että tv-uutiset kertoo nykyään mitä joku on blogissaan sanonut.
Ennustanpa että ennen vaaleja 2011 saamme laajan Kankikaikkos keskustelun, jonka jälkeen mies joutuu luopumaan ehdokkuudestaan puolueen edun vuoksi.Vain jatkuva keskustelu pitää asiat muistissa ja ns. Vennamon unelma toteutuu."Konnat saadaan kiinni!"Blogit ovat demokratian kulmakiviä ja bloggaus ehdottomasti kansalaisen kunnia asia.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Vain jatkuva keskustelu pitää asiat muistissa". Olet ehdottomasti oikeassa. Se on ehkä myös se netin ja blogien ominaisuus jota poliitikot ja puolueet vielä kiroavat. Äänestäjien poliittinen muisti kasvaa. Kohta se voi jopa kattaa koko vaalikauden? Juuri tämän vuoksi kuvittelen, että hallituspuolueet vähintäänkin toivovat, ehkä jopa jo valmistelevat, Kiinan innoittamana sensuuria valtionhallinnonvastaitten mielipiteitten kriminalisoimiseksi.

Blogit ovat tulleet jäädäkseen. Mutta poliitikkojen lisäksi vastustus tuntuu olevan kovaa myös mediassa.

Vox Populi kirjoitti...

Aneemiseksihan tämä näyttää muuttuneen. Jnkl aikakone menneisyyteen hallitsee näitä sivuja. Visuaalinen ilme on kuin tietokoneen lapsuudesta. Käyttömukavuus ja -luotettavuus on kuin venäläisellä peräaukon päristimellä. Ja ovathan blogitkin sisällöllisesti köyhtyneet. Syksyn 2008 finanssikriisi lieveilmiöineen stimuloi blogisteja aivan eri tavalla kuin tämä maailmaa heiluttava loputon Nuorisosäätiö-presidentin valtaoikeus-Niinistön äksyily-jne -pseudoinformaatiotulva. Turhautumiseenkin voi tympääntyä.
Mutta jatkakaa te jotka olette produktiivisia. Kyllähän näitä blogeja tule silmäiltyä useinkin, vaikkeivät aiheet aina innosta kommentoimaan.

hakki kirjoitti...

Vox, long time no see

Valittaen taidat kuitenkin kommentoijana tietää vain osan näistä vaikeuksista. Yksi niistä esimerkiksi on, että muutoksen jälkeen en ole saanut ensimmäistäkään tietoa tulleesta kommentista sähköpostiini.

Turhautumiseenkin voi todella tympääntyä. Mutta kun jokainen on kiinnostunut mistä milloinkin, ja jotkut keskittyvät johonkin niin, jos kirjoittajia katoaa, tarjontavaihtoehdot vähenevät. Itseään syöttävä kierre on valmis.

Toisaalta, eipähän tästä kukaan saa latin latiakaan.

Helge V. Keitel kirjoitti...

Vastasin laajemmin Cristinan innovaatioblogissa hetki sitten. Kansalliset sosiaalisen median alustat joutuvat keksimään jotain aivan uutta Google Buzz julkistamisen jälkeen. Kirjoitan kohta tarkemman analyysin - tällä viikolla.

hikkaj kirjoitti...

Hakki

Lähetäpäs tää koko blogijuttusi kommentteineen tuonne: http://www.kauppalehti.fi/5/i/blogit/yllapito.jsp

Katotaas mitä ne sanoo... ;)

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

"Kiville" tassa ollaan menossa, hyvinkin monessa suhteessa. Politiikka, sellaisena itsekeskeisena liikkeena kuin se toimii, eika vain Suomessa, mutta koko tunnetussa mailmassa, on tulossa matkansa paahan. Se on kuin vanha auto jota ei voi korjailla paljon pitempaan ennenkuin se romahtaa ruostekasana maahan.

Demokratia alkuvaiheessa oli suunniteltu asioiden hoitamista varten, ei mielipiteiden voimalla, vaan kaytannollisena "get together" ryhma-aivona jossa asiat kasiteltiin asioiden vaatimilla toimenpiteilla, eika suinkaan mita jokin loby-ryhma pyrki aikaansaamaan jonkin poliittisen tavoitteen lapimurrossa valta-asemaansa tavoitellessa. Tuolloin toimintamuodon saneli asian kasittelymuodon, eika suinkaan pelkat mielipiteet asiasta.

Mielipiteet ovat useimmiten vaaristyneita kuvia, silla ne rakentuvat yksilon taustan mukaisesti ja kuten tiedamme, taustaan sisaltyy paljon sellaista, jonka kayttoarvo on yliarvioitu kayttajansa oman kokemuksen puitteissa. Opitulla tiedolla ei useinkaan ole mahdollista rakentaa luovasti, koska siihen sisaltyy jaljittely ja jaljittelyssa ei voi olla luovaa tekijaa.

Sanoit tekevasi "kansallaisvelvollisuutesi" bloggaamalla, mika useinkin on "kylvaa hyvaa siementa karuun maahan". Kaikenlainen muu toiminto tulee helposti poliittiseksi. Sanomalla vain sen minka voi nahda todenmukaisena ei luokkaa ketaan joka voi nahda tilanteen vakavuuden. Valitettavasti olla viihteellinen on mita kansa haluaa, mutta monet ovat saaneet tarpeeksi viihdyttajista ja ovat valmiit katsomaan tosiasioihin. Siihen ei tarvita puoluejohtoa. Se toimii "common sense" pohjalla.

hakki kirjoitti...

hikkaj

Kuten tuolla aikaisemmin kirjoitin oletan, että tämäkään viesti ei ylläpitoon perille mene. Ja jatkoin, että en viitsi erikseen lähettää. Jos eivät omia blogejaan edes siinä mitassa seuraa, moderoinnista puhumattakaan, etteivät esim. tähän kirjoitukseen huomiota kiinnitä, olkoon minun puolestani. Ihan riittävästi on yhteyttä otettu.

hakki kirjoitti...

Karl

En todellakaan koe olevani viihdyttäjä. Sen hoitakoon ne, jotka osaavat ja haluavat. Siksi en todellakaan kirjoittele. Mutta miksi kirjoittelen, alkaa yhä enemmän kyllä olla hakusessa.

Olen samaa mieltä käsityksestä demokratian tilasta. Mutta sen ollessa vähiten huono yhteiskuntien hallintomalleista mitä ihminen on saanut kehitettyä, en jaksa odottaa "kädet ristissä" että se tuhoutuu, heittää taas "valistuneen diktaattorin" kautta suurilla ja aivan liian suurilla inhimillisillä kustannuksilla takaisin, jossain muussa ilmenemismuodossa.

Not on my watch.

Tobe kirjoitti...

hakki kiitos samanmielisyydestä jos kohta kuka voisi ollakaan muuta mieltä?
Tämän kirjoittelun ja varsinkin kunnon blogin ylläpito pakottaa keskustelemaan loputtomasti asiasta minkä vaikkapa Kanki Kaikkonen jo mielellään unohtaisi.Kun keskustelu ei van hajoaisi liikaa ja itse otsikoinnin asia pysyisi mukana.Travitaana yhä laajempi joukko kommentoimaan ja luomaan kauhua puoluetoimistoissa ja ennenkaikkea asettamaan thinktankit naurunalaisiksi.
Ehkä jo vuoden päästä näemme tuloksia...tai sitten täällä pyörii säälittävä joukko kiukkuisia kansalaisia.?

Tobe kirjoitti...

Niin on kiihkeää käden lento, että lyöntivirheet ovat aina seuranani.Sorry vaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

Niin. Onneksi ei enää olla koulussa, eikö? Vaan väliäkö sillä.

"Kun keskustelu ei vaan hajoaisi liikaa ja itse otsikoinnin asia pysyisi mukana. Tarvitaan yhä laajempi joukko kommentoimaan ja luomaan kauhua puoluetoimistoissa ja ennen kaikkea asettamaan thinktankit naurunalaisiksi." Taas kerran olemme samaa mieltä. Ja valitettavasti ilmeisesti yhä harvempi vaivautuu kommentoimaan, eikä uusi blogisto anna tilastoja kuten edellinen mahtavalla tarkkuudella. Eli emme edes tiedä lukeeko näitä enää kukaan.

Mutta muuttamispäätös ei ole helppo sekään. Tällä hetkelläkin tiedän medioista vain Aamulehden (jolla on samanoloisia vaikeuksia) ja Maaseudun Tulevaisuuden (jossa kommentointikin on olematonta), jossa voi nimimerkillä rauhassa kirjoittaa. Vaan kuinka kauan? Omalla Eagles fly singly - ning blogilla olisi mahdollisuus, mutta ollakseen toimiva se edellyttäisi huomattavan suurta, sitoutunutta porukkaa. Ja sellaisen, riittävän erilaisista mielipiteistä koostuvan kriittisen ihmismassa kokoaminen ei ole helppoa.

Rami kirjoitti...

Ketäpä se pitemmänpäälle kiinnostaa kommunikointi nimimerkkien kanssa! Eikä tätä järjestelmää edelleenkään muuta, kuin totaalinen rahan loppu, eli taloussiperia.
Tulee vain niin tuskastuttavan hitaasti, kun saavat tuota velkaa. t. Raimo Sillanpää
Ps. Kyllä se pää sieltä vielä tulee vetävän käteen!

hakki kirjoitti...

Rami

Toimivan demokratian perusteisiin kuuluvat salaiset vaalit ja sananvapaus. Vaalien salaisuutta varjelevat nykyisin(?) ETYKin tarkkailijat, toimittajien lähdesuojaa Julkisen sanan neuvosto ja ääritapauksessa oikeuslaitos. Sananvapautta on varsinkin pienissä yhteiskunnissa myös oikeus käyttää nimimerkkejä. Ja sen oikeuden poistamainen se se vasta huonoja seurauksia tuo mukanaan varsinkin, jos käsiteltävät asiat ovat missään määrin yhteiskunnallisesti merkittäviä. Siitä selkeimpänä esimerkkinä UKKn ajan suomettumisen aiheuttama stagnaatio, joka jatkuu edelleen. Nimen käyttö kun monessa suhteessa saattaa olla itse kirjoituksen tarkoituksen kannalta vahingollista.

Raimo Sillanpää, jos kertoisin, että nimeni on Edvard Mutanen? Miten se muuttaisi viestiäni? Tai sinun arviotasi?

Saattaa se luonnollisesti siitä huolimatta vaikuttaa kirjoitteluun ja kommentointiin, vaikka nimien käyttö onkin näinä kolmena vuotena mielestäni ennemminkin lisääntynyt.

Rami kirjoitti...

Kyllä sinulla on oikeus kirjoittaa nimimerkillä, kysymys onkin uskottavuudesta. Edvard Mutasen nimellä kirjoitus personoituisi, jonka johdosta kirjoituksella olisi aivan eri tason uskottavuus ja vaikkuttavuus.
Jos mennään hekilökohtaisuuksiin, niin käsitääkseni sinulla on eläkeläisen status, joten henkilökohtaisesti olisit mahdollisen painostuksen ulkopuolella!
Ps.Sinällään harmi, ettet tule ulos, koska kynäsi on kyllä terävä ja pääsääntöisesti asia sisältöinen. T. Raimo Sillanpää

hakki kirjoitti...

Rami

Nimeni ei ole Edvard Mutanen. Jos nuo kaksi sanaa antavat kirjoituksilleni mielestäsi uskottavuutta uskoisin, että itsellesi olisi etua tarkastella omia arviointikriteereitäsi.

Painostuksia voi olla monenlaisia. Lisäksi ajassa tilanteet muuttuvat. Ja silti molemmat ovat perusteina merkityksettömiä. Harjoitan vain demokraattista oikeuttani. Periaatteesta.

PS.

Vastaan kyllä kirjoittamastani. Yritän ainakin.

Ja kiitos yrityksestä. ;-)