perjantai 5. helmikuuta 2010

Kepulandian saaristo

En kuulu Lipposen arvostajiin, mutta tässä hän puhuu täyttä asiaa. Olen asiasta muutamankin kirjoituksen kirjoittanut, viimeksi http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/17309/onko-kansa-todellakin-niin-polhoa .

Se mitä ilmeisesti säällisyyssyistä haluta julkisesti myöntää on, että meidän kansantalouden ongelmien keskeisin syy on huono hallinto. Sen vuoksi Kepu ulosmittaa kaiken mikä ei ole lattiaan naulattu ja siirtää taustajoukoilleen. Vuosittain miljardeja. Ylimääräistä.


Siitä huolimatta Lipponen on väärässä. Ensinnäkin Kepulandia on jo saaristonsa perustanut puolueita edustavien kansanedustajien suosiollisella myötävaikutuksella. Toiseksi Kepulandian saarina ovat vain muutamat saaret; pääkaupunkiseutu, Tampereen ja Turun aluet, ehkä vielä jossain määrin Oulu, ehkä Jyväskylä. Kolmanneksi nämä saaret ruokkivat Kepulandiaa omalla kustannuksellaan.


 


Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät punamulta valmistelee paluutaan.

13 kommenttia:

Tobe kirjoitti...

Olen kauhistellut punamullan paluuta.Juuri nyt tässä tilanteessa se olisi tappava yhdistelmä.kaksi jakopuoluetta keksisi yhdessä rankat veronkorotukset joilla hyydytettäisiin kotimainen kysyntä ja kulutus.Syntyvä kauheus sysättäisiin tottakai porvarin syyksi.
Nyt kun Ruotsinmaalla saattaa punavihreä ottaa paalupaikan saa Urpilainen ilmaa siipiensä alle etsiessään meille samaa.Lulenpa että Ville N. on jo kotonaan hyvässä koulussa vastaavan yhteistyön kehittäämisessä.Miten siihen sopii lisäenergia ydinvoiman muodossa joka ehkä työväenluokalle olisi pelkkää vitamiinia.
Meille on tarjolla vain huonoja vaihtoehtoja! Huono se on nykyisenkin pohjan ylläpito, jos Kepusta ei saa sivistynyttä ja sana jos siinäkin toiveajattelua.Ei meidän elinaikana.

hakki kirjoitti...

Jaa OrNot

Jotain tarttis varmaan tehdä?

Tobe kirjoitti...

Jotain muuta ei ole mikään vaihtoehto ennenkuin kertoo mitä muuta.
Aikanaan anarkistitkin oli aika tasoissa bolshevikkien kanssa vallanjaosssa, mutta ohjelman epämääräisyys ja filosofisuus pudotti heidät historian hämäriin.
Ainakin se on varmaa että passiivisuus vaaleisssa saa punamullan syntymään jos Jutta saa kerrankin joukkonsa uurnille ja Kepu kuljettaa sen hiljaisenkin Hildan koulukyydillä kirjonkylään vihreää viivaa vetäisemään.
Valitsemme siis huonoista vaihtoehdoista vähiten kurjan.Niin tai näin pääomaa kuritetaan ja veroja nostetaan kaikissa tapauksissa.Virkoja...niitä ei lakkauta kukaan.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olet uskossasi vahva, mutta valitettavasti jo väärässä. ;-) Muuta rauhanomaista vaihtoehtoa ei enää ole.

Tobe kirjoitti...

Olenkin miettinyt millä ylitän mediakynnyksen.
Menen rollaattorilla ( minulla ei ole-siis hankin) eduskunnan portaiden keskitasanteelle ja vien mukanani 15 litran jerrykannun bensaa ja tulitikut.
Lähetän mailin kannettavallani laajaan mediajakeluun.Ilmoitan TV- uutisille, että heillä on 15 minuuttia aikaa saada ruudulle livenä polttoitsemurha eduskunnan rappusilla.Olen saanut antaa ääneni ja nauttinut riittävästä mediahuomiosta sytyttämällä perintö tulitikkurasiastani (Sampo merkkinen) yhden tikun.
Ikävä kyllä koko homma menee pieleen koska paikalle ehtii ensiksi poliisi ja media myöhästyy. Koko juttu luokitellaan mielenterveyshäiriöksi ja erilaiset sosiaaliSepot ja ymmärtäjäElsat saa suunvuoron mediassa.Kaikki kirjoitukseni kaivetan esiin ja julkaistaan 7 päivää lehdessä ja Iltalehdessä.Olen siis epäonnistunut täydellisesti ja päätän korvata toimintani kirjoittamalla tämän kommentin.Koska en pysty parempaan keitän toisen kupin kahvia ennekuin siirryn ikuisuusprojektieni pariin.
Pahinta vielä se, että perintötikkurasiani kaikki tikut saattavat palaa siinä rytäkässä samantien.Mikä menetys.

hakki kirjoitti...

OrNot,
meitä on moneksi.

Kommenttisi odottaa vielä blogin kirjoittajan hyväksyntää ja näkyy vain sinulle
hakki kirjoitti 05.02.2010 - 10:33

Oletko muuten huomannut miten kepulit ovat blogeissa lisääntyneet? Vai ovatkohan palkanneet kynäilijöitä \"Ryhmä 30+\"sasta? Kun MTKn tulevaisuudessa olen kirjoittanut, kukaan ei vielä ole edes kommentoinut. Ei puoleen ei toiseen.

(Edellä kommenttini arinalle periaatteessa samaan aikaan kun hän vastasi kommenttiisi.)

Kuten olen tainnut aiemminkin sanoa, Kepu lähtee seuraaviin vaaleihin voittaakseen.

hakki kirjoitti...

OrNot

Itse asiaasi mediahuomiosta. Olisihan se tietysti ympäristötekona varmaan omaa luokkaansa oleva teko? :-)

hakki kirjoitti...

OrNot

Ja varmaan se, että se julkaistiin heti oman julkaisemiseni jälkeen oli puhdas sattuma? Ehkä arinakin keitti itselleen kahvit?

Tobe kirjoitti...

Joku sen vielä tekee.Nythän meillä on 300... yli 80 vuotiasta jos oikein muistan, mutta vuonna 2030 luku on jo 800.000 vanhusta.
Taitaa hoitavat kädet olla arvossaan siinä kohtaa.Toisaalta jos maasta loppuu työ ja tekeminen on omaishoitajien aika tarttua toimeen.Erilaiset Osku Pajamajat on sopivasti siinä iässä , että ehtii poliitikoinniltaan vaipan vaihtoon.
Tuo polttohomma meni hiukan sivuraiteelle kun piti Kepua haukkua.Sehän muodissa aina ja siihen on syynsä.
Ei siihen tarvitse ketään kehoittaa.Näkisinkin ilolla jotain perusteltuja vastakommentteja Kepupolitiikan puolesta muuallakin kuin verkkoapinassa.Sori lyntivirhe, mutta en korjaa.Olen havainnut siellä Kepulassa täydellisen itsekritiikin puutteen.Kritiikiä saa ainoastaan se, ettei omatpojat ole vielä kovemmin etelää kurittaneeet/varastaneeet.Demokratia ei nyt vaan onnistu pitkulaisessa maassa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Yritäpä muistaa miksi, milloin ja miten ryhmäkuri tuli isommin käyttöön valtakunnanpolitiikassa. Nyt ollaan siinä pisteellä, että demokratiaa ei enää kukaan ehdi hoitaa, kun oman \"ryhmän/puolueen\" etua on hoidettava. Ja \"sivistynyt\" käytös edellyttää kompromisseja. Puolueiden välisiä kompromisseja. Arvioipa kuka sen pelin osaa parhaiten?

Kyllä demokratia onnistuu minkä muotoisessa ja kokoisessa maassa tahansa. Jopa edustuksellinen demokratia. Mutta se edellyttää riippumattomasti toimivia, itsenäisesti päättäviä edustajia. Ja niitä ei takaisin enää saa ilman, että JOKU MUU saa äänet. (Mutta turhaahan tämä jankkaaminen tästä asiasta on. Aiheenahan on Kepulandian saaristo. Sorry.)

hakki kirjoitti...

Kun Aamulehden blogit ovat osalta blogaajista tiltanneet, minä niiden mukana, julkaisen tässä kommentin Harri Rautiaisen blogikirjoitukseen
RE: Paavo Lipponen elää jo omassa maailmassaan\"Ei maalaisliitolla ole tuskaa. He ovat aloittaneet vaalikampanjan runsas vuosi ennen vaaleja. Kaikki mitä tältä hallitukselta voi maaseudulle ulosmitata on jo saatu. Ja elleivät kaupunkilaiset, siis erityisesti kasvukeskusten kapunkilaiset pidä varaansa, kuppaaminen jatkuu uudessa punamultahallituksessa.

Maataloudella on oma puolueensa, meidän leimallisista etujärjestöpuolueista leimallisin. Kepu, jonka taustaryhmän BKT osuus on vajaa 5 % Suomen BKTstä. Kaupunkilaisilla ei omaa puoluetta ole, vaikka pitäisi. Meillä on ilmeisesti aikaa ja varaa leikkiä oikeisto - vasemmistoakselilla vielä siinä vaiheessa, kun maa on konkurssissa.

Nykymenolla ei tarvitse kauan odottaa. Mutta lohdutuksen sana. Kuppaus jatkuu senkin jälkeen. Verot nousevat ja etuja leikataan. Siis kaupungeissa. Noin 300 kepulaista kuntaa jatkavat itsenäisinä, maakuntaliitot jatkavat itsenäisinä ja varmaa ELY ja AVI, joista valtaosa on kepuleiden miehittämä jatkavat ja voivat hyvin. Ja me kaupunkilaiset maksamme.

Vähän sitä ihmettelen, että Lipponen nyt \"ärähtää\". Demarit on ollut yhtä lailla rähmällään edellisessä hallituksessa.\"

Seuraakohan kukaan ALMA Mediassa blogeja?

Tobe kirjoitti...

Lipposella on helppo demarien itsekin pyyhkiä pöytänsä puhtaaksi.\"Eihän me olis haluttu silloin , mutta kun Paavo se vaan alensi veroja jne...\".Mikä ihmeen poliittinen aukko/väli demareille jää jos Vihreys on varattu ja Kokoomus on ottanut työntekijän asian omakseen ja Vasemmalla ollaan pienyrittäjän asialla.Persut on omalla asiallaan jotain vastaan ja demarit? Ruotsalaisia ei ole ja Kristliga sanoo \"Gott mit uns!\"Demarit siis...Niin ne ei ole missään.Pitää saada kuulemma vasemmistolaisempaa politiikkaa ne sanoo, mutta mitä se sellainen politiikka on?Samaa Alkiolaisuutta eri vaatteissa kuin Kepu...sulle mulle sulle mulle...alueiden asialla toisten laskuun.
Ymmärrän toki halusi saada ne 200 edustajaa takaisin noiden puolueiden/ kurin tilalle, mutta eipä sinne edes laajat eläkeläismassatkaan saa yhtään omaa edustajaa.Se johtaisi korporatiiviseen malliin missä eri ammattiliitot ottais paikkansa.Nythän se jo osin on sitä.Samaa kuria eri suunnasta-ei uutta maailmassa vaan vaka vanhaa vääntelöä.

hakki kirjoitti...

OrNot

Aatteitten tai arvojen kirjo kunkin puolueen sisällä on yhtä suuri kuin aatteitten tai arvojen kirjo väestössä keskimäärin. Ellei jopa suurempi jos uskoo siihen, että puolueuskovaisten joutuvat tarkemmin harkitsemaan aatettaan ja arvojaan. Eli kyllä nämä kaikki paikkansa Arkadianmäeltä tarvittaessa löytää. Demarit varmaan myös. Eikä se hyvää viestintätoimistoa kummempaa edellytä. Hekin kun jo ovat Eduskuntapuolue.

Uusilla on hiukka vaikempaa. Väittäisin, että uuden vaalilain voimaan tullessa jopa mahdotonta sinne ensimmäistäkään saada.

Ei eläkeläisyys ole riittävä kansalaisia yhteen ohjaava aate. Yhtä vähän kuin nuoruuskaan, tai keski-ikä. Ne ovat ohi meneviä ajanjaksoja.

Mutta kun oikea - vasen akselillakaan ei eroja löydy niin jostain aate varmaan pitää tehdä. Kepu on tehnyt sen maataloudesta ja maaseudusta.(Oikeammin on on joutunut siinä pysymään.) Ehkäpä muiden kannattaisi fokusoitua yhdessä kaupunkilaispuolueeksi. Mutta tuskinpa kumpikaan meistä uskoo, että muut puolueet moiseen vapaa-ehtoisesti lähtisivät, vaikka juuri sieltä äänensä keräävät.

Ja näin pelaavat aina, kun Kepu heitä vastakkain pelittää, samalla Kepun laariin. Ja ketkä siitä kärsivät? Kaikki Suomen kansalaiset.