tiistai 9. helmikuuta 2010

Jo riittää tuumailu. Nyt toimeen. MOTOn tainnut eilisen MOTin ohjelma ylikuormittaa YLE Areenan sivut? Kun en sitä nähnyt olisi ollut ihan kiva katsella ohjelma ennen tämän artikkelin kirjoittamista. Mutta kun käsikirjoituksen luin ja Jahven artikkelista sain kuvausta ”Tant Astridin” tunnevärinästä, voin kyllä katselemisen siirtää myöhäisemmäksi.


Olen useastikin arvostellut meitä suomalaisia yleensä ja suomalaisia poliitikkoja erityisesti, heidän jatkuvasta tahdostaan erilaisten selvitysten ja 0-tutkimus ryhmätöiden tekemisestä. Varsinkin tietysti siksi, että tätä jatkuvaa selvittämistä ja työryhmätyöskentelyä käytetään varsinaisen tekemisen verukkeena. Annetaan ymmärtää, että kun nyt päätetään selvittää on jo tehty.


Valitettavasti useimmat päätöstä vaativat asiat on jo moneen kertaan selvitetty, tarvittavat toimenpiteet yksilöity ja toimenpideohjelman yksityskohdat ehdotettu. Mutta asian osalta ei siitä huolimatta koskaan mitään tapahdu.


On tietysti mahdollista, että syy jatkuvaan selvittelyyn ja minkään tekemättömyyteen on pitkälti siinä, että selvityksiä tekevät lähinnä ministereiden tilaustyönä juuri ne tahot, joiden omat edut ja arvomaailma alunalkaenkin estää muutoksen. Viimeisimpinä esillä olleina konkreettisina kokonaisuuksina:  • Puolue- ja vaalirahoitus sekä vaalilainsäädäntö

  • Maataloustuki, maaseututuet ja muut ”aluetuet”

  • Päällekkäinen aluahallinto

  • Kaksikielisyyden ylläpitämisen kustannukset

  • Pakolaisten maahanmuuton lainsäädäntö ja kustannukset


Saattaapa todella olla, ettei näitäkään kokonaisuuksia ole puolueita edustavien poliitikojemme mielesstä vielä riittävasti, riippumattomasti ja tieteelliset kriteerit täyttävin menetelmin tutkittu? Mutta toisaalta meidän on leikattava valtion ja kuntien kustannuksia selvitäksemme nykyisestä talouskriisistämme. Tutkimista toki voidaan jatkaa, mutta toimenpiteisiin on ryhdyttävä välittömästi eikä vasta syksyllä 2011.


Tähän mennessä, kuten puolueita edustavat ministerimme ja kansanedustajamme ovat toistuvasti kertoneet, meidän on edellytetty tiputtavan julkisten palvelujen tasoa, lisäävän työttömyyttä, kasvatettava tuottavuutta ja pidennettävä työuria. Ja kun leikkausehdotuksiin päädytään todetaan, ettei tarvitse tai ettei ole konkreettisia leikkaus- tai säästökohteita. Ehdotan tässä muutamia tavoitteita.  • Puolue- ja vaalirahoitus sekä vaalilainsäädäntö   - säästötavoite 1 mrd euroa/vuosi

  • Maataloustuki, maaseututuet ja muut ”aluetuet”   - säästötavoite 3 mrd euroa/vuosi

  • Päällekkäinen aluehallinto    - säästötavoite 3 mrd euroa/vuosi

  • Kaksikielisyyden ylläpitämisen kustannukset    - säästötavoite 1 mrd euroa/vuosi

  • Pakolaisten maahanmuuton lainsäädäntö ja kustannukset    - säästötavoite 0,5 mrd euroa/vuosi


Kun Raimo Sailaksen mukaan säätöjä tarvittiin muistaakseni yli 5 mrd euroa johtavat edellämainitut runsaan 8 miljardin euron vuosisäästöihin. Ja mikä parasta, ne eivät edellytä kansalaisten julkisten palvelujen tason karsimista. Ne edustavat kukin noin korkeintaan noin puolta arvioimastani kokonaiskustannuksesta mutta Maatalous yms. osalta enintään kolmannesta ja Päällekkäisen aluehallinnon osalta enintään viidennestä.


 


 

20 kommenttia:

työtön kirjoitti...

MOT ti pahasti myöhässä, kertoilee osin 2-3v sitten tapahtuneita tosiasioita, korkeinoikeus Suosii Rikollista toimintaa ( vapauttaa petturin ja etujen väärinkäyttäjän kaikestavastuusta)
Sosiaalitoimi liian leväperäinen mamutukiasioissa, jakaa rahaa joopa 5x kelanperusturvaan verrattuna.
Nuo esittämäsi Säästökohteet vain osin oikeita;
puoluetukiaiset;
vähintään -50% ja verollisinsa ok n -400 000 000
Maataloustuki;
jaittava työllisyysperustein 2 000e/kk max työntekiää kohten ja sivu/miljonääri isännille 0e.( 50-70 l sentään pientiloille annetiin enemmä e/ha kuin suurviljeliöille) samoin tuet pois viinan tuotannolta. - 1 000 000 000

Verot tulojenmukaan Prokresiivisesti kaikilta, ja perusvähennys 9 000e/v/he, nyt miljonäöääärillä jopa 90 000e verotonta. ? 2-5 000 000 000e
Kielipolitiika: Suomi Suomen ainut virallinen kieli sääsdtö ok 1 000 000 000e

Mamuilu: n50- 100 000 karkotettava välittömästi ja erittääin tarkat tulorajoitukset, vaatimukst: Suomenkieli, Työpaikka, Terveys ja sopiva ikä.

Säästyy n 1 000 000 000e.

Näistä tosiaan pitäöä saada aikaan kansanäänestys, niin loppuu kansan petos, sillä kansa kyullä hyväksyy nämä vaatimukset.

Myäs Palkkojen ja etujen yläpään leikkaus 20-40% mm eläke maximi n 3000e/kk
jasa työttömysturva yli 750e osalta vastikeeliseksi.

hakki kirjoitti...

Myönnän, että verotus ei oikein koskaan ole ollut minun juttuni. Varmasti siellä voisi tehdä paljonkin jolla lisätä tuloja, tasa-arvoa ja uuden kehittämistä. Itselläni on mielessä ensisijaisesti kaksi asiaa.

Yksityisen tulonsaajan osalta ansio- ja pääomatulon samanlainen käsittely sekä valtion- että kunnanverotuksessa.

Yritysten osalta sen liikevaihtorajan nostamista tasolle 20.000 - 30.000 euroa vuodessa, kun yritys joutuu liittymään alv-järjestelmän osaksi.

Muilta osin pitäydyn aikaisemmassa. Myös säästötavoitteiden osalta.

MOT kirjoitti...

Katsoin mamuMOTin. Pöyristyttävää!! Minulla ei ole mitään vierasmaalaisia vastaan. He ovat erittäin nokkelia ja osaavia ihmisiä. Sen osoitti tämä mamuMOT.
Meidän politiikkamme ja politikkomme kaivavat maata kansalaistensa alta. Mitähän tästä kaikesta seuraa. Asia, jonka kansamme kaljupäinen nuoriso on tiennyt jo kauan alkaa valjeta vihdoinkin päättäjille. Ohjelman päätyttyä sain kolmelta kaverilta puhelun. Kaikki ehdottivat maastamuuttoa. Yksi heistä oli jo pakannutkin. Sanoi lähtevänsä sinne minne Noksukin. Jonnekin jossa on lämmintä ja jossa voi käyttää hyväkseen halpaa työvoimaa.

Tobe kirjoitti...

Paha oli ohjelma ...oikein paha.Saattaapa jo näkyä jossain vaalissa.Ei se populismia ole jos kertoo tosiasioita.
Huimaavaa jos kaikki totta ja miksi ei olisi.

hakki kirjoitti...

MOT

Todella hurjaa on se, että puolueita edustavat kansanedustajat, joiden yksinoikeutena tässä maassa on säätää lait, keskity hommaansa. Sillä siellä tämän ongelman syy on. Poliittisessa päätöksenteossa. Jos Korkein oikeus vielä voi selkeässä petostapauksessa päätyä vapauttavaan tulkintaan päätöksenteossaan, jotain on sekä virkamiehistön että hallituksen ja vielä lainsäätäjänkin tasolla hyvin pahasti pielessä.

Ovat tainneet Kehittyvien Maakuntien Suomi, Matti Vanhasen uuniperunat ja kepuli Korhosen maakuopat sekoittaa pakan lopullisesti?

Mutta turha sitä on maasta muuttaa. Muutetaan poliittisen eliitin tapa toimia. Kun riittävän monessa vaalilipussa lukee JOKU MUU siihen on mahdollisuus. Onhan tämä kuitenkin vielä paras maa meille suomalaisille.

hakki kirjoitti...

OrNot

Toivottavasti näkyisi vaaleissa. Ei nukkumaan jäävien kasvavana määränä, ei \"pellevaihtoehtojen\" ansiottomana \"protestiääninä\" vaan sillä ainoalla tavalla, jolla itseensä tyytyväinen poliittinen rälssi pannaan \"seinää vastaan saunan taakse\". Mutta vain kuvainnollisesti. On tämä kuitenkin meidän lastemme maa.

juhamatti kirjoitti...

Katsoin ohjelman, kyllähän se katkeruutta varmaan herättää \" perinteisissä \", ilman
maahanmuuttajastatusta omaavissa syrjäytyneissä henkilöissä.

Ilman mitään rasistista sävytystä tekee mieli kysyä, onko tukipolitiikka kohdallaan
jos maahanmuuttajaperhe on oikeutettu saamaan yli 4500€ kuukausitulot avustuksina
netto, ilman mitään työntekoon viittaavaa toimintaa. Ja senkin erehdyttämällä
viranomaisia käyttämällä Etiopiassa väärennettyjä perhedokumentteja.

Alempien oikeusasteiden todettua tapaus rikolliseksi toiminnaksi, ja langetettuaan
sanktiot, kuinkas taas kävikään, korkeimman oikeuden mukaan rikosta ei ollut
tapahtunut, koska viranomaisia oli onnistuttu harhauttamaan, ja näin ollen onnistuneen harhautuksen vuoksi ei rikoksesta voida tuomita???

Siis missä tämän maan oikeuslaitos oikein seilaa? Ei voi kuin ihmetellä.
Jos MOT- ohjelman sisältö tällä kertaa todella pitää paikkansa niin kaikki kynnelle
kykenevät: pakatkaa se laukkunne, Suomi ei ole kohta enää suomalaisten.

Muutetaan Afrikansarveen, vaikka Somaliaan, siellä on kohta tyhjää tilaa ja aurinkoa, sekä hiekkarantoja riittää.

hakki kirjoitti...

juhamatti, long time no hear

Oikeuslaitoksemme seilaa just´ jämptisti siinä suossa jonka eduskuntamme, eli puolueita edustavat kansanedustajat ovat oikeuslaitokselle pedanneet. Siis kun eivät ole pitäneet esimerkiksi huolta siitä, että oikeuslaitoskin tarvitsee resursointia, eli rahaa.

Jotenkin ehdotuksesi puhuttelee minua. Tehdään vaihtokauppa. Muutetaan me Somaliaan ja annetaan Suomi somaleille. Itseäni on jo jonkin aikaa työllistänyt ajatus muuttaa Sokotralle. Se on kylläkin Jemenille kuuluva saari, mutta kuitenkin keskellä Intian valtamerta vain 350 km Somalian sarvesta koilliseen. Ja mitä sitä pikkujutuista kun maita vaihdetaan?

juhamatti kirjoitti...

Aivan, leikki sijansa saakoon, mutta kyllä joskus aina ja kaikesta itse
viimeisen päälle kaikki maksut maksaneena näitä ohjelmia katsoessa verenpaine
tuppaa nousemaan, onneksi siihen vaivaan tarvitsee syödä nykyään vain kahta lajia
pillereitä.

Silti tulevaisuuteen uskoen, jatketaan harjoituksia. Ei kai tässä muuta voi.

hakki kirjoitti...

juhamatti

Verenpaineen on varmasti syytäkin nousta. Minulla se ei nouse siksi, että joku käyttää meitä hyväksi vaan siksi, että meidän valitsemamme kansanedustajat eivät ole moista asiaa pystyneet hoitamaan. Ei pitäisi EUiin liittymisen myötä liiemmin työpaineita olla. Mutta olennaisia asioita ei osata hoitaa mutta kaiken maailman oman navan nippelit kyllä työllistävät.

Ei tämä sillä hoidu, että purraan taas hammasta ja nyrkkiä taskussa ja sanotaan \"jatketaan harjoituksia\". Ei se silleen hoidu. Se hoituu silleen, että aletaan tehdä sitä minkä itse uskomme voivan nykykehityksen muuttaa. Yön yli nukkumalla, tai nukkumalla muutenkaan mikään ei muutu, paitsi Paavo Väyrysellä.

joku muu kirjoitti...

Hakki, sulla on selvä tarkoitus blogeillasi. Milloin se tarkoitus paljastuu? Ehkä lähempänä eduskuntavaaleja? Pidät yllä tyytymättömyyttä vallitsevaan poliittiseen tilaan maassamme. Toimit tavallaan aivan oikein, mutta joku muu ei riitä. Ymmärrän, ettet voi yllyttää ihmisiä minkäänlaisiin agressioihin, sehän olisi laitonta, mutta mihin oikein pyrit? Joku ehdotti, että koottaisiin uusi SMP-liike osoittamaan vanhoille poliitikoille kuolevaisuudesta, mutta se idea tyrmättiin. Itse esität vain jotain muuta. Kuka se joku muu tulee olemaan? Muistelen, että nimimerkkisi perässä oli aikoinaan numero 47. Ethän Sinä voi numeroa etukäteen tietää? Voitko raottaa salaisuutta edes sen verran, että tiedettäis kummalta laidalta, tai mistä puolueesta JOKU MUU tulee ja pelastaa?

hakki kirjoitti...

joku muu

Lähdetäänpä vastaamaan helpoimmasta päästä. 47 on syntymävuoteni. Olen siis paljon parjatun Suurten ikäluokkien suurimman vuosiluokan edustaja. Syystä tai toisesta Kauppalehti poisti numeron suuressa blogiuudistuksessa.

Blogilla oli tarkoitus. Samalla tapaa kuin jotkut alkavat täyttää sanaristikoita pitääkseen eläkkeelle siirtyessään harmaat aivosolunsa liikkeessä, minä ajattelin kokeilla jotain uutta. Ryhdyin siis kirjoittamaan. Ja kun kynällä kirjoittaminen tekee kipeää ja kirjoituskoneen heitin pois aika päiviä sitten, tuli mieleeni käyttää tietokonetta. Ja kun aina olen etsiytynyt vuorovaikutuksellisiin tilanteisiin, jotka luonnollisesti eläköityessä vähenevät, olivat blogit kuin \"taivaan lahja\".

Itse asiasa olen tehnyt kaksikin artikkelia aiheesta. Halutessasi tässä linkit.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10030/itsetilitys-elamastani-blogistina ja
http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/9827/taa-on-kivaa

Mottona oli alusta lukien Niitä, näitä ja mielipiteitä. Mutta jouduttuani kirjoittamisen osalta jatkuvasti ensin ihmettelemään poliitikkojemme toilailuja ja lopulta inhoamaan heidän toimintansa irvokkuutta, on kirjoittamiseni viime aikoina kieltämättä keksittynyt sille alueella. Valitettavasti.

Kun itse olen ollut ja olen edelleenkin yhteiskunnallisesti orientoitunut, mutta puoluepoliittisesti sitoutumaton provari on tehnyt suoraan sanoen pahaa ajatella minkälaisen yhteiskunnan olemme jättämässä lapsillemme. Ja kun maailmaa voi muuttaa vain muuttamalla itseään, ajattelin pysyttäytyä tässä poliittisessa vielä jonkin aikaa.

JOKU MUU ei tule miltään laidalta. Jos JOKU MUU tulee se tulee vaalivoittajana osoittamaan nykyiselle poliittisten puolueiden järjestelmälle, että kansalaiset ovat saaneet kyllikseen heidän nykymenostaan. Ehkä kattavimman esityksen nykytilanteen muuttamisen mahdottomuudesta löytyy seuraavasta linkistä.

http://jokumuu.ning.com/profiles/blogs/annetaan-jokaiselle-aito-syy?xg_source=activity

Sama artikkeli löytyy kyllä tältäkin blogilta, mutta JOKU MUU.ning sivusto antaa sinulle halutessasi mahdollisuuden etsiä tarkempaakin tietoa motiiveistani.

Yhdessä asiassa olen kyllä eri mieltä kanssasi. En minä ole syynä siihen, että puolueita edustavat poliitikot ovat heittäytyneet tolkuttomiksi. Minä vain kirjoitan mitä mieltä heistä olen. Niitä, näitä ja mielipiteitä.

Tobe kirjoitti...

Nyt kirkastui.Hakki on siis ehdolla vuoden päästä.Lista \"joku muu\" tarjoaa siis vaihtoehdon.Vai olenko taas väärässä ja joku muu tarkoittaakin \"jotain muuta\" niinkuin toisaalla jo yritin pohdiskella.

hakki kirjoitti...

OrNot

Sorry vaan. Olet jälleen väärässä. Eläkä unta näe, että meikäläinen politiikkaan enää tässä iässäkään mukaan lähtisi. Enkä missään tapauksessa myöskään minkään sortin ehdokkaaksi.

Onko se niin vaikeaa ymmmärtää, että massiivinen hylätyjen äänien antaminen on ainoa tapa saada tolkkua suomalaiseen politiikkaan? Vai oletko sinä löytänyt jonkin virheen päättelyssäni artikkelissa Annetaan jokaiselle aito syy äänestää? Linkki edellä.

Tobe kirjoitti...

Hylätyt saattaa kiinnostaa mediaa ja tutkijaa, mutta lopultakin ne ovat samoja kuin nukkuvat.Nitä ei ole.Ukrainassa voittaja sai 48% ja hävinnyt 45%.Hylätyt tai vastaan äänestäneet saivat ne loput.Niistä ei sen kummempaa porua synny.Jokaisella on syy äänestää ainakin jotain vastaan.Ei kuitenkaan kaikkea vastaan, koska sellaista ääntä ei noteerata.En usko ehdottamasi idean synnyttävän edes 1% kansanliikettä.Sen sisältämä arvolataus voi toki saada kiinnostusta.Minäkin kyllä kiinnostuin, mutta ei se mihinkään johda.Toki eräs onneton korpraali sai katujen ja kapakoiden kautta vallan tarjoamalla sekasortoisen Weimarin ajan korvikkeksi jotain muuta.Sekasorron tilalle järjestystä, mutta se ei liene tavoitteena nyt.

juhamatti kirjoitti...

Hakki, eikös Paavo Väyrynen ole ikäisesi, korkeintaan pari vuotta nuorempi.
Pyrkimässä Keskustan johtoon, anteeksi, on käytettävissä.

Eli ei ikäsi ole este poliittiselle uralle, kauankos 5000 äänen kokoaminen
Joku muu- puolueelle kestäisi.

Olisihan se mahtavaa, nukkuvilta ja hylätyiltä voisi hyvinkin löytyä
riittävästi ääniä ainakin yhden läpimenoon.

Vakavasti ottaen, tai sitten ei.

hakki kirjoitti...

OrNot

Se on sinun mielipiteellä. Sillä taas on yhtä vähän merkitystä kuin minun mielipiteellä. Ainoa empiirinen kokemus politiikan areenoilla on viikon takaa Eduskunnasta. Älämölö siitä puhemiehen vaalista oli syntyä. Ja ties mitä olisi syntynyt, jos puhemies olisi pitänyt kiinni ensimmäisestä reaktiostaan? Olisi saattanut tehdä kutaa.

Mutta ihan vaan teoriassa. Vaikka kaikissa olosuhteissa saadaan selville ne 200, politiikan tantereilla käy hyvin kova itsetutkiskelu jos 90% annetuista äänistä on JOKU MUU. Sama pätee varmasti 80%, 70%, 60%, ... 20% jopa 10%. Sillä kukaan ei voi selittää JOKU MUUta äänestäneitä ilmaisseen tyytyväisyytensä vaivautumalla äänestämään ja kirjoittamaan ainoaan vaalilippuun JOKU MUU. Todella toivoisin, että mahdollisimman moni niistä, jotka turhautumistaan muutoin jäisivät nukkumaan, kävisivät tällä kertaa uurnilla.

Sitä paitsi JOKU MUUn voi aina testata. Äänestämällä sitä.

hakki kirjoitti...

juhamatti

Antaa Paavon pyrkiä. Mitäpä me hänen pyrkimyksilleen voisimme? Sitä paitsi tuskin hänkään uusia temppuja oppisi tekemään. Samaa huijausta jatkaa.

Eläkä unta näe, että meikäläinen politiikkaan enää tässä iässäkään mukaan lähtisi.

Ja tämän voi ottaa ihan miten haluaa. :-)

joku muu kirjoitti...

Hakki, ratsastan rinnallasi viiri hulmuten. Minä täytän ristikoita ja kirjoitan runoja ja tarinoita. Olen nuoresta saakka ihaillut El Coyotea. Rupea sellaiseksi ei siinä oikeesti tarvitse ketään pahista korvaan ampua kunhan vaan käyttäydyt oikeuden mukaisesti niin kuin nytkin.
Koittakaa nyt äijät ideoida jotain vuodelle 2011. Ei me voida päästää tätä maata taas persluisuun seuraavaksi neljäksi vuodeksi!!!
On nimittäin olemassa se vaara, että konkurssissa ryssä tulee ja ostaa pois kuleksimasta. Mitäs me sotaveteraaneille sitten sanotaan?
Tulta päin Hakki 47!!

hakki kirjoitti...

joku muu

Haluamatta heittäytyä halpamaiseksi ja kiittämättömäksi, mielestäni tärkeämpää kuin miettiä mitä me sotaveteraaneille sanotaan on kantaa vastuu suhteessa lapsiimme. Meidän isämme ja osin heidän isänsä (ja äitinsä luonnollisesti myös) jättivät meille hyvän maan. Jos me jätämme sen huonompana lapsillemme kuin silloin, kun vastuu maasta meille siirtyi, olemme heidänkin tulevaisuutensa pilanneet.

Arvelinkin että joku muu kyllä vielä JOKU MUUta ymmärtää. ;-)