keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Suomi yrittäjyysvertailussa vain Meksikon edellä

Onko tuo nyt mikään uutinen? Ja entä sitten?  • Jos maassa kaikki kehittämiseen aiotut rahat pannaan puolueiden tukemisen lisäksi maataloustukiin, aluetukiin ja vastaavaan hössötykseen on kai aika selvää mitä siitä seuraa.

  • Jos investointituet ja innovaatiotuet ohjataan soffatehtaille ja hallirakentamiseen niin on kai selvää mitä siitäkin seuraa?

  • Jos EU-projektirahat, Tekesin ja Sitran tukirahat kanavoidaan hankkeisiin, jossa rahaa ohjataan puoluetta lähelle oleville kavereille, kai sen tietää mitä siitäkin seuraa?

  • Jos virkamiehistä ja poliitikoista tehdään yrittäjäna toimimisen guru ja myyntimies ja yritystoiminnan kaveri, mitä muuta voi toivoa?

  • Jos herran pelko sulkee suut suppuun rakenteellisesta korruptiosta ja puolueiden hanskassa olevan valtion- ja kunnanhallinnon päätöksenteon ja lojaliteettien summana syntyy vain törsäystä, tehottomuutta ja rakenteiden jähmettymistä, niin näinhän siinä käy.


Huonosti toimiva markkinatalous on seurausta toimimattomasta demokratiasta.


PS.


 


Taisi kuitenkin olla heti ensimmäisen GEM raportin jälkeen kun julkaisin tämän. Sen silloin muistaakseni Innopolissa tapahtunut julkaiseminen oli yksi inspiraation lähteistä.

Ei kommentteja: