perjantai 18. marraskuuta 2011

Mihin Valviraa tarvitaan?
Ylijohtajansa kertoman mukaan se ei pysty valvomaan edes lääkärien saaman opetuksen asianmukaisuutta, puhumattakaan lääkärin Valviralle toimittamien opinnto- ja työtodistusten oikeellisuutta. Itse asiassa eilisestä A-talkin lähetyksestä sai käsityksen, ettei Valvira vastaa valvonnastaan. Mistä se sitten vastaa?

Jos kaikki lääkärit olisivat, kuten pääjohtaja tuntuu olettavan, nuhteettomia ja Hippokrateen intomielis-idealistisia altruisteja herää kysymys, miksi Valviran pitää yleensäkään valvoa lääkäreiden toimintaa? Taitaa kyseessä taas olla vain yksi puolueiden opetuslapsilleen rakentamista suojatyöpaikoista.

Avuttomanpaa organisaationsa korkeinta edustajaa en muista nähneeni. Mistä ylijohtaja Partaselle palkkaa maksetaan?


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuuluu siihen kiintiövirkamiesten klaaniin, joiden tärkrin pätevyysvaatimus on oikea jäsenkirja ja demla ystävät.

Hakki kirjoitti...

Anonymous, kiitti kommentista

Saatat olla oikeassa. Mutta ei edes moinen anna oikeutta olla hoitamatta ja vastaamatta niistä tehtävistä, joita hoitamaan on palkattu. (Siitä aikoinaan kirjoitinkin; http://eaglesflysingly.blogspot.com/2007/02/kumpujen-yosta-kalevalanpaivan.html )
Erityisesti ei meidän kansalaisten / veronmaksajien / äänestäjien / virkamiesten työnantajien pidä moista hyväksyä. Varsinkaan nyt, kun meillä on käytössämme suoran palautteen työkalu vailla vertaa; netti. Jos emme epäkohtiin voimakkaasti puutu edes silloin, kun ne tulevat ilmiselvinä esille, voimme syyttää vain itseämme demokratiamme rapautumisesta. Sillä aivan samalla tavalla kuin valvontaviranomainen jättää hommansa hoitamatta, kun ei valvo emme me äänestäjätkään hoida hommaamme, jos emme hoida omaa valvontavastuutamme. Myös ja ennen kaikkea myös vaalien välillä.