lauantai 19. marraskuuta 2011

Sotia on monenlaisia
Sota on politiikan jatkamista toisin keinoin. Siis politiikka on vain sotaa ilman sotaisia aseita.

Ja nyt ollaan jo yhdessä. Siis osin EUssa ja eurossa on käynnissä sota. Osittain se on EUn sisäinen kädenvääntö ja osittain EUn ja USAn välinen. Rintamalinjakin lienee aika selvä, euron "vahvimmat" Saksa ja Ranska vastaan Britannia. Ja jos EU sisäisen vääntönsä tuloksena päätyy enemmistön linjoille se kasvaa viimeistään silloin EUn ja USAn väliseksi.

On miellyttävää, kun Suomi on rintamalinjan sillä puolella, joka kannattaa Tobin-veron tyyppisen rahakauppaveron aikaansaamista siltä osin, kun kauppaa käydään FIATin puolella pankkien ja muiden rahalaitosten välisenä. Ja toivottavaa, että USA taipuisi sopuun, eli ymmärtämään, että friedmanilaisen ajan loppu on tullut. Silloin ei sodasta ilmeisesti muita vaurioita koituisi.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki

Sotaa on vain yhdenlaista ja se on yksilössä syntynyttä sotaa - mielikuvien sotaa, ei ympäristön ahtaudesta, vaan pienen järjen. Sillä on monia ilmaisumuotoja, mutta vain yksi alku.

Hakki kirjoitti...

Karl

Niinhän sitä sanotaan, että elämä on olemassaolon taistelua, kehdosta hautaan. Muilla eläinlajella kuin ihmisellä elämä onkin jatkuvaa taistelua. Ihminen on onnistunut luomaan edes hetkittäisen illuusion rauhasta. Tai onnistuu pettämään moisella illuusiolla itseään jatkuvasti.

Ehkäpä meissäkin ilmenee jonkinlainen säännönmukainen "sopulitauti." Lähdemme vaellukselle tappamaan itsemme ja toisemme?