maanantai 28. marraskuuta 2011

Vastuuton Väyrynen
Tähän mennessä useimmin presidenttivaaleissa hävinnyt ehdokas Paavo Väyrynen sitten jaksaa riemastuttaa. Nyt hän julistaa haluavansa pitää NATO-option avoinna sitä mahdollista tilannetta silmälläpitäen, jossa Venäjä vahvistaa sotavoimiaan, keskittää niitä itärajallemme ja alkaa käyttäytyä uhkaavasti.

Kuka kertoisi Paavolle, että Venäjä jo nyt uudistaa ja nykyaikaistaa sotavoimiaan satsaamalla siihen entistä huomattavasti enemmän budjettivaroja ja tarvittaessa aina lisää, on jo lisännyt keskityksiään itärajalle olennaisesti siitä, mihin Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen olemme tottuneet ja käyttäytyy yhä uhkaavammin koko muuta Eurooppaa kohtaan?

Vastuullinen presidenttiehdokas ei muuten olisikaan huolissaan yksin Venäjän kehityksestä, puhumattakaan vain Venäjän Suomelle aiheuttamasta uhasta. Meille suomalaisille kun on aivan yhtä vaarallista kohdistuupa uhka meidän alueeseemme mistä ilmansuunnasta tai minkä sotavoiman toimesta tahansa. Ja päätellen siitä, miten Pohjois-Atlantisen finanssirakennelman päätöksenteko (siis päättämättömyys) varsinkin täällä Euroopassa etenee, ja uhittelu kasvaa on meidän syytä keskittyä kykyymme puolustaa aluettamme mistä suunnasta tahansa tapahtuvia loukkauksia vastaan.Ei kommentteja: