keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Keva, Nuorisosäätiö, Rovaniemen kelkkatehdas ja RAY poliisitutkintaan

elleivät jo siellä ole.

Eilen ilmestyneen Rakennuslehden mukaan Nuorisosäätiö sai tukea reilusti yli kohteen hinnan. Reilu tarkoittaa 393 013 euroa eli lähes 400.000! Kun kohteen, Kiinteistö OY Vuotie 55, kokonaishinta oli 6,173 miljoonaa ARA myönsi korkotukilainaa 5,563 miljoonaa ja RAY avustusta 1,008 miljoonaa voi helposti laskea Nuorisosäätiön "omarahoitusosuuden".

Jo helmikuussa annetusta raportista käyvät esille myös muut puutteet säätiön toiminnassa. Siitä huolimatta sosiaali- ja terveysministeriön alainen ARA ei määrännyt Nuorisosäätiölle sanktioita. Eikä RAYkään muistaakseni ole asettanut sanktioita? Ja ensimmäisenä tarkistuksia edellytti PRH, mutta sekään ei liene tehnyt rikosilmoitusta?

Jokaisella tarkastavalla taholla on tiukasti rajattu, oma tarkastusalueensa. Kokonaisuus voi silti täyttää rikoksen tunnusmerkistön, vaikka yksittäiset tarkastajat eivät sanktioi tarkastamansa tuloksia. Kokonaisuus voi silti osoittautua lain vastaiseksi toiminnaksi. Siksi ainakin otsikossa mainitut tahot on syytä panna poliisitutkintaan.

Niin huteraksi on usko virkamiehiin ja eturivin poliittisiin luottamushenkilöihin mennyt, ettei voi välttyä myöskään arvelusta, että korppi ei korpin silmää noki. Omat "suojelevat". Onpa julkinen taho mikä tahansa, sieltä löytyy aina saman puolueen kaveri.

PS.

Kuinkahan monta yhteiskunnan maksamaa "omarahoitusosuutta" Nuorisosäätiö on aiempina vuosina pannut taskuunsa?PPS.

Ja tänään uutisoidaan, että Keva on jälleen joutunut tekemään alaskirjauksen moottorikelkkatehtaasta.

8 kommenttia:

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Miten h-tissä jaksat ihmetellä jatkuvasti poliittisia kähmyilyjä? Etko ole ymmärtänyt että puolueet, AY-liikeet, politiikot, uskonnot, yhdistykset ja liitot on perustettu rahankeruusysteemeiksi omille uskovilleen? Haluaisit ilmeisesti perustaa jonkun oman. Siitä vain, mutta vanhin, toimivin ja paras "puolue" on Mafia eli Cosa Nostra. Sen toiminnan tasolle eivät edes puolueet, saati vapaamuurarit, eivät ole päässeet - eivät ainakaan vielä.

Jokainen yritys, (myös liitto, järjestö, puolue, uskonto yms.) pyrkii samaan - kaupalliseen - päämäärään, monopoliin. Onneksi kilpailu "sieluista" ja rahasta näiden kaikken välillä on pysyvää. Se mahdollistaa sen, että maksumiehet/-naiset (=ei em. ambitioita omaavat veronmaksajat) pääsevät suhteellisen "halvalla" elämänsä läpi - kaikki elonpäivänsä. Elon ja hyvän olon ohjeeksi tarjoankin seuraavat ajatelmat;
1. Hyvinvointisi edellyttää vain tiettyä näkymättömyyttä ja hyväksyntää.
2. Älä koskaan tee oman ympäristösi lakien näkyvää tai tahallista rikkomista.
3. Pysy yhteiskuntanäytelmäsi "näyttämö-, kulissi- tai valaistusmestarina", jos haluat vaikuttaa.

Voit nauttia siitä huumorista, jota arvon näyttelijät jatkuvasti tarjoavat.
Koska populaatiomme on pieni, se ei koskaan tule aikaansaamaan niin suurta huumoria kuin esim. "radio Jerevan", joka parhaimilla oivalluksillan sai satoja kaltereiden taakse.

Ojoi kirjoitti...

Tuosta Jervanista tuli mieleen radion Alma Atan radion kerrallinen kuuntelijkysymys;

Mistä tiedämme että maa on pyöreä ?

Oikea vastaus oli:

Kaikki se sonta minkä ennen syysimme länteen vyöryy päällemmen idästä.

Pitää muistaa se, että poliiskin on poliittinen orgaani. Poliisilain mukaan poliisilla on oikeus rikoksenin havaittuaan jättää se tutkimatta, keskeyttää tutkinta Valtion ja yksityisen välisessä suhteessa ja toimessa( ml. politiikassa)tapahtnut rikos.

Tämän poliisin päätöksen jälkeen asia jos joku siitä enemmän totuutta tietää on julkinnen asia.

Mäikäiskää sitten julki "poliisi keskeytti tutkinnan asiassa joka on säädetty rikoslaissa rakaistavaksi jossa minimi viranomaiselle on ehdoton 2 vuotta linnaa.

Asiat eivät näissä etene miltään osin ennenkuin EU puuttuu artikloineen näytelmään ja se tapahtuu jos joltakin takolta löytyy peruste.

EU - artiklat ja aihepiirit kannattaa opetella ulkoa ja siellä kuuluu olevan ruuhkaksi asti Suomesta kansalainen vastaan Suomen valtio.

Pitää aina muistaa sekin, että direktiivi tässä liitossa tarkoitaa samaa kuin neuvostoliiton ajan "coglasen" yhden puolueen sisällä = olemme sopineet keskenämme noudatettavaksi, säädettäväksi.

hakki kirjoitti...

PLM

Hyvä ystävä. Jotkut meistä säilyttävät lapsenuskonsa läpi elämänsä. Esimerkiksi mielestäni esittämästäsi luettelosta vain ammattiyhdistykset ja Mafia on perustettu rahankeruusysteemeiksi omille uskovaisille. Noilla muilla on kyllä joku muu primaarifunktio. Mutta sen olen valmis allekirjoittamaan, että ajan myötä jokaisesta kasvaa niistä eläville rahankeruusysteemi. Siinä tilanteessa ollaan nyt puolueiden osalta.

hakki kirjoitti...

Ojoi

"EU - artiklat ja aihepiirit kannattaa opetella ulkoa ja siellä kuuluu olevan ruuhkaksi asti Suomesta kansalainen vastaan Suomen valtio." Juuri siksi, ehkäistäksemme ruuhkan kasvattamista meidän sopisi hoitaa kotipesämme ensin itse puhtaaksi.

hienoa Hakki kirjoitti...

Sinulla riittää energiaa. Nämä kaikki blogisi pitäisi olla laajemmin tutustuttavissa.
Blogikirjoituksissa on erikoinen poljento, joka puuttuu paikallislehtien tavasta käsitellä asioita. Blogeista saa lukea usein asioita, joista paikallislehdet eivät kirjoita. Olen pariin kertaan pyytänyt oman asuinkuntani paikallislehden toimitusta käymään lukaisemassa asuinaluettamme koskevaa toisen lehden blogia. Ovat ehkä käyneet, mutta eivät kirjoita tavuakaan asiasta. Joskus tulee mieleen sellainen kerettiläinen ajatus, etteivät lehdet anna toimittajilleen lupaa käsitellä tietynlaisia asioita. Nämä sinun esillenostamasi asiat ovat juuri sellaisia. Kun aikanaan alustit blogia sananvapaudesta niin tulee mieleen pitäisikö alustaa myös ajatuksen vapaudesta. Kun asioita ei tuoda julki niin ei niitä kukaan voi ajatellakaan.

hakki kirjoitti...

hienoa Hakki

Kiitos kehuista. Kehuna minä ainakin kommenttisi otin.

Tuo näkökulmasi sananvapauden ja ajatuksenvapauden toisiinsa kytkeytymisestä on metka. Itse tulkisten asian näin. Kun meillä aikoinaan UKKn aikana opetettiin kansa olemaan hiljaa ja olemaan sanomatta mitä oikeesti ajattelivat, siitä suomettumisesta tuli niin vahvasti toinen luonne, että määrättyjen asioiden ajattelukin loppui.

Väittäisin, että tässä on myös selkeä ero Paasikiven ja Kekkosen linjassa. Paasikivi tiesi miksi piti menetellä niin kuin hän menetteli aikoinaan. UKK käytti Paasikiven esimerkkiä oman ja Maalaisliiton vallan kasvattamisen välineenä, vaikkei moiseen ainakaan siihen määrään ollut enää välttämätöntä tarvetta.

On masentavaa kun sanot, että "Kun asioita ei tuoda julki niin ei niitä kukaan voi ajatellakaan." Olisiko todella niin, että suuri osa suomalaisista jättää ajattelunkin muille?

turhaa ihmettelyä kirjoitti...

Alustuksen otsikossa tuodaan esille asioita, joista kukaan ei tiennyt mitään ennen niistä tiedottamista. Ei niitä asioita voinut kukaan edes ajatella ennen tietämistä niitten olemassaolosta. Turussa romahti Myllysilta. Silta on kököttänyt paikallaan vajaat 35-vuotta. Silta ei aiheuttanut ajatuksia muulloin kun sitä jouduttiin korjailemaan. Sillan romahdus ja siitä tiedotaminen sai ajatkset ja niiden mukana tunteet purkautuivat yli äyräittensä. Ajatukset siirtyivät aikaan, jolloin sillan rakentamisesta päätettiin. Mieleen tuli, että sillan suunnittelun aikoihin Turussa revittiin maan tasalle vanhoja arvokiinteistöjä. Rakennettiin taloja, jotka olisivat jo sortuneet elleivät yhtiöt olisi niitä uudelleen paaluttaneet. Muistettiin kuinka kaupungin hallinto ja gryndarit puhalsivat yhteen hiileen. Myllysilta ja sen romahdus oli pääasia sille ajattelun prosessille, joka virikkeen saatuaan lähti vyörymään ja kiinnostamaan ihmisiä koko maassa.

hakki kirjoitti...

turhaa ihmettelyä

Mahdat olla eilen syntynyt?

Vaikka yksityiskohtia juuri näistä yksittäisistä tapauksista ei niiden syntyessä ollut tietoa, on poliittinen "hyvä veli"-verkko, maan tapa ja kolmen suurimman puolueen harjoittama siivoton verovarojen kähmyily ja jopa korruptio ollut yleistä kansantietoa ns. aikuisen kansan keskuudessa. Tällä tarkoitan lähinnä niitä, jotka ovat kiinnostuneena seuranneet, kuka kauempaa kuka lähempää, politiikan ja poliittisen eliitin edesottamuksia esimerkiksi juuri talouselämän kanssa, vähintään tuolta 1960-luvulta lähtien.

Ja käsitykseni mukaan juuri Turusta on kotoisin maan kuulu Turun tauti?