perjantai 19. maaliskuuta 2010

Joku tolkku varastamisessakin

Muistan vielä V.J.Sukselaisen, Jaakko Pajulan ja Pekka Tuomiston. Sen lisäksi, että he kaikki olivat aikoinaan Kansaneläkelaitoksen pääjohtajia, kuten myös nykyinen Jorma Huuhtanen, he kaikki olivat myös Maalaisliiton uskollisia poikia. Ja ainakin V.J.Sukselainen ja erityisesti Jaakko Pajula harmaina eminensseinä nykimässä elinkeinoelämän lankoja kotiin päin. Enkä kodilla todellakaan tarkoita Suomen harvoja kasvukeskuksia. Ja nyt sitten pojat innovoivat Kepulle uutta pajatsoa.


"Terveysrahastoon koottaisiin kaikki se valtion, kuntien ja Kelan hallussa oleva raha, joka nyt käytetään terveyspalveluihin. Huuhtanen laskee, että näin syntyisi noin 15 miljardin euron rahasto. Eduskunnan ohjauksessa oleva Kela voisi hänen mukaansa hallinnoida rahastoa. " Näin kuvaa ainoa valtakunnallinen Kepun viimeisintä puhallusyritystä.


Kuten ehdotuksesta selviää tarkoituksena ei kuitenkaan ole liittää Kelan rahoja valtion (ja kuntien) rahoihin vaan valtion (ja kuntien) rahat Kelan rahoihin. Eikä syytä tarvitse arvailla.  Wikipedian mukaan Kelan maksamat etuudet vuonna 2006 olivat:  • 3 214 miljoonaa euroa sairausvakuutusetuuksia

  • 2 784 miljoonaa euroa eläke-etuuksia

  • 1 825 miljoonaa euroa äitiysavustusta, lapsilisää ja pienten lasten hoidon tukea

  • 1 014 miljoonaa euroa työttömyysturvaa

  • 737 miljoonaa euroa opintoetuuksia (sisältäen myös opiskelijoiden asumistuen)

  • 439 miljoonaa euroa yleistä asumistukea

  • 289 miljoonaa euroa kuntoutusta

  • 108 miljoonaa euroa vammaisetuuksia

  • 61 miljoonaa euroa muita etuuksia


yhteensä 10 472 miljoonaa euroa. Promillillä rakennetaan jo muutamakin siltarumpu Taantuvien Maakuntien Suomeen, prosentilla kokonainen moottoritie. Kyllä Matin tai Maurin kelpaisi.


Teen vastaehdotuksen. Kootaan kaikki rahat valtiolle, poistetaan kuntien, seutukuntien ja maakuntien hallinto ja tehdään Suomesta yksi yhtenäinen sosiaali- ja terveyskeskuspiiri. Näin syntyvä 15 miljardin potti saataisi käytettyä lähes kokonaan terveys- ja sosiaalipalveluihin hallinnoinnin sijasta.


Samalla säästettäisi suurin piirtein toinen mokoma poistettujen paikallis- ja aluehallintoelinten palkkakuluista. Osa muuttuisi hetkeksi työttömyyskorvauksiksi, mutta virkamiestemme korkeaan tasoon luottaen, muuttuisivat nopeasti yrittäjätuloiksi ja niistä saataviksi veroiksi.


 


PS.


Haluan tässä muistuttaa, että Kepu pitää myös Kelaa jotekin itselleen läänitettynä, samalla tavalla kuin Kevaa.


Kepu täyttää edelleen EUn järjestäytyneen rikollisuuden määritelmän.


 


 


 


 


 


 


 

8 kommenttia:

non-innovaattori kirjoitti...

"tehdään Suomesta yksi yhtenäinen sosiaali- ja terveyskeskuspiiri. Näin syntyvä 15 miljardin potti saataisi käytettyä lähes kokonaan terveys- ja sosiaalipalveluihin hallinnoinnin sijasta. "

Älä nyt kuitenkaan unohda kaikkia osasto-, piiri-, seutu-, ryhmä-, tiimi-, hankinta-, tuotanto-, hallinto-, suunnittelu-, innovaatio-, yms. päälliköitä kaikkine apulaisineen, joita tuollaisen yksikön hoitamiseen tarvitaan. Johtajiakin tarvitaan ainakin 6 + ylijohtaja. Siinä hommassa tuollainen 15 miljardia saadaan kulumaan ensimmäisen organisaatiomuutoksen alkuvalmisteluiden suunnitteluun.

Sakki kirjoitti...

SDPSAK täyttää edelleen EUn järjestäytyneen rikollisuuden määritelmän.
RKP täyttää edelleen EUn järjestäytyneen rikollisuuden määritelmän.

Olikos noita vielä muita?

hakki kirjoitti...

non-innovaattori

Varmasti poliitikot saavat minkä tahansa rahamäärän kulumaan alkuvalmisteluihin. Ja vielä sen verran ylikin, että lisää vielä haettaisi. Mutta 30 000 euron keskimääräisellä palkalla sillä elättää 500.000 ihmistä vuoden. Ei kun rauhassa vaan organisaation alkuvalmistelun suunnitteluun.

hakki kirjoitti...

Sakki

Taitaa niitä varmaan lisääkin löytyä? Eikä edes tarvitse kovin syvältä kaivaa.

Tobe kirjoitti...

Maa ei maalaisliittoa tarvitse.Mutta jotkut sitä, edelleen äänestää.Maan suurin puolue.Uskomatonta.
Kepuhan haluaa lisää aluekonttoreita ja muita pikkuvirkoja kautta maan ihan omista tarpeistaan lähtien.
Toisten laskuun politiikka on pakko lopettaa tavalla taai toisella.

hakki kirjoitti...

OrNot

Viimeistään 1970-luvulta Maalaisliitto on menevä puolue. Siis pois menevä. Neljäkymmentä vuotta! Ja millä lihaksilla? UKKn ajan seurauksia tämäkin. Eikö olekin "lohduttavaa" ajatella, että me muut maksamme veroissamme sen, että kepulaisia saadaan lisättyä hallintoon ympäri Suomenniemen kaikissa niissä kunnissa, kuntayhtymissä, seutukunnissa, maakunnissa, ELY ja AVI yhteisöissä, joita Kepulandia on täynnänsä.

Iloista antajaa herra kiittää. :-(

Tobe kirjoitti...

Tapasin kerran elävän kepulaisen Jyväskylässä ja kun en pakoon päässyt hänen autostaan jouduin kuuntelemaan sitä vuodatusta ja vihasta etelää kohtaan.Etelä kuulemma elää maalaisten työllä?Oli mahdotonta kommentoida kun olin hiukan vaikeassa suhteessa.
Olin nimittäin myymässä tuolle samaiselle omaa asiaani.Hän osti kyllä vaikka haistoi minussa herraskaisuutta jota ei sietänyt.
Minusta Kepulaisuudessa on jotain uskontoon liittyvää.Sellaista missä periaatteessa vastustetaan kaikkea muutosta tai ylipäätään tuottavaa ratkaisumallia.Jotta kepulandia loppuisi pitää uskon kaiken pysyvyyteen loppua.Kepu on hiukan samaa kuin USA:n vapaan asemyynnin puolustajat.He ovat valmiita taistelemaan joka ikisestä siltarummusta.Heistä on vain oikein, että joku muu maksaa.Ymmärrän vielä jossain määrin maataloutta joka ei voikaan pärjätä ilman tukea näillä hyisillä mailla, mutta ketä ne muut ovat joille Kepun tarjoama uskonto on niin pyhä?

hakki kirjoitti...

OrNot

Uskonnosta tai oikeammin vielä lahkosta on kyse. Lahkosta, joka pitää huolta uskovaisistaan ja "ne muut" ovat Jumalaa pilkkaavia vääräuskoisia, joilta saa oikeutetusti varastaa mitä tahansa. Kunhan se tulee oikeauskoisten lahkolle. Suhteellisesti katsoen sekin riittää, että se ei jää vääräuskoiselle, vaikkei siitä mitään hyötyä olisi kepuleillekaan.

Sisäinen kuri on kova ja lahkon jättäviä rangaistaan 3. polveen. Ja tämän sukulaiset joutuvat kokemaan luopion jättämän häpeän. Ja puolikuolleetkin saatetaan äänestämään, vaikka puolipakolla. Siinä ehkä keskeisimmät syyt suureen äänimäärään?

Mutta varmasti perussyy uskon vahvuuteen on se, että mikään puolue ei palkitse opetuslapsiaan yhtä suurella ja monipuolisella valikoimalla kunnallisia ja valtiollisia virkoja ja työtehtäviä. Ja suurimmalle osalle siitä todella tulee palkkiovirka ja palkka maatalouden harjoittamisen lisäksi, joka ei joko edellytä panostusta tai vastuuta tai joka ylijoustaa maatalouden harjoittamisen tai politikoinnin suhteen.

Ja me muut maksamme tämän porukan palkat maataloustukien lisäksi.