maanantai 29. maaliskuuta 2010

Reumasäätiö In Memorian?

Reumasairaalan säätiö haetaan konkurssiin. Samalla ilmeisesti 300 ihmistä Reumasairaalasta jää työttömäksi. Ainakin hetkeksi. Matalan koulutustason kaupungissa nyt työtä vaille jäävät koulutetut eivät kaupunkiin ilmeisesti jää. Ottajia, toivottavasti löytyy.


Heinolaa on kaupunkina kovasti koeteltu viime vuosina. Viimeksi kai lopettaneita olivat parkettitehdas,vaneritehdas ja taisi siellä joku sahakin lopettaa. Jäiköhän jäljelle vielä muita suuria työnantajia kuin kaupunki? Erillistuetusta alueesta, eli meidän veronmaksajien rahoittamasta toiminnasta taitaa siellä olla jo kysymys.


Jäi rahoitus kuulemma kiinni 2 miljoonasta, joka tärvättiin aluepolitiikan alttarille. Isolta rahalta tuntuu. Vai tuntuuko? Jos kuviteltaisi, että Reumalaisten keskipalkka olisi 3.000 euroa ja sivukuluineen 4.000 euroa kuussa, se olisi noin 50.000 euroa vuodessa. Noiden 300 nyt työttömäksi jäävän yhteiskulut ovat 15.000.000 euroa vuodessa, verot tasoa 4.000.000. Eikä arvaus sisällä mahdollisia asumis-, toimeentulo- eikä muitakaan harkinnanvaraisia tukia. Mitään arvoa en edes esitä siitä ns. hiljaisesta tiedosta, joka päätöksen myötä häviää palauttamattomasti. Mutta maksu tapahtuu muulta momentilta?


Ehkä olisi ollut helpompaa jättää edes yksi Nuorisosäätiön kiinteistö tukematta? RAYn tai STM/Aravan rahoilla? Niissä kun ei ole hiljaista tietoa. Pelkästään veronmaksajien rahoja.


 


 


 

9 kommenttia:

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Rahoitus jäi kiinni vain siitä syystä että rahaa ei kyetty kytkemään takaisinkiertoon puolue- tai muuna "tukena". Meni sairaiden hoitoon - helkkari,#,&,%,¤.

Mitä parketti- ja vaneritehtaaseen tulee, ne ulosmittasi jo Ay-liike solidaarisesti kilpailukyvyttömiksi. Surkeaa on myös se, että tehtaiden alihankkijat - työllistävät pienyritykset - joutuivat lopettamaan. Asia on niin, että työnantajan palkka-100 on yrityksen 160 meno ja työntekijän 100 on n.70 tulo. Tätä eivät politiikan ja järjestöjen omanedun hankkijat tunnusta, puhumatta verovapauksista, jotka ovat oma lukunsa.

Erilaiset edunsaajat kuppaavat ja kähmivät ns. vastustajilta kaikin tavoin. On ikävää että näin hävitetään yksi pieni kansa ja valtio. Kaikki se raha, jota syydetään jonnekin byrokratian sokkeloihin, on poissa kansan hyvinvoinnista.

hakki kirjoitti...

"Erilaiset edunsaajat kuppaavat ja kähmivät ns. vastustajilta kaikin tavoin. On ikävää että näin hävitetään yksi pieni kansa ja valtio. Kaikki se raha, jota syydetään jonnekin byrokratian sokkeloihin, on poissa kansan hyvinvoinnista."

Aamen.

Kerro se Maurille.

helanes kirjoitti...

Jäähän sinne museo. Olen sitä ollut joskus 60-luvulla Hämäläis-Osakunnan kotiseuturetkellä perustamassa. Tosin siellä ei kai enää ole silloin "pelastettuja" kylpyläkalusteita.

hakki kirjoitti...

helanes

Eikö kuitenkin ollut hienoa, että Sdp:n puoluesihteeri Ari Korhonen on valittu Turun apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi. Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti asiasta. Ja, että vihreitten Sauri saa pitää apulaiskaupinginjohtajan paikkansa Helsingissä, vaikka paikka ei liene vielä virallisesti edes haussa. Ja Uudenmaanliiton "ilmassa leijuva huipun", tarpeettoman kehityspäällikön paikka on jo varmaan täytetty yhdellä vihreällä tyhjäntoimittajalla.

Jo näiden kolmen palkkakustannusten säästämisellä olisi varmaan lähes neljännes Reumasairaalan 2 miljoonan rahantarpeesta kasassa. Mutta varmaankin Korhonen, Sauri ja Krohn ovat kansakunnan palvelutason säilyttämisen kannalta välttämättömämpiä palkollisia?

hakki kirjoitti...

helanes

PS.

Kuinka kauan kuvittelet kokonaisen kaupungin elävän pelkästään vanhusten, museoiden ja antiikkikauppojen varassa?

Erla kirjoitti...

Mielenkiintoista on, että koko keskustelun aikana sairaalan toimitusjohtaja Hannele Kalske on tiiviisti pysynyt piilossa. Hän on ollut vuosikausia vastuussa Reumasäätiön sairaalan operatiivisesta toiminnasta ja onnistunut hassaamaan rahat ja varallisuuden onnettoman huonolla talouden hoidolla.

hakki kirjoitti...

Erla

Sattumalta olin eilen havaitsevinani, että Kalske esiintyi TVssä. Sain sen käsityksen, että asiaa on pidetty esillä - hänen toimestaan jo vuosia. Hänen taloudenhoidostaan minulla ei ole ensimmäistäkään tietoa. Mutta jos prosessi on alkanut jo 2000-luvun alkupuolella luulisi, että säätiöstä vastuulliset olisivat heränneet?

helanes kirjoitti...

Taidat olla vallan tosissasi. Samaa mieltähän toki kyseisistä asioista olen kanssasi.

hakki kirjoitti...

helanes

Olen aina (=useimmiten) tosissani, tosikko kun olen.