tiistai 16. maaliskuuta 2010

Murheensa kullakin

YK suoritti maailmanlaajuisen kyselyn. Kysymyksenä oli:

"Olkaa hyvä ja antakaa rehellinen mielipiteenne ratkaisuksi elintarvikkeiden puutteeseen muualla maailmassa."

Tämä kysymys osoittautui varsin epäonnistuneeksi ja ilmeisen vaikeaselkoiseksi:  • Afrikassa kukaan ei tiennyt mitä tarkoittivat elintarvikkeet.

  • Itä-Euroopassa kukaan ei ymmärtänyt mitä tarkoitti rehellinen.

  • Länsi-Euroopassa kukaan ei tiennyt mitä merkitsi puute.

  • Kiinassa ei tiedetty mikä on mielipide.

  • Lähi-idässä ei ymmärretty mitä on ratkaisu.

  • Etelä-Amerikassa ei tiedetty mitä merkitsee olkaa hyvä.

  • Yhdysvalloissa kukaan ei ymmärtänyt mitä on muualla maailmassa.


Meillä taas selvitetään kansalaisten tuntemuksia maahanmuuttoon. Ilmeisesti yhtä hyvin tuloksin?

16 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Aika hyvä !

Onneksi meillä Suomessa tällaiset kyselyt eivät aiheuta päänvaivaa.

Vilkaisu lyllertäviin vastaantulijoihin paljastaa oitis, että Suomessa elintarvikkeet ovat ylitsevuotavaisesti jokaisen ulottuvilla.
Ja suomalainenhan on tunnetusti rehellinen.
Vanha suomalainen sananlasku sanoo, että siitä puhe mistä puute. Toisaalta väki on melko tuppisuista, joten puutetta on korkeintaan kohtalaisesti. Mutta on kuitenkin.
Ja suomalaisilla, jos keillä on mielipide. Tai viisi miljoonaa mielipidettä.
Ja jos ratkaisu tuottaa ongelmia, voi aina koventaa ääntä tai avittaa kauhavalaisella.
Pakkoruotsilla kyllästetty suomalainen tietää hyvinkin, että "olkaa hyvä" on ruottalainen sanonta, se vassakuu.
Ja joka hetki suomalainen miettii, mitä meistä suomalaisista ajatellaan muualla maailmassa.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Kuten ehdin jo omassa blogissani kautta rantain todeta, Hesarin on turha jeesustella rasisminvastaisuudellaan niin kauan kuin rasistit saavat mellastaa sen keskustelufoorumilla ja se nostaa otsikoihin kaikki tietyn urjalalaisen nobodyn perustamat marginaaliset Facebook-ryhmät. Nykyisellään se lähinnä lietsoo rasismia.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Rasismia on syytä vastustaa ponnekkaasti, esiintyypä sitä missä ja milloin tahansa. Ajatuksista tekoihin on tällä puolella osoitettu olevan äärimmäisen lyhyt matka. Toisaalta tällä hetkellä rasismi, työttömyys, tulevaisuudenpelko, hallituksen toimettomuus ja poliitikkojen kaikkivoipainen moraalittomuus tuntuvat kyllä helposti sekaantuvan yhdeksi isoksi möykyksi, joka etsii purkautumistietä.

Tobe kirjoitti...

Hieno avaus hakki.Sanoisin jopa pajatson tyhjennys.Mitä tuohon muuta kuin kiitos.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Rasismin pelolla rahastamista olisi syytä vastustaa myös ponnekkaasti, koska se vain kasvattaa sen suosiota. Jossain vaiheessa Tauno ja Taija Tavista alkaa vituttaa toimittajien kikkailu ja heidän sympatiansa rasismin vastustamista kohtaan alkaa laskea.

Tällä menolla tietty urjalalainen nobody saattaa vielä päästä valtuutetuksi asti jos malttaa ennen vaaleja teeskennellä, että on kasvanut ulos Facebook-harrastuksistaan.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Olet luonnollisesti oikeassa. Mutta kun en Urjalassa asu, saa mielestäni vaikka päästä valtuustoon. Mutta jos sellainen aikoo uudeksi valtakunnanjohtajaksi á la Siitoinen tai Kosola on korkea aika katkaista ura. Riippumatta siitä, mitä massat ilmoittavat haluavansa.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Siitoimen kaltaiseksi valtakunnan johtajaksi on suht helppo päästä. Tarvitaan vain samanhenkinen ryyppyremmi jonka illanvietoissa voi pukeutua natsiksi.

http://www.youtube.com/watch?v=DZJTNLvOFRo

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Valitettavasti täytyy jälleen vain myöntää, että olet oikeassa. Mutta onneksi "samanhenkinen ryyppyremmi, jonka illanvietoissa voi pukeutua natsiksi" ei vielä pelota. Vaarallisempia ovat vegaanit. Varsinkin sellaiset, joita kyttyräselkäiset ammattidemagogit tukevat.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Kysely on aivan mahtava. Erityisesti Itä-Euroopan ja jenkkien ihmettelyt ovat uskottavia.

Länsi- Euroopasta ei ilmeisesti kuitenkaan selvitetty engelsmannien kantaa, sillä heille olisivat sekä puute että muu mailma olleet tuntemattomia. Toisen kerroksen väelle muu maailma p.l. Falkland, Kanada, Australia ja Etelä-Afrikka ja ensimmäisen kerroksen väelle molemmat.

Yhdyn Vox'in mielipiteisiin. Täydentäisin niitä todeten, että onneksi meillä on yksi politiikkokin, Stubb, joka tekee jotain sille että meidätkin tunnettaisiin.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Ei raivoraitis vegaani tämän maan äärioikeistopiireissä pitkälle pötki. Siitoimen kaltainen persoonallisuus sen olla pitää, mutta suuret massat pitävät heitä kylähulluina.

http://www.antikvariaatti.net/tuotekuvat/isotkuvat/5101.JPG

Jos nyt kuitenkin on huolissaan äärioikeiston nousun mahdollisuudesta, kannattaisi lopettaa führerin odottaminen Hesarin malliin ja tehdä äärioikeistolaisista dokumenttielokuva. Sillä viisiä Siitoimen jenginkin uskottavuus tuhottiin lopullisesti.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3697974924756747358#

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Minä en ole huolissani äärioikeiston nousun mahdollisuudesta. En myöskään äärivasemmiston. Uskon, että niiden aika on jo ohi. Oikein tai väärin.

Olen huolissani ääriliikkeiden nousun mahdollisuudesta. Olivatpa ne ihan mitä tahansa. Ne kun eivät välttämättä enää noudata oikea - vasen jakoa. En kyllä ole havainnut ylös - alas jakoakaan.

hakki kirjoitti...

PLM

Stubb? Tumppi? Who is he?

PLM kirjoitti...

Foreign Minister of Finland. Ihan noin tiedoksi.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

hakki

Veikkaan että se tulee olemaan perinteinen värijako. Äärivihreiden keskuudesta varmaan kohoaa yksi ja porvarien markkinaliberaalisiivestä toinen. Nehän ottavat yhteen ja kehittyvät kaiken aikaa. Muut vain seuraavat vierestä ja miettivät miten ne pitäisi sijoittaa vasen-oikea-akselille.

hakki kirjoitti...

PLM

Kiva kun kerroit. :-)

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Vihreitten uuteen Hitleriin on vielä onneksi matkaa? Porvarien Stalin lienee vielä hakusessa? Mutta siinä olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä, että muut vaan seuraavat.