perjantai 6. marraskuuta 2009

Happy days are here again....

Ei aina voi olla huolestunut. Joskus täytyy voida iloitakin. Jokaisella meistä on oikeus on ottaa tulevaisuus vastaan optimistisena. Positiivisena.

"Koko teollisuuden (BCDE) työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2009 elokuussa 21,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Heinäkuussa teollisuustuotanto väheni 24,3 prosenttia vuoden takaisesta. Tammi-elokuussa teollisuustuotanto (BCDE) on vähentynyt 22,9 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Teollisuuden (C )tuotanto on vastaavana ajankohta pudonnut 26 prosenttia ja tammi-elokuun indeksipisteluku oli 84,8 (2005=100)." Näin Tilastokeskus tänään.

Voisiko joku lukijoista kertoa, ennustaa tai arvailla mikä tai mitkä toimialat ovat riittävän suuresti jäljellä nostamaan Suomen lamasta? Siis sitten joskus kun sen aika on. Varsinkin kun julkisen sektorin ( lue: poliittisten päättäjien) tapa toimia ei muutu mihinkään. Siis samalla kun meiltä muualle poistuviin teollisuus aloihin kuuluvat metsä-, metalli-, konepaja- ja elektroniikkateollisuus ovat pakkaamassa muuttolaukkujaan perässä menevät, pakosta suurin osa alihankintaa.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/2009/11/03/lappu-luukulle/

2 kommenttia:

Hugo Holvi kirjoitti...

Just nii.
Vastaukseni:suomalainen veronmaksaja.Hän venyy ja vanuu eikä valita kuin näissä yleisön osastoissa..
Joskus tulee mieleen historiamme alkuajat...
tervessii vaa...

hakki47 kirjoitti...

Hugo Holvi

No money, no funny, no honey.

Jos ei yrityksillä ole asiakkaita, ei veronmaksajalla ole työtä jolloin hän ei enää ole veronmaksaja. Sillä jossain vaiheessa lainansaanti loppuu.