perjantai 27. marraskuuta 2009

Vironautti

Korvaako Netti MEKin, Matkailun Edistämiskeskuksen?

Kaikkeen sitä netissä törmää tai oikeammin, jollain on ollut hieno idea. VIRONAUTTI  on ilmeisesti yksityisen virolaisen aloittama suomenkielinen, kaikille avoin blogi, jolla on yksinkertainen toiminta-ajatus: Jaa omia Viron-elämyksiäsi ja -kokemuksiasi muiden matkailijoiden kanssa.

Kun itsekin Virossa enemmän tai vähemmän säännöllisesti vierailen, päätin liittyä siihen välittömästi muutaman artikkelin luettuani. Mikä loistava idea- ja palauteväline blogista voikaan muodostua. Alkutaipaleella se vielä on, artikkeleita 30 ja jäseniä 149. Mutta ensimmäinen artikkeli on kirjoitettu vasta 14. lokakuuta, runsas kuukausi sitten virolaisen Peep Ehasalun toimesta.

Milloin joku meikäläinen alkaa vastaavan sivuston ylläpitämisen Helsingistä tai Suomesta?

Hieno idea!

7 kommenttia:

Kimmo Linkama kirjoitti...

Tarkennukseksi: Vironautti on Viron MEK:iä vastaavan organisaation, EAS:n, aloittama kampanja (!) Viron tekemiseksi tunnetummaksi suomalaismatkailijoille. Olen itsekin hämmästellyt alusta saakka, miksi kyseessä on kampanja -- tällaisen nettiyhteisön lentoonlähtö vaatii useita kuukausia ja näin nichen kyseessä ollessa varmaan vähintään puoli vuotta. Etenkin kun nyt loka-marraskuussa ei sää juuri suosi kuin kaupunkilomailua, jos sitäkään. Kevään edetessä alkaa taas kiinnostus "etelänmatkailuun" luonnostaan kasvaa.

Mutta oikeassa olet: tällaisen käyttäjävetoisen palstan pystyttäminen on loistava tapa edistää ajatustenvaihtoa ruohonjuuritasolla.

Tobe kirjoitti...

En pysty mitenkään muistamaan yhtään MEK:in luomaa menestystarinaa/-kampanjaa.Jos jollain on esittää sellainen niin kiitos.Lupaan tutustua.Jos ainoa näkyvä asia on joku esitelappunen ja messuilla oleilu niin joutaa lopettamaan senkin.Mihin MEK:iä tarvitaan?Kuka tarvitsee?Viekö MEK Suomea jonnekin?

hakki47 kirjoitti...

Kimmo Linkama

Tuossa alkuiltapäivästä kävin sivuillanne Otepäässä ja huomasin maininnan omalla sivullanne tästä EAS-kampanjasta. Tyhmiä ovat, jos lopettavat talvikuukausiksi. Mutta jos niin käy, mikä estää teitä, joilla varmasti sivuston jatkumiseen on intressi tarvittaessa vaikka aloittamaan omaa? Jos he lopettavat ja te päätätte aloittaa, vinkkaa.

Sivuston ylläpito ei paljoa vaadi. Uskoisin, että tämäntapaiselle uudelle tavalle on suorastaan sosiaalinen tilaus.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Kyse kai tällä hetkellä on enneminkin mihin MEKiä tarvittiin MEK ei kai oikein koskaan ole ollut erityisen suuressa suosiossa niitten mielissä, jotka hyötyvät kotimaan matkailusta. Pitkään sen taru onkin kestänyt, mutta käsitykseni mukaan sitä nyt ajetaan alas. Onhan se ollut vähän samanlainen valtion kummajainen kuin Ulkomaankauppaliitto aikoinaan. Antoi suomalaisille poliitikonplantuille ja virkamiehille mahdollisuuden nähdä maailmaa.

Nyt siitä kai on tullut jonkun tason parku, kun britit pysyvät kotonaan eivätkä suurin joukoin tule tapaamaan Joulupukkia napapiirille. Ja ilmeisesti venäläisetkin ovat vähentymään päin.

Moisen, siis Vironautti-sivuston ylläpito kyllä onnistuu ningillä keneltä tahansa kiinnostuneelta. Oletko sinä?

Tallinna_ kirjoitti...

Käykää tsekkaamassa blogini joka käsittelee Tallinnaa. Osoite on: http://www.tallinna.biz/

Tallinna kirjoitti...

Tallinnassa tapahtuu ja täältä löydät infoa siitä mikä siellä on meininki http://tallinnakutsuu.blogspot.com

Allinn kirjoitti...

Kiva, että vironautin lisäksi on noussut muitakin Viroa ja Tallinnaa käsitteleviä blogeja. Risteilyistä ja ostosmatkoistahan kerrotaan blogeissa paljon. Ja tuossa on kaksi blogia, jotka kertovat Tallinnasta. Tässä kolmas: Tallinna blogi.