perjantai 16. toukokuuta 2008

Satuja ja tarinoita kaikenikäisille

16.5.2008 7.28 | hakki47 | Farssi, Poliittiset puolueet

Eduskunta säätää ymmärtämättömyyttään lain kansanedustajan vaalirahoituksen ilmoittamisvelvollisuudesta ja ilmoituksen julkisuudesta ja keskustelun jälkeen jättää lain rikkomisen sanktioimatta. Tarpeettomana.

Kansanedustajat eivät ymmärrä seuraavaa oikeusministeriön nettisivulla olevaa ohjetta:

Ilmoituksessa on oltava ainakin seuraavat tiedot:
1) maininta siitä, mitkä vaalit ovat kyseessä;
2) ehdokkaan täydellinen nimi ja hänet asettaneen puolueen nimi tai maininta siitä, jos ehdokas on valitsijayhdistyksen ehdokas;
3) ehdokkaan vaalikampanjan kokonaiskulut; sekä
4) ehdokkaan vaalikampanjan rahoitus eriteltynä
a) toisaalta ehdokkaan omiin varoihin sekä
b) toisaalta ehdokkaan, hänen tukiryhmänsä ja muun hänen tukemisekseen perustetun yhteisön saamaan ulkopuoliseen tukeen ryhmiteltynä  • yksityishenkilöiltä,  • yrityksiltä,  • puoluejärjestöiltä ja  • muilta vastaavilta päätahoilta saatuun tukeen.Erikseen on ilmoitettava kunkin yksittäisen tuen arvo ja sen antajan nimi, jos tämä arvo on presidentinvaalissa ja europarlamenttivaaleissa vähintään 3400 euroa sekä eduskuntavaaleissa ja kunnallisvaaleissa vähintään 1700 euroa. Yksityishenkilön nimeä ei saa ilmoittaa ilman hänen nimenomaista suostumustaan, jos hänen antamansa tuen arvo jää alle mainitun rajan.

Yksittäiset kansanedustajat eivät halua tietää ketkä heidän kampanjakulujaan rahoittavat ja siten heidän toimintansa mahdollistavat.

Yksittäiset kansanedustajat eivät muista minkä yhdistyksen he ovat merkinneet heidän kampanjakulujensa ainoaksi yksittäiseksi rahoittajaksi.
Yksittäiset kansanedustajat eivät koskaan ole kuulleet sanontaa: Ilmaisia lounaita ei ole.

Ympäristöhuolilla profiloituva pääministeri kannattaa sattumalta kotikuntaansa suunniteltua Tavarataivasta vastoin ministerinsä selkeästi kielteistä ja perusteltua kantaa.

Kansalaisten luottamus puolueisiin ja kansanedustajiin palautuu siten, että nykyiset tarkoituksellisesti puutteellisesti ja virheellisesti tehdyt ilmoitusten irvikuvat täydennetään ja palataan yksinkertaiseen päiväjärjestykseen.

Kansalaiset arvostavat nykyisin toteutettavaa parlamentaarista demokratiaa valtiomme hallintomallina, puolueita ja poliitikkoja yhtä paljon kuin aiemmin.

Kunnallisvaalien äänestysaktiivisuus 2008 kasvaa kohisten, koska Timo Kallin aloittama imagokampanja onnistui.
Kuinka pohjattoman tyhmänä ja ymmärtämättömänä vaalikarjana meitä pidätte?

Pysyvä linkki | Muokkaa | 8 kommenttia »

Ei kommentteja: