lauantai 17. toukokuuta 2008

Arvojohtajuutta

16.5.2008 21.43 | hakki47 | Työelämä

”Vuosi 1918 on monelle suomalaispoliitikolle ja Suomen kansalle yhä hankala paikka. Siitä saatiin tänään osoitus, kun tasavallan presidentti Tarja Halosta ei näkynyt Jääkärisäätiön, Vapaussoturien huoltosäätiön, Lotta Svärd Säätiön ja niitä lähellä olevien yhdistysten järjestämässä juhlassa vapaussodan päättymisen 90-vuotispäivän kunniaksi. Finlandia-talo kyllä oli täynnä, joukossa runsaasti harmaantunutta veteraaniväkeä kunniamerkkeineen.”

Näin kirjoitti Uusi Suomi tänään. Tarja Halonen ei ollut paikalla. Vapaussodan päättymisen 90-vuotispäivän kunniaksi Finlandia-talossa tänään.

Ehkä arvojohtajaksi halajava halusi alleviivata arvoansa? Samalla tavoin kuin tilaisuudessa läsnä olevat omansa. Sympatiani ovat niiden puolella, jotka osallistuivat tilaisuuteen. Ihmettelen Tarja Halosen mielenosoitusta, Tasavallan Presidentin, jonka pitäisi kai olla koko kansan päämies; anteeksi päähenkilö.

Miten ihmeessä me voimme olla kansakunta, joka 90 vuoden itsenäisyyden jälkeen yhä ilmeisesti jakautuu punaisiin ja valkoisiin? 90 vuotta on lähes neljä sukupolvea!

En myöskään suoraan sanoen ymmärrä miten henkilö, joka on valittu maan pää”henkilöksi”, katsoo olevan asiallista, että hän jättää osallistumatta voittajien - sen maan jonka presidentti hän on - muistojuhlaan. Mutta aivan yhtä ihmeissäni olen siitä, että edelleen 90 vuoden jälkeen meillä ilmeisesti on voittajia ja häviäjiä.

Suosittelisin ”Totuuskomissiota”. Tai ihan vaan avointa keskustelua. Muuten olemme kohta osa Äiti – Venäjää.

Pysyvä linkki | Muokkaa | 16 kommenttia »

Ei kommentteja: