tiistai 27. toukokuuta 2008

Kalli Pyhimykseksi

27.5.2008 16.15 | hakki47 | Työelämä, Politiikka, Poliittiset puolueet

Kun aina aika ajoin tunnen vastustamatonta pakkoa ihmetellä onko KEPUssa koskaan kukaan kotona, saanen ensi kerran poliittisessa historiassamme ehdottaa kepulaisen Timo Kallin nimittämistä Suomen Poliittisen Historian Pyhimykseksi.

Tulen hetimiten perustamaan http://www.adressit.com/ sivustolle adressin tätä silmällä pitäen. US:n sivuilla julkaisemani perustelu alla:

“Se minkä sanoit, puhdistaa toivottavasti suomalaista politiikkaa ja saa sen palaamaan lähtökohtaansa: yhteisten asioitten hoitamiseen. Siksi teidät sinne valitaan. Ei siksi, että ensisijassa puolueen, puolueenne muitten kansanedustajien, muiden puolueiden tai heidän edustajien tai omaa henkilökohtaista etuanne edistäisitte.

Et sinä suomalaisen äänestäjän tasolta katsoen tehnyt virhettä. Päin vastoin. Saattaa toki olla, että kunnian kukko ei sinulle Arkadianmäellä eikä Alppikadulla juuri laula. Sen verran etääntyneestä rälssistä ilmeisesti on kysymys. Mutta sinuna pitäisin vahinkoasi Suomen politiikalle uutena mahdollisuutena. Toimisit sen mukaan.

Vahingollasi teit suomalaiselle politiikalle kuitenkin megaluokan palveluksen. Jos valitsijat vihdoin ymmärtävät, että heitä on viety - ja jos mahdollisuus annetaan - viedään edelleenkin, kuin pässiä. Ja jos aktivoituvat pitämään huolta siitä, että hoidatte niitä hommia, joitten vuoksi olemme teidät valinneet, niin kiitän virheestäsi.

Toivottavasti muutkin poliitikot puhuisivat edes joskus, edes vahingossa, asioista niiden oikeilla nimillä. Tavalla jonka me äänestäjätkin ymmärrämme. Ja Korhonenkin voisi lopettaa sekoittamasta ns. tavallista äänestäjää kriisin todellisista syistä.

Jos luterilaisessa maassa olisi tapana nimetä pyhiä, kuten katoliset tekevät, niin minä ainakin antaisin ääneni, vaikka vain vahingossa, Timo Kallille.”

Nyt sanoista tekoihin. Osallistu demokratian toimivuuden puolustamiseen.

Toivon, että tulet osallistumaan adressin allekirjoittamiseen täällä.

Ei kommentteja: