perjantai 30. toukokuuta 2008

Huippuinnovaatio-AMKsta tuli Aalto-korkeakoulu

30.5.2008 9.49 | hakki47 | Matkailu, Media, Osaaminen, Työ & bisnes, Oppiminen

Kovasti on Alvar Aalto tapetilla juuri nyt.

Samalla kun Enson vanha hotellirakennus, siinä Katajanokan kulmalla, on tarkoitus piilottaa norjalaisen rahoittajan Design hotellin taakse, korkeasti oppineet ovat saaneet perustettua Aalto – korkeakoulun säätiön. Varmaan niitä kumpaakin sitten tarvitaan?

Pääkaupunkiseudun Innovaatio AMKsta leivottiin sitten kai virallisesti Aalto korkeakoulu, ei siis yliopisto? Miksi siitä ei sitten samalla tehty ammattikorkeakoulua? Päätös kai kuitenkin on edelleen ehdollinen? Riippuu varmaan siitä, saavatko puuhamiehet kerättyä kasaan yrityssektorilta edellytetyt 200 miljoonaa? Noin puolet siitä lienee jo kasassa.

Seuraavaksi alkaa sitten riitely kotipaikasta ja yleinen rahanjako. Mahtaa jälkimmäinen ainakin olla hauskaa? Harvoin kai sittenkään ?x?korkeakoululaitos on tuossa määrin päässyt rahaa jakamaan? Vaikka eihän meiltä rahat opetukseen koskaan todella kortilla ole kai olleetkaan.

Saapa nähdä voittaako kiistan kotipaikasta Helsinki vai Espoo? Espoolla on ehkä sittenkin ”kotikenttäetu”, päärakennukseksi kun hyvin valmistellusti istuu Aallon suunnittelema jo valmiina oleva pytinki.

Täytyy kyllä ihmetellä, mihin tuo 300 miljoonaa pannaan? Hallinnolliseen kikkailuun? Laitehankintoihin? Uusiin seiniin? Opintomatkoihin? Muutaman kalliin ulkolaisen professorin palkkaamiseen? Johdon palkkoihin? Kun jo aikaisemmin olen mielipiteeni asiasta ilmaissut, ei tästä nyt enää enempää.

Kymmenellä prosentilla edellisestä (lue 10 %) saataisi Finnjet osaksi Aalto-Hotellia samaan Katajanokan laituriin, josta se vuosikaudet lähti Travemuendeen. Tämä hinta sisältäisi yli 20 miljoonaa Gutzeitin entisen pääkonttorin palauttamiseen hotelliksi, joksi Aalto sen aikoinaan suunnitteli. Sillä uudistettaisi myös Finnjet osaksi innovatiivistä kokonaisuutta, jossa suomalainen innovatiivinen tekniikka ja taide löisivät näyttävästi kättä. Kaupallisuus ja talous eivät tähän yhtälöön oikein istu, kun kumpikaan osasista ei ole ensisijaisesti tullut tutuksi ominaisuuksistaan rahantekijänä.

Pysyvä linkki | Muokkaa | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: