torstai 15. toukokuuta 2008

Kenestä uusi pääministeri?

15.5.2008 7.51 | hakki47 | Raha & valta, Politiikka, Virkamiehet, Varallisuuden hallinta, Poliittiset puolueet

Oikeusministeriön sivulla vaalit.fi näkyvät kaikkien kansanedustajien ja heidän varahenkilöiden ilmoitukset vaalirahoituksestaan. Siis heidän omat ilmoituksensa. Kävin muutaman läpi kun havaitsin, että nyt saattaisi olla hyvä saada aikaan muutos vaalien rahoittamiseen ja puolueiden valtaan lainsäädäntötyössä. Aihe kun on yhä edelleen keskeisin parlamentarismimme ongelma. Edellisen lisäksi olen asiaa viimeisen noin 1,5 vuoden aikana muulloinkin tällä blogilla käsitellyt.

Syy miksi nyt käytän pohjana aamuista artikkeliani on se, että em. käynnistä heräsi kysymys. Mikä seikka selittää sen, että Merikukka Forssius on ainoa vihreitten edustaja, joka on saanut rahoitusta Kehittyvien Maakuntien Suomi ry.:ltä? Ei kai….?

Kun Vanhanen nimitettiin pääministeriksi, valehtelusta kiinni jääneen Jäätteenmäen jälkeen ja joku kysyi, miksi juuri hän, oli vastaus: ”Vanhanen on puhtoisin mikä meillä on”. Ei siis ihme, että Kalli teki meille palveluksen osoittamalla, millä ylimielisyydellä valittu kansanedustaja, puolueensa eduskuntaryhmän puheenjohtaja, suhtautuu lakiin. Sen noudattamiseen ja siten myös niiden kansalaisten arvoihin, joita hänen pitäisi edustaa.

Seuraavaksi narahti perintöprinsessa Lehtomäki, puolueensa varapuheenjohtaja. Oliko se vasta eilen? Tänään syklooni lähestyy jo Matti Vanhasta. Median mukaan 10 000 euron vaaliraha yhdistykseltä, jossa mukana muita samaan puolue-uskontoon kuuluvia liikemiehiä. Mutta eihän pääministeri ja puolueensa puheenjohtaja varmaankaan voi tietää mistä hänen kampanjarahansa ovat peräisin? Sitä paitsi, eihän lika ole Mattiin ennenkään tarttunut.

Ruukki, Tokmanni, IdeaPark-Sukari, Ajanta ja varmasti monia muitakin kiinnostavia uskovaisia kuuluu yhdistykseen, joka rahoittaa ainakin puolueiden kansanedustajaehdokkaita. Mielenkiintoista olisi tietää myös mitä muita aktiviteetteja ao. yhdistys ja sen jäsenet harrastavat.

Nyt tulevat ymmärrettäväksi Viher-Vanhasen mielipiteet Vihdin IdeaParkista. Ja Tokmannin viimeaikoina saamat upeat liikepaikat. Ja kävipä pääministeri kuun alussa Kakkosen vieraana Mäntsälässä muuraamassa peruskiven Tokmannin uuteen logistiikkakeskukseen. Sääli, että Ruukki-Groupin ei Venäjällä käynyt yhtä hyvin, veikkasivatko väärää hevosta? Ja mikäköhän on kytkentä S-ryhmään, ABChen ja paikallisosuuskauppoihin? Hyvillä liikepaikoilla, joista paikallispoliitikot päättävät, ryhmän tulos on pitkälti tahkottu.

Tällainen tavallinen tossunkuluttaja toivoo jostain nyt löytyvän ne tutkivat journalistit, jotka paljastavat puoluejärjestelmämme koko mädännäisyyden. Ja ne suoraselkäiset poliisit, jotka uskaltavat tutkia mahdolliset rikokset. Ja syyttäjät, jotka eivät pelkää vaarantaa urakehitystään, ja tarvittaessa syyttävät. Ja ne puolueettomat tuomarit ja, ai niin ne puolueiden valitsemat lautamiehet, jotka todella suostuvat tarvittaessa lukemaan lakia heidät valinneille.

Nyt todella tarvitaan Leijonia. Muuallakin kuin kaukalossa.

PS

Olisikohan todella mahdollista linkittää puoluerahoitus ja WinCapitan kadonneet miljoonat.?

PPS

Vaikka korppi ei korpin silmää kuulemma noki, saapa nähdä millä selityksillä Kepu perustelee sen, että heidän vastuuhenkilönsä ovat valehdelleet?

Pysyvä linkki | Muokkaa | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: