tiistai 27. toukokuuta 2008

Antakaa armoa, KEPU luopuu vaalimainonnasta

27.5.2008 9.22 | hakki47 | Työelämä, Politiikka, Uutiskommentit, Poliittiset puolueet

Voisivat puolueissa ja eduskunnassa jo keskittyä siihen varsinaiseen lainsäädäntötyöhön. Eihän tästä mitään tule, kun koko ajan vaan sotkevat itsensä syvemmälle sontaan. Jää ainakin tällaiselta tavalliselta tossunkuluttajalta moni muu tärkeä asia käsittelemättä. Eihän politiikka ole koko elämä? Eihän?

Kepun puoluesihteeri uutisoi näyttävästi: Kepu luopuu kunnallisvaaleissa TV- ja viihdelehtimainonnasta.

“Korhonen uskoo, että vaalirahoituksen läpinäkyvyyden lisääminen lainsäädäntöä täsmentämällä sekä kampanjakustannusten leikkaaminen tervehdyttävät poliittista järjestelmää.

- Toivomme, että muut olisivat mukana, koska demokratian puolustaminen on kaikkien yhteinen asia.

Korhosen mielestä vaalirahoituksen tervehdyttäminen jää puolitiehen, ellei ongelman perussyyhyn eli kampanjoinnin kalleuteen puututa. Ainoa järkevä keino katkaista “varustelukierre” on luopua tv-mainonnasta.” uutisoi Kauppalehti.

Taas kerran jää ihmettelemään pitääkö Kepu yleensä ja Korhonen erityisesti meitä näin tyhminä?

Eihän nykyisen ongelman perussyy ole kampanjoitten kalleus vaan puolueitten, poliitikkojen ja kansanedustajien (tässä järjestyksessä) epärehellisyys ja piittaamattomuus kansalaisten normaaliksi kokemien sääntöjen noudattamisesta. Ja ehkä Korhosen uutisointiin liittyen tähän voisi vielä lisätä kuvottavan tekopyhyyden. Eikä läpinäkyvyys tällä lisäänny.

Kun mm. kepulit kansanedustajat ja ministerit jäävät kiinni itse säätämänsä löperön vaalilain rikkomisesta, heidän korjaustoimenpiteensä on - ei sitten mainosteta televisiossa.

Taitaa olla puolueen kirstu aika tyhjä? On aivan varmaa, että tällä kunnallisvaalikierroksella ei ulkopuolista rahaa ole tyrkyllä. Tehdään siis välttämättömyydestä hyve. Sitä paitsi, maaseudulla riittävät tupaillat ja paikallislehdet. Kaupunkien kepulaisille riittää hyvin valtakunnan medioitten uskonjulistus ja viihdelehtien juttutarjonta.

Kun jossain pitää säästää, kepun kannalta kunnallisvaaleissa säästäminen on oman uskon levittämisen kannalta vähiten vahingollista. Sen sijaan tv-mainontakielto iskee kaikkiin muihin puolueisiin. Erityisesti kunnallisvaaleissa. Ja saahan päärötöstelypuolue tällä vähän pestyä pois takkiin tarttunutta sontaa. Näin varsinkin kun tietää, että edellä mainitusta syystä, muilla ei ole tarvetta ei järjellistä syytä lähteä moiseen ajatukseen mukaan.

Korhosen sanamuoto ei ole ehdollinen. Mutta kyllä Korsimokin ehdottomat sanamuotonsa muutti kun hyöty oli ulosmitattu. Ja tämän pelin Korhonen kyllä osaa.

Seuratkaa sitten niitä krokotiilin kyyneliä, kun muut eivät näe moiseen tv-mainonnasta pidättäytymisen tarvetta. Kyllä Kepu pitkin hampain palaa telkkariin. Viihdelehdissä he kai ennenkään eivät juuri ole ilmoitelleet, lähinnä kai esiintyneet maksuttomilla palstoilla. Mitä nyt Suomenmaassa ja Maaseudun Tulevaisuudessa.

Pysyvä linkki | Muokkaa | 4 kommenttia »

Ei kommentteja: