keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Puolueet ja Media ovat ryhtyneet vastahyökkäykseenMyös Suomessa valmistellaan tekijänoikeuslakiin muutosta, jonka perusteella teleoperaattorit voitaisiin velvoittaa estämään asiakkailtaan pääsy tekijänoikeutta loukkaaville verkkosivuille. Se vastaa kuulemma tavoitteeltaan pitkälti USAssa julkisella vastustuksella hyllylle pantua SOPAa.

Kärkijoukossa lienee mukana suuri sananvapauden puolustaja verkkolehti Uusi Suomi. Ehkä elämä on opettanut Markku Huuskoa, ehkä jopa Niklas Herliniä? Niin Siperia usein tekee.

Tämän päiväisistä kommenteistani USn uutisiin jokainen on poistettu, enkä ainakaan minä muuta syytä keksi. Kommentointini ovat kohdistuneet lähinnä kepun ja demareiden hukassa olevaan parlamentaariseen vaikuttavuuteen presidentinvaalien 1. kierroksen jälkeen.

Koen poiston loukkaavan sananvapauttani siitä huolimatta, että julkaisu saa luonnollisesti itse valita mitä julkaisee. Se kun myös vastaa siitä mitä se julkaisee. Toivoisin, että säännöt olisivat samat kaikille. Mutta sananvapautta on ilmeisesti tarjolla vain medialle ja sielläkin vain omalla nimellä ja ilman asiaa yksityiskohtaisemmin valaisevia linkkejä.

Olisiko arvioni siitä, että ns. vanhat puolueet, tässä vaiheessa vasta juuri nuo kaksi ja kohta vielä kokiksetkin, ovat eväänsä kansan edustamiseksi syöneet, ollut Uudelle Suomelle liikaa? Yhdet murjottavat siitä, että jäljellä olevat ehdokkaat uskaltavat vierailla Kepulandiassa ilman lupaa, toiset kuvittelevat voivansa vielä tänä armon vuonna 2012 testamentata ääniään jollekin. Eivätköhän kansalaiset osaa jo ihan itse päättää äänensä käyttämisestä? Eivät he sitä vaaleissa puolueille luovuttaneet. Lainasivat vain.

Vai olisivatko vetäneet herneet ahtaaseen paikkaan siksi, että totesin valittavana enää olevan toinen kahdesta; hetero res.kapteeni ja homo ylioppilas? Kyllä kansalaiset näinkin veikeiden vaihtoehtojen välillä osaavat valintansa tehdä. Ovat aina osanneet. Vai olisiko syynä se, että oletan, ettei Haavisto olisi ensimmäinen hintti presidenttinä? Vai olisiko syynä ollut se, että epäilin Lipposen päätöksentekokykyä yleensäkin, kun hän ei osaa pitkäaikaisista työkavereistaan toista asettaa toisen eteen, kun parempi tai vähemmän huono pitäisi TPksi valita? Vaiko se, että arvostin Barak Obaman puheen vaikuttavuutta tavallisesta suomalaisesta murinasta poiketen?

No nyt on ainakin itselleni selvää, miksi vaihdoin blogini kansainväliseen Bloggeriin nelisen kuukautta sitten. Eipähän Siperia, eikä sen piällysmiehet pääse ihan yhtä helposti suutani tukkimaan.


PS.

Uusi Suomi ei ole vain poistanut kirjoittamiani kommentteja. Se on myös poistanut nimimerkkini kommentointioikeuden. Että sellaista. Tässähän alkaa tuntea itsensä ihan tärkeäksi.

4 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Oho. Onpas mennyt moderointi jo kovaksi. Sanoisin tuota jo sensuuriksi. Lehtimiesten otteet alkavat selvästi koventua. Liekö toive (=käsky) käynyt jostain ylempää suitsia kansalaismielipiteiden näkyvyyttä. Media haluaa takaisin entisen mahtinsa eikä siitä varmaan vallanpitäjätkään kovin eri mieltä ole.

Hakki kirjoitti...

Niin näköjään on. Toive on sopivassa paikassa esitetty ja varmaan useassakin. MM. EVA, joka luotiin tuomaan Suomen ummehtuneeseen yhteiskuntaan länsimaista näkökulmaa ja vaihtoehtoista tapaa ajatella suomettuneeseen valtioon, on ilmeisesti hyvin uutta missiotaan toteuttamassa. Niin ne ajat muuttuu.

Riippumaton media ei näin pienessä maassa oikeasti ole riippumaton, jos aikoo saada mainosrahaa, vallanpitäjien haastatteluja ja skuuppeja.

Ehdollistettu Pavlovin sylikoira. Siinä ainoa oikea tapa kuvata suomalaista mediaa. Se siitä Suomen sananvapaudesta. Sensuuristahan tässä on kyse, ja kansalaisen sananvapauden loukkauksesta. Vaan enpä usko JSN toverituomioistuimeen vetoamisen auttava. Enintään yhtä paljon kuin perustuslakivalikunta perustuslakituomioistuimena. Yhtä tyhjän kanssa molemmat.

Vai että vielä vanhoilla päivillä pitää oma mediakin perustaa. Vähän on kohtuutonta. Mutta olkoon sitten niin. "A man´s got to do, what a man´s got to do."

Hiljaiseksi minut saa ainoastaan Internetin sulkeminen Suomessa ja sen muuttaminen suljetuksi kansalliseksi intranetiksi. Ilman nimimerkkejä, luonnollisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

sama havainto. Usariin en ole kirjoitellut, kun en halua rekisteriröityä. Sensijaan Helsingin Sanomat sensuroi surutta ja ilman logiikkaa. Ja Talsan automaattimoderaattori sulkee pääsyn tiettyjen sanojen avulla, kuten aikaisemmin mainitsemani Bilderberg.

Eiköhän tämä ole osa suurempaa kokonaisuutta, sionistien NWO suunnitelmaa. Mielenkiintoinen mediahiljaisuus vallitsee parhaaillan Lähi-Idän ja Persianlahden tapahtumien yllä. Aluella puuhataan isoa sotaa, mikä ei Verkkomediaa ja sen lähteitä lukuunottamatta näy juuri muualla.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

terve tutkija

Myönnän, että Lähi-Idässä ja Vähä Aasiassa vallitsee kieltämättä hiljaisuus. Kuin tyyntä myrskyn edellä. En siitä huolimatta usko NWOiin, sen paremmin sionistien kuin natsienkaan toimesta.

Enneminkin Pohjois-Atlantisen yhteisön (USA+EU) pakkoon aikaansaada iso revohka talouksiensa pelastamiseksi. Eikä mikään ole parempi tekosyy kuin Persianlahden öljy, eikä keinona parempi kuin sota. Siinä samalla hoituu sitten paljon muutakin. Sille en katso itse voivani paljoakaan tehdä.

Noihin muihin, eli eri verkkomedioiden moderoinnin kokemuksiin toki uskon, kun itsekin olen niitä hiukan tutkaillut. Näille tehokas vastaveto olisi suomalaisten bloggarien "hallussa", mutta ulkomaalaisella blogialustalla oleva suomalainen media. Esimerkiksi ning-pohjalla.

Itse olisin kyllä valmis siihen tai sellaisiin osallistumaan, mutta halukkaita ei ole juurikaan ilmaantunut. Valmiita en ning-iä lukuun ottamatta juurikaan tunne, eikä sekään taida sisältää automaattiyhteyttä eri blogeilta. Oma netti-tietotaitoni ei riitä moisen rakentamiseen siten, että jokaisen kirjoittajan omalla blogilla kirjoitettu artikkeli automaattisesti näkyisi myös tässä "blogimediassa".

Tätä menoa vapaa yhteiskunnallinen blogaaminen loppuu tai oikeammin lopetetaan. Siksi vaihtoehto tarvitaan nyt.

Menipä taas turhan pitkäksi vuodatukseksi.