keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Rautaesirippu uhkaa jälleen

Miksi Wikipedia on poistettu käytöstä vain päiväksi?

Valtaa ei kukaan anna. Se on otettava. Aina. Ja säilyttääksemme sen, sitä on puolustettava. Ja jos se onnistutaan ottamaan pois, sen saamiseksi on jonkun tulevaisuudessa taas taisteltava.

Ottajia riittää sekä Capitolilla että Arkadianmäellä, Kremlissä ja vaikkapa Taivaallisen Rauhan aukiolla, tai missä nyt Kiinan johtajien salaseura kulloinkin sovellettavan oikeuden, siis kansallisen lain reunaehtoja määrittelee.

Netin myötä maailmankylä on kasvanut jo niin suureksi, että meidän suomalaistenkin on pakko perätä oikeuksiemme säilyttämistä Yhdysvaltojen Congressilta. Sillä, kuten subprimekriisin laukaisemasta euron velkakriisistä olemme joutuneet toteamaan, ikävät ilmiöt siirtyvät myös lännestä itään. Mitä aikaisemmin toimimme, sitä varmemmin pystymme torjumaan maailman kaikkien kansalaisten oikeuksien loukkaamisen.

Jos emme toimi on vaara, että uusi Rautaesirippu laskeutuu kansalaisten ja informaation, tiedon ja sen vapaan vaihdannan välille. Mitä vähemmän informaatiota kansalaisille sallitaan, sitä tietämättömämpiä, siis tyhmempiä olemme. Sitä riippuvaisempia olemme hallitsijoistamme, siis poliittisesta eliitistämme. Niistä, jotka sanovat toimivansa edustajinamme, etujemme valvojina, mutta jotka haluavat toimia portin vartijoina. Tieto on valtaa. Tietämättömyys ei.

"Rajoitukseton", vapaa internet on länsimaisen, pitkälti Pohjois-Atlantisen kulttuuri- ja  arvoperimän tuote. Ei luovuta siitä taistelutta. Ei palata ainakaan vapaaehtoisesti, vastaan panematta pimeään keskiaikaan.


Välitä viestiä.

You can watch it here:
http://vimeo.com/31100268
http://vimeo.com/31100268
PROTECT IP / SOPA Breaks The Internet
http://vimeo.com/31100268

About this video:
"Tell Congress not to censor the internet NOW! - http://www.fightforthefuture.org/pipa

PROTECT-IP is a bill that has been introduced in the Senate and the House and is moving quickly through Congress. It gives the government and corporations the ability to censor the net, in the name of protecting "creativity". The law would let the government or corporations censor entire sites-- they just have to convince a judge that the site is "dedicated to copyright infringement."

The government has already wrongly shut down sites without any recourse to the site owner. Under this bill, sharing a video with anything copyrighted in it, or what sites like Youtube and Twitter do, would be considered illegal behavior according to this bill.

According to the Congressional Budget Office, this bill would cost us $47 million tax dollars a year — that's for a fix that won't work, disrupts the internet, stifles innovation, shuts out diverse voices, and censors the internet. This bill is bad for creativity and does not protect your rights."
 
Forward this email to your friends and family so that they can see it, too. 


1 kommentti:

Igor kirjoitti...

Hyvä, Hakki! Olet globaalin sananvapauden puolella. Hienoa!