keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Hallinto viestiimutta tosiasiain tunnustaminen on kuulemma viisauden alku. KS: Jo yli 100 myllykoskelaista työllistynyt. Enkä todella tiedä tuleeko viesti virkamieheltä vai työnantajalta. Mutta viesti henkii positiivisuutta, johon ei mielestäni todellakaan ole aihetta.

"Uusiin töihin UPM:n sisällä on sijoittunut 87 henkilöä. Muiden työnantajien palvelukseen menneitä on tämänhetkisen tiedon mukaan 16. Koulutuksen on aloittanut 25 entistä Myllykosken tehtaalaista." Siis sijoittuneista on sisäisin siirroin hoitaantunut yli 80 prosenttia. Vajaat 20 prosenttia on sijoittunut töihin, muualle. Toivottavasti edes osa noista 103 pysyviin työsuhteisiin? Niin pysyviin kuin ne nyt tällaisina aikoina yleensä voivat olla.

Kokemuksiini viitaten voisin uskoa tuon luvun 25 viittaavan yhteen paikallisen ely-keskuksen tilaamaan työnhakukurssiin. Toivottavasti tilanne on nykyisin toinen, mutta epäilen. Onhan aina mahdollista, että "paperimiehet" on patistettu lähihoitaja- ja/tai yrittäjäkurssille. Ja kohta varmaan hypetetään kuinka moni on aloittanut uuden ihanan elämänsä uusyrittäjänä?

Sikäli jos jollain on ollut rakennemuutosrahoja tarjolla, niillä maksetaan nyt "täsmävirkamiehen" ja työnhakukouluttajan palkat.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi idiootti. Kirjoittaisit edes ihmisten nimet oikein.