maanantai 23. tammikuuta 2012

Saatanan tunarit

Kaikkien siltarumpupoliitikkojen kruunamaton kuningas, työ- ja elinkeinoministeriön kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen on YLEn mukaan esittänyt, että Suomen pitäisi elvyttää rohkeammin. Elvyttämisen kustannukset hän rahoittaisi velkarahalla ja veroja korottamalla.

Hänen esittämänsä syyt ovat sinänsä perusteltuja; "Suomen talous nojaa aloihin, jotka lähtevät viiveellä nousuun maailmantalouden alkaessa toipua. Lisäksi taantuma on koetellut Euroopassa erityisesti Suomelle tärkeitä aloja eikä euron kurssi laske Suomen tarpeiden mukaan." Varsinkin tuo viimeinen tulee monelle vielä yllätyksenä. Mutta...

Mihin menevät nykyisen elvytyksen, eli lisälainanoton rahat?

Virkamiesten (valtio, kunnat) palkkojen maksuun? Mitä helvetin elvytystä se on?

Valtion osuuteen työttömyyskorvauksista?  Mitä helvetin elvytystä se on?

Toimistotalojen rakentamiseen aluepolitiikan perusteella siirretyille valtion virastoille? Mitä helvetin elvytystä se on?

Ruoan alv-alennuksen vuoksi saamatta jääviin veroihin? Mitä helvetin elvytystä se on?

75 % EU-tuista käytetään maatalouden tukemiseen.  Mitä helvetin elvytystä se on?

Kansalliseen maataloustukeen? Mitä helvetin elvytystä se on?

Kunnalliseen puoluetukeen?  Mitä helvetin elvytystä se on?
Ennen kuin maahan saadaan vastuullinen hallitus, joka ajaa kansalaisten asioita, eikä keskity pelkästään oman taustaryhmänsä etujen ajamiseen, mikä tahansa "elvytys" on täysin turhaa.

Ja sitäkin ennen olisi syytä selvittää mihin muuhun elvytysrahoja todella käytetään? Ihan jo siksikin, että tulevat sukupolvet tietävät mistä he joutuvat maksamaan.

PS.

Edellä muutama syy, miksi itse äänestän seuraavissakin vaaleissa kirjoittamalla äänestyslippuun JOKU MUU.


PPS.

Näin kirjoitti kirkkovene 1.12.2009. Kahdessa vuodessa ei paljon ole muuttunut. Elvytämme edelleen, nyt tasolla 10 miljardia vuodessa. Hallituksen vastuullisuus on sentisiltä osiltaan hakusessa eikä visioinnin taso vakuuta, aikaansaannosten tasosta puhumattakaan.

Onko todella niin, että suurten ikäluokkien kakarat ovat saaneet liikaa huolenpitoa kultalusikalla?

(Presidentinvaalissa valitaan henkilö. Tarjolla olevista joku on parempi. Tai ainakin vähemmän huono. JOKU MUU on vaihtoehto vain, jos koko presidentti-instituutio pitäisi nollata. Nukkuminen edistää vain äänioikeuden lopullista menetystä.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysyt ja vastaat samalla. Se on kirjaimellisesti helvetin elvytystä. Toivon vai että se ei kovin elpyisi, mutta pelkään pahinta.

Hakki kirjoitti...

Anonyymi, kiitti kommentista

Eiköhän helvettiä ole elvytetty jo riittävän kauan? Siitä saavat nauttia vielä suurten ikäluokkien kakaroitten kakarat. Ja heidänkin kakarat, jos hyvin käy.