tiistai 31. tammikuuta 2012

Kauppakamaripoikien historiantajulla

Vielä se sätkii ja potkii. Siis eurooppalainen yhteisö, EMU ja EU. Mutta jos joku kuvittelee, että todellinen eurooppalainen yhteisö voisi toimia ilman kolmea entistä eurooppalaista suurvaltaa, hän erehtyy. Vaikka Jyrki-boy olisi kuinka timminä vallan sisäpiirissä.

Historiallisista syistä se onnistuisi varmaan ilman Euroopan puoleista Venäjää. Ilman Ranskaa ja Englantia se on hukkaan heitetty yrityskin. Yrittääpä Saksa sitten ihan miten tahansa.

Hyvin on toiminut niitten strategia, jotka eivät suin surminkaan halua yhtenäistä Eurooppaa. Sääli, että samalla eniten Merkelin voitosta tulevat kärsimään eurooppalaiset. Me kaikki. Pyrroksen voitto, sanan koko merkityksessä.

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2012/01/kansat-kaantyvat-toisiaan-vastaan.html
http://eaglesflysingly.blogspot.com/2012/01/romahduksen-taattu-resepti.html
http://eaglesflysingly.blogspot.com/2012/01/karjala-takaisin.html

Viime vuosisadan eurooppalaiset kauheudet kokeneet sukupolvet eivät enää ole näitä päätöksiä tekemässä. Nyt EU-politiikan päätökset tehdään kauppakamaripoikien historiantajulla. Samoin myös kotimaiset.


PS.

Toiminnallaan Suomen pääministeri, maamme keskeisin poliittinen johtaja naulaa itsensä kansallisesti kestämättömän politiikan kannattajaksi ja itsensä suomalaiseksi Quislingiksi. (Ei nyt ihan, mutta melkein.) Samalla hän ainakin antaa tukensa Pekka Haaviston valinnalle Tasavallan Presidentiksi. Aika kummallista toimintaa kokoomuksen puheenjohtajalta? Mutta ei suinkaan ensimmäinen kerta. Yo-todistuksen matematiikan (lyhyt oppimäärä) arvosana oli 6. Mikä mahtoi olla historian?

Ei kommentteja: