perjantai 27. tammikuuta 2012

Verorahoilla kulttuuria vai peruspalveluja?

Ja missä suhteessa? Ja erityisesti miksi?

Itse asiassa piti tänään kirjoittaa artikkeli joko Nokian pitkän aikavälin autuudesta Suomelle, tai Kreikan mahtavista verosaatavista ja niistä julkaistavista mustista listoista, tai Suomen uusista mahdollisuuksista itsepuolustukseen presidentin vaihtuessa, tai Vaalien järkyttävistä vaikutuksista yhteisten asioiden hoitamisessa tai Julkisten talouksien kiihyvästä ja itseään ruokkivista, päättömistä leikkauksista, niin kotimaassa kuin EUssakin, tai lempiaiheestani Puoluetuen maksaminen vain yksityisitä varoista. Luonnollisesti erityisesti siitä, mitä ajatuksia minussa herää moisten uutisten myötä.o 

Mutta joskus törmää kuvaan, joka todella kertoo otsikon asiasta enemmän kuin 1000 sanaa. Joten, pidemmittä puheitta:
Ryhdikkyyttä päätöksentekoon
Kikkelheim


PS.

Minun kannattaisi ehkä muuttaa tämä blogi kuvakirjaksi?

2 kommenttia:

Igor kirjoitti...

Mikähän piiloviestisi on tuon kuvan johdosta - ainakaan minulle tuo vihjailu ei auennut? Olisiko klassinen baletti jätettävä ilman tukia 'elämään omillaan' vai pitäisikö sitä mielestäsi tukea joidenkin turhempien asioiden sijasta? Voihan baletti kuulua sinun mielestäsi tuohon turhempien ryhmään vaikka joku muu minun tavoin pitääkin sitä tukemisen arvoisena.

Tulee vain mieleeni miten meitä köyhempi (ja kapitalistisempi) Viro ylläpitää laadukasta oopperaa ja balettia vaikka siellä veroaste on paljon alhaisempi kuin meillä.

Ehkä meidän verovarat sittenkin valuvat paljon turhempiin tarkoituksiin.

Hakki kirjoitti...

Ollako vai eikö olla?

Kun kuvassa on keskeisenä kaiken inhimillisen toiminnan, elämän tarkoituksen ja erityisesti miehisen ajattelun kokonaisuus, kuva puhuttelee ainakin minua. (Kun en sinun silmiesi kunnosta mitään tiedä, suurensin varmuuden vuoksi kuvaa yhdellä pykälällä.)

Noin tarkkaan en esittämäsiä asioita edes ajatellut varsinkin, kun molemmat johonkin määrään asti kuuluvat yleisessä ajattelussa kunnan varsinaiseen toimialaan. Lähinnä mieleeni tulivat päätöksenteon perusteet. Vallan osoittamisesta, mausolemeista ja arvoistahan tässäkin kai on kyse?