maanantai 30. tammikuuta 2012

Karjala takaisin


Sitähän yksi ja toinen on esittänyt jo varmaan Isosta Vihasta lähtien. Ensin ruotsalaiset, sitten AKS nyt ilmeisesti Suomen Sisu ja Karjalan liitto? Suomessa keskustelu siitä, kenellä Karjalan kunnaisiin on ainoa aito oikeus, on käynyt kuumana taas siitä lähtien, kun Neuvostoliitto Porkkalasta luopui.

Vaikka uskoisimmekin ihmisen muutamien satojen vuosien aikana sivistyneen ja muutenkin kehittyneen tosiasiassa on, että evolutio ei ihan siinä asiassa ainakaan mitään olennaista apua tarjoa. Pidemmässä juoksussa ainoa aito oikeus on voiman oikeus, kuten myös me suomalaiset olemme historian aikana kerta toisensa jälkeen voineet todeta. Sopimuksetkin ovat voimassa vain juuri niin kauan, kuin niiden rikkominen aiheuttaa voimakkaammalle arvionsa enemmän etuja ja oikeuksia kun niiden noudattaminen. Tulkintaoikeus jää voimaikkaammalle joka tapauksessa.

Harvoin kuitenkaan olen siihen törmännyt, että heikompi tyrkyttämällä tyrkyttää omaa aluettaan sille rosvolle, joka tilaisuuden tullen on aluettamme ulosmitannut ja ahtauttamme lisännyt. Varsinkaan kun ei kukaan ole edes pyytänyt.

Näin on kuitenkin ilmeisesti tapahtumassa Lappeenrannassa. Näyttää siltä, että jotkut sinisilmäiset pellavapäät ihan oikeasti puuhaavat Etelä-Karjalaan Pohjolan Elsassia! Miksei sitten samalla luovuta koko entisen suuriruhtinaskunnan alueesta, Tornionjokea myöten? Saisi veli venäläinen takaisi Karjalan lisäksi myös Ahvenanmaan.

Vai olisiko kyseessä sittenkin Grand Plan, suurtalin suurempi ja ovelampi suunnitelma? Sellainen, joka ei tällaiselle tavikselle ihan heti aukea. Jospa strategian nuotit menevätkin seuraavasti:
  1. Luovutaan henkilömiinoista.
  2. Karsitaan armeija puolustuskyvyttömäksi.
  3. Velkaannutetaan valtio ja kunnat, ulosmitataan itse kaikki irtilähtevä.
  4. Perustetaan Pohjolan Elsass.
  5. Perustetaan Karjalan Oblasti.
  6. Muutetaan kaikki Malagalle tai Kanarialle tai Thaimaahan tai vaikkapa Nauru-saarille.
Jäisi siinä Venäjälle sitten ainakin meidän valtionvarainministerien rakentama velkaloukku selvitettäväksi. 


PS.

Minne voi ilmoittautua?


Ei kommentteja: