sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kuntauudistuksen romuttaja?

Kokoomuksesta on nopeasti kasvanut konservatiivinen kuntarakenteen säilyttäjäin puolue? Vai miten muuten on tulkittavissa Espoon kaupunginjohtajan salarakastelut demareiden metropoliministerin kanssa?

Vaikkei pitäisi, kuntarakenteen uudistus tulee kaatumaan suuntaan tai toiseen sen esimerkin seurauksena minkä ratkaisun kuntaministerin esittää pääkaupunkiseudun osalta. Pääkaupunkiseudun ratkaisu ratkaisee kansallisesti suurimmat ongelmat, avaa suurimmat mahdollisuudet ja tuo suurimmat säästöt.

Päättäjistä valtaosa asuu pysyvästi tai vähemmän pysyvästi tällä seudulla ja mikä tahansa ratkaisu koskee suoraan heihin. Ilman esimerkkiä on turha kuvitella Kepulandian kuntien nielevän sävyisästi välttämättömiä muutoksia? Ei välttämättömyyden aste ole sikäläisten päättäjien mielissä ratkaisevasti viime vuosina kasvanut.

Kun pääministerin, eurooppaministerin ja puolueen presidenttiehdokkaan nykyisen kotikaupungin kaupunginjohtaja näin vetää uskottavuuden mattoa puolueen kuntaministerin jalkojen alta, herää kysymys; onko kokoomuksen kuntauudistuskiima sittenkin vain poliittista sumutusta? Pakolla kun toteuttamisen motivaatio ei missään, eikä varsinkaan Kepulandiassa pitkälle kanna. Vai paljastiko Mäkelä näin ensikerran todellisen toimintatapansa puoluetovereilleen?

Ei kommentteja: