perjantai 7. lokakuuta 2011

Fiat-ponzien Luova TuhoPortugal ja Kreikka nyt. Huomenna Espanja ja Italia? Ylihuomenna taas uusi kierros. Kierros kierrokselta ongelmia yritetään "ratkaista" entisillä, jo tehottomaksi osoittautuneilla keinolla. Vaaditaan ja saadaa lisää velkaa.

Miten leikkaukset voisivat onnistua, kun maan ja maailman talous edellyttäisivät elvyttämistä? Millä tavalla lisävelka yhdellekään, jo nyt ylivelkaantuneelle maalle voisi maan talouden pelastaa? Varsinkaan tilantessa kun markkinat hiipuvat? Ja nehän hiipuvat niin kauan, kun virtuaalirahaa on ylenmääräisesti tarjolla. Ja sitähän pankit luovat lisäämällä lainanantoa."Lisää velkaa" ei ole ratkaisu muuhun kuin maiden kansalaisten  taloudelliseen orjuuttamiseen hyvin pitkäksi ajaksi. Tosiasiallisesti tämä "pelastuspaketteja pelastuspakettien päälle" - strategia merkitsee samaa kuin Laosin ja Kambodijan "pommittuminen kivikauteen" noin neljä vuosikymmentä sitten. Mutta Eurooppaan ei tarvita uusia PolPoteja, Mao Tse Tungeja, Stalineita. Niitä meillä oli ihan riittävästi omasta takaa 1930-1940-luvuilla.

FIAT-ponzie on tiensä päässä. Koko finanssijärjestelmä on perusteiltaan rakennettava alusta lähtien.Tästä ei vanhoilla opeilla selvitä. Tarvitaan täysin uutta ajattelua. Nyt pankit ovat saaneet jo liikaakin aikaa taseittensa siistimiseen. Lainat myöntäneiden pankkien pitää antaa kaatua, niitä on jo liian paljon liian suuria muutenkin. Ne pankit sijaitsevat USAssa, Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa. Jos niiden talous ei kestä, tough luck.


Systeemikriisin voi korjata vain poistamalla kriisin syyn. Siksi ratkaisutkin on rakennettava puhtaalta pöydältä. Luova Tuho on jo tehtävänsä tehnyt. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kriisi on osoittaa meille sen, että tosiasiallisesta demokratiasta on siirrytty verhottuun oligarkiaan, jossa poliitikot ajavat taustalla vaikuttavien klikkien etua. Jos Suomella, tai millään Euroopan maalla olisi johtajanaan todellinen/todellisia valtiomiehiä, olisi kriisi ko. maan osalta ratkaistu repäisemällä maa irti tästä sotkusta ja antamalla kuolleiden haudata kuolleensa. Poliitikot ovat kuitenkin leipääntyneet, ainoana intressinään tulla uudelleenvalituksi, mikä johtaa niiden mielistelyyn, joilla todellinen valta on. Ps. Niille, jotka eivät tiedä: Raha on valtaa.

Hakki kirjoitti...

Anonyymi kiitti kommentista

Todelliset kansakuntiensa etua ajavat valtiomiehet eivät olisi päästäneet tilannetta tällaiseksi edes kehittymään.

PS.

Kohta taas kansanjoukot huutavat valtaan messiaitaan eri puolilla Eurooppaa. Ja loppu on taas historiaa.