tiistai 4. lokakuuta 2011

Hölmöläisten touhujaMiten Kreikka rahoittaa ne vakuudet, jotka me suomalaiset olemme ainoina pakotettuja ottamaan vastaan? Panemalla velkakirjoja myyntiin, eli velalla. Markkinoilta.

Miten Suomi rahoittaa sen noin 1,5 - 2 miljardin euron kertaosuutensa EVVRssä, saadaksemme ne vakuudet, joita olemme viime viikkoina vonkanneet? Panemalla velkakirjoja myyntiin, eli velalla. Markkinoilta.

Anteeksi, onko tässä enää mitään järkeä?  Ainoa, joka taatusti voittaa on  Mr./Ms. Markkinavoima.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naulan kantaan. On tavallaan hyvin vapauttavaa huomata, "miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan". Tämän ymmärtäminen johtaa vapauttavaan nauruun ja hienoiseen ironiseen virneeseen, sekä ymmärrykseen siitä, että eihän meidän teoillamme ole tuon taivaallisen merkitystä. Nautitaan vaan kyydistä. Haudassa nähdään!

Hakki kirjoitti...

Anonyymi, kiitokset kommentista

Kieltämättä vakavaksi vetää. Missään mitä teemme ei enää tunnu olevan järkeä. Merkitys useimmiten käänteisiä tarkoituksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Jorgokset lainat takaisin maksavat. Turha siitä on huolehtia. Entisien isojen asekauppojen lisäksi Kreikkaan ollaan hankkimassa 400 kylmän sodan aikaista panssarivaunua ja panssariautokaupoista ovat neuvottelut kesken.

On vaikea kuvitella, mihin Kreikka olisi hyökkäämässä, joten todennäköisintä on, että tarkoitus on miehittää Kreikka kunnes talous on saatu kuntoon. Sotilasjunttahan siihen urakkaan viimeksikin tarvittiin.

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/10/1402781/is-lainarahaan-tukeutuva-kreikka-ostamassa-400-panssarivaunua

Hakki kirjoitti...

Anonyymi

Olen kanssasi eri mieltä siitä, että kreikkalaiset pystyisivät niille nyt sälytetyt velvoitteet maksamaan. Tekisi mieleni väittää, että ei koskaan, mutta kun sitä ei kuulemma saa sanoa.

Toinen vaihtoehto on joko heidän halunsa hankkia lisärahoitusta jenkkilästä nykyongelmiinsa tai aiempien sitoumustensa toteuttaminen tai vaikkapa uusien rakentaminen.

Ei sinne olla hankkimassa uusia panssarivaunuja vaan siellä olevat ollaan päivittämässä. Iso operaatio sekin. Ja nuo panssariajoneuvokaupat eivät vastaa meidän perinteistä käsitystämme panssariajoneuvoista ollenkaan. Ne ovat maihinnousualuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Kreikkalaiset valmistautuvat tappelemaan öljy- ja kaasuesiintymistä Turkin kanssa. Pahoin pelkään, että heidän tavoitteensa on vallata kiistan alaiset saaret EU:n sotilaallisen ylivoiman avulla. Se sopisi nääs niiden syöpäläisen tyyliin.

Hakki kirjoitti...

Anonyymi

Ainakin asevoimansa perusteella yrittävät varmasti pitää puolensa. Mutta asiassa on mutta.

Molemmat ovat NATOn jäseniä enkä oikein jaksa uskoa, että sen paremmin Washingtonissa kuin Brysselissäkään jäätäisi odottamaan seuraavaa vaihetta, olisipa aktiivisena kumpi tahansa. Molemmat ovat aivan liian lähellä Mustaa Merta ja öljyn ja kaasun luonnollisia putkireittejä.

10 miljoonaisen Kreikan hyökkäys 80 miljoonaiseen Turkkiin on varmaan hiukan mahdollisempi kuin 4 miljoonaisen Suomen hyökkäys 140 miljoonaiseen Neuvostoliittoon? Mutta vain hiukan.