maanantai 3. lokakuuta 2011

Lehmät lentää ja Maan Tapa kuolee :-)Poliisi tutkii nyt RAY:n johdon vaalirahaepäselvyyksiä kertoo YLE tänään, maanantaina 3.10.2011. Siis nyt, neljä vuotta sen jälkeen kun kepulien Jarmo Korhosen "perustamisavustama" Kehittyvien Maakuntien Suomi ja Maan Tapa ilmaantuivat eduskuntavaaliemme rahoittajaksi paljastuu, että poliitikkojen miehittämä RAY on ehkä syyllistynyt samaan.

Emme ihan kaikki ole eilen syntyneitä. Ja varmasti jokainen meistä katsoo tapahtumia ihan ikiomien silmälasiensa läpi. Mutta ne meistä, jotka ovat politiikan menoa 1960-luvulta asti seuranneet eivät tästä "paljastuksesta" oikein jaksa innostua. Vaikka pitäisi. Tätä politiikan moraalin alennustilaa on jatkunut sieltä lähtien. Kolme keskeistä muutosta, UKKn yleisen ylivallan päälle, olivat:

Maataloustulolaki, Puoluetuki, AY-jäsenmaksuperintä


Nämä kolme ratkaisua ovat pitäneet huolen siitä, että entinen demokratiamme on rapautunut puolueiden johtamaksi politbyroktratiaksi. Ja näillä näkymin kärsimme kaikista kolmesta vielä vuosia.

Viimeistään samaan aikaan syntyi Maan Tapa. Ei silti, että se yksin siltä ajalta olisi peräisin. Pienessä maassa piirit ovat pienet ja olosuhteet edellyttävät toimivia verkostoja, jopa "tavallista" enemmän.

Toivottavasti tämän väitteen tai toivottavan syytteen tutkimiseen ei taas mene vuositolkulla.

Ei kommentteja: