tiistai 25. lokakuuta 2011

Ensimmäinen kuukausi on koettuMuutin uuteen pesään 26.9. joten ensimmäinen kuukausi on tänään täynnä. Ennen muuttoa olin vähän pohteissani siirtoni seurauksista. Olinhan kerran jo muuttanut, silloin virvatulien perään Uuteen Suomeen. Lähinnä kaksi asiaa mietitytti.
  • Lukeeko kukaan enää kirjoituksiani? Löytävätkö aiemmat lukijani minut?
  • Saammeko kommentoijien kanssa aikaan samanlaisen vilkkaan vuorovaikutuksen kuin KLssä?
Muuttaminen on tehnyt hyvää monessakin mielessä. 9000 käviää ensimmäisen kuukauden aikana, joista noin 1000 muualta kuin Suomesta, ylitti odotukseni reippaasti. Ja vähitellen vanhat ystävätkin tuntuvat tiensä tänne Bloggeriin löytävän.

Kommenttien vähyys kieltämättä kiusaa. Mahdollisuus kehittää omaa ajattelua ja mielipiteitten perusteita jää ilman niitä puolitiehen. Mutta ei Roomaakaan päivässä rakennettu. Ja jos ei komentointiin, vastaväitteisiin, lisänäkökulmiin ole lukijalla tarvetta, saattaa syyllinen tietysti löytyä myös tästä näppiksen takaa.

Teknisesti Blogger hakkaa KL/vuodatus version mennen tullen. Tilastoinnissa olen lähinnä jäänyt kaipaamaan tietoa siitä, kuinka kauan kävijät ovat viipyneet sivulla, jolla ovat käyneet. Vielä kun saisin itselleni selväksi mikä on Feed Burner ja olisiko mahdollista luoda "metablogi", Blogaajien oma julkaisu, jolle omasta ja muiden halukkaiden kirjoittajien artikkeleista ainakin otsikon ja osan tekstistä saisi automaattisesti siirrettyä, alkaisi tilanne jo lähennellä täydellistä.

Siirtäessäni artikkeleita KLstä tänne, havaitsin tehneeni vastaavan yhteenvedon noin 5 vuotta sitten. Silloinkin kuukauden kokemuksen perusteella. Kokemukset eivät silloisista paljoa poikkea.

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2007/02/itsetilitys-elamastani-blogistina.html

Aivan ilmeisesti yliarvioin aikoinaan respektaabelin välineen, tunnetun verkkomedian  merkityksen. Mutta on tässä kulunut myös 5 vuotta.


PS. (lisäys 15.47)

Teinhän minä aikoinaan myös toisen arvion. Helmikuussa 2008. 

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2011/10/taa-on-kivaa.html

Ei kommentteja: