maanantai 17. lokakuuta 2011

Ja vitutTiedä häntä pitäisikö itkeä vai nauraa. Spiegelin tietojen mukaan Kreikan laivasto olisi hankkimassa kahdesta neljään uutta häivevarusteltua fregattia, joiden hinnaksi tulee 300 miljoonaa euroa kappaleelta. Tässä vaiheessa, tähän aikaan.

Kreikkalaiset pelkäävät Turkkia. Kreikan NATO -partneria. Vain ja ainoastaan Turkin 72 + miljoonaista uhkaa vastaan puolustautuakseen 11 miljoonainen Kreikka katsoo tarvitsevansa moiset häivealukset. Siis partneriaan  vastaan?

En oikein usko, että pelon kohteena olisivat sen paremmin Bulgaria kuin Italiakaan. Liittolaisia hekin molemmat. Vaiko Egypti? Libya? Syyria? Libanon? Vaiko peruspaha, Israel?

Ymmärtäen, että Spiegelin "huoli" kohdistuu erityisesti siihen, että paatteja ei tilata Saksasta on kyllä nostettava esille kysymys, mitä Kreikka pelkää eniten. Turkkia vai EUn ja NATOn häviämistä? Maa on käytännössä konkurssissa mutta aina jostain, tässä tapauksessa varmasti Ranskasta, löytyy "ystävä" valmiina rahoittamaan laivaston kunnian. Ja jos ei Ranskasta, sitten Saksasta. Viimekädessä Atlantin takaa.

Ei kommentteja: