tiistai 16. elokuuta 2011

Jutta pelasti Suomen

Kun poliitikon poliittinen kunnianhimo ylittää itsesuojeluvaiston on seurauksena soppa. Sellainen on juuri kiehumassa Jutta Urpiaisen tiedotustilaisuudessa. Kun ei asiasta mitään ymmärrä, enkä ole ihan varma ymmärtääkö Martti Hetemäkikään, ei välttämättä kannattaisi rynnätä tiedottamaan omaa - toivottavasti vain keskeneräisyydestä johtuvaa - ymmärtämättömyyttään kaikelle kansalle. Ainakaan Rovaniemeltä asti.


 


PS.


Mielenkiintoista nähdä mihin johtopäätökseen taloustoimittajat substanssista päätyvät. Toisaalta, eipä Jutta usko Merkelin ja Sarkozynkään tekevän merkittäviä päätöksiä.


 


 

28 kommenttia:

kalervo1 kirjoitti...

Sitä se teettää kun luokanopettaja ryhtyy valtionvarainministeriksi. Täysin järjetön ajatus, että Kreikka laittaa käteistä lainaamamme pääoman verran "In Gold Cash". Siis kuulinko oikein ? Eli Kreikka tallettaa käteisenä Suomen valtion tilille 2 Miljardia Euroa. Sii miksi lainataan? Kenen käteistä Kreikka sijoittaa(Saksan,Ranskan jne.)Onko nyt Juttaa ns. kusetettu vai onko kyseessä pelkästään Demareiden epätoivoinen yritys lunastaa vaalilupauksensa. Palataan asiaan kunhan kuulemme mitä muut EU maat ja talouselämän asiantuntijat tästä ajattelevat.

hakki kirjoitti...

kalervo1

Väittäisin, että minun tavoin moni muukaan ei annetun tiedon perusteella, eikä tarkentamaan pyrkivien hyvien kysymysten jälkeenkään ymmärtänyt, sen paremmin vakuuden tai takuuden tekniikasta kuin määrästäkään yhtikäs mitään. Valittaen täytyy, ainakin tässä vaiheessa, heihin lukea myös Martti Hetemäki.

Olisikohan demareiden kohonnut poliittinen voimantunto ja osoittamisen pakko ollut suurin syy tähän 0 (nolla) - tiedotukseen? Myötähäpeää tunsi kuunnellessani Jutan selityksiä.

de comments kirjoitti...

Jutan lukiessa tiedotetta paperista kävi kyllä ilmeisen selväksi ettei hän ymmärtänyt vakuusasiasta hailasen pöläystä. Kun vähänkin ymmärtää vakuusasiasta, niin tämän Kreikan esille tuodun vakuuden olisi voinut ilmoittaa, siis kertoa, ilman sisälukutaitoa. Mutta kun ei ymmärrä, niin ei ymmärrä.

Ja mikä tässä Kreikan vakuusasiassa on se tärkein, niin Juttahan lupasi (taisi Jyrkikin) että Suomesta ei lähde senttiäkään ilman TÄYDENARVON vakuutta. Nyt roikkuu vielä ilmassa vakuuden määräkin, onko se joku murto-osa Suomen takaussummasta. Entäpä jos Kreikka tekeekin "konkurssin", mikä on todennäköistäkin. Veronmaksajamme kiittävät varmasti Juttaa "täysarvoisista vakuuksista".

hakki kirjoitti...

de comments

Mutta sinä ilmeisesti ainakin ymmärsit? Voisitko valaista minuakin?

de comments kirjoitti...

Ymmärsin asian samoin kuin US on selvitellyt vakuusasiaa. Ei saatu täyttä vakuutta. Myös US:n artikkelin mukaan Holm on samaa mieltä. Tosin nythän on auki vielä Kreikan tallettama määrä, mutta osviittaa antanee US toimitukse yhdessä Holmin kanssa tekemät laskelmat.

http://www.uusisuomi.fi/raha/114826-kreikka-pano-tyly-laskelma

hakki kirjoitti...

Mikä ihmeen "täysi vakuus tai takaus" on velallisen "suljetulle tilille" panema talletus, jonka arvo parhaimmillaankin on liikkeelle lähdettäessä enintään kolmas osa siitä summasta, jota se on takaamassa?

Taitaa olla luokanopettajan matematiikka samaa tasoa kuin edeltäjänsä?

Ja on turhaa mennä sen taakse, että parempaa ei ole saatavissa. Kyseessä ei ole "täysi vakuus tai takaus". Kyseessä on korkeintaan poliittinen lehmänkauppa, silmänkääntötemppu omien kannatuslukujen kasvattamiseksi.

de comments kirjoitti...

Aivan niin Hakki. Poliittista silmän lumetta, joka uponnee joihinkin tahoihin, valitettavasti. Tästä sumutuksesta, joka ei ole yhtä kuin mitä Jutta lupasi ennen sentinkään antamista, pitäisi nyt saada levitettyä infoa mahdollisimman laajalle.

GranpaIgor kirjoitti...

Ehkä talletus on laitettu Suomen valtion tilille Kreikan valtionpankissa ;)

Karl Fransen kirjoitti...

Hakki

Yksinkertaiset monetaariset realities on voiton tavoittelussa tehty niin vaikeiksi monimutkaisuudellaan, etta vain vahemman tietoiset voivat nahda ne sellaisinaan. Meidat on ohjelmoitu nakemaan asiat maaratynlaisiin kaavoihin sidottuina, olipa ne sitten poliittisia taloudellisia tai teknillisia. Niilla jokaisella on rakenteensa mukainen kaava jonka puitteissa toimintaa voidaan harjoittaa maaratynlaisin, hyvaksytyin sidonnaisuuksin.

Kilpahengen luonteeseen kuuluu, eroittamattomana ominaisuutena AHNEUS, eika ahneutta ole mahdollista eroittaa kilpailusta, ne kulkevat aina kasi-kadessa. Maaratynlaiset asetukset ovat aina pyrkineet rajoittamaan kilpailu/ahneutta, mutta kuten koko maailman tila tallakin hetkella tuo selkeasti julki, on jouduttu “teknilliseen” umpikujaan. Muuttaakseen suuntaa tuskin on mahdollista, joten aivo poloisemme on tullut tunnetun tekniikan loppumetreille menna eteenpain, eika “peruutusvaihdetta” ole tarvittu, tai edes suunniteltu “edistyksen” lavealla tiella, joten voitaneen vain todeta, etta lirissa ollaan.

“Rovaniemilaisella” on viela hallussaan ajatuksellinen selvio, joka sanoo “saat lainaa takuita vastaan” (mika on kaiken vastuullisen kaupanteon ensimmainen ehto). Jos lainanottaja kieltaytyy, hanella on ilmeisesti konkurssin takaovi mielessa, tai rutikoyha, eika “rovaniemilainen” ole saalimaton koyhia kohtaan, vaan rikkaita kerjalaisia – ja niita kun tassa ahneuden mailmassa on paljon.

hakki kirjoitti...

IsoIgor

Joo. Siellähän se on yhtä varmana vakuutena kuin Fort Knoxissa konsanaan.

hakki kirjoitti...

Karl

Totta puhut. Taidamme olla lähellä ahneuden teknistä umpikujaa, sekä Urpiaisen päässä että FIAT-rahassa.

ToBe kirjoitti...

Minulle on noussut mieleeni kauhukuva, jossa ihan aikuisten oikeasti valtiovarainministeri ei tiedä mitä on tekemässä.
Sinkoilu pääkaupunkiin kertomaan tyhjänpäiväisiä lausahduksia oikein virallisessa ennakkomainosteussa tiedotustilaisuudessa ei voinut olla poliittisten irtopisteiden keruuta, koska kukaan ei havainnut pisteitä missään kohtaa.
Onko virkamiehenkin pakko olla tietämätön jos ministeri niin vaatii.Moni kaipaa nyt Sailasta paikalle ja selkeää puhetta missä saamme vastauksia kysymyksiin.Kaikki aika menee demarien vaalilupausten peittelyyn ja selittelyyn.P....t on housussa, mutta toistaiseksi on läämin olo.Kylmä viima markkinoilta vaatii vaipanvaihtoa, mutta mistäs ottavat.Jos tässä tilanteessa Urpilaisella ei ole muuta huolta kuin perusturvalupausten pitäminen niin hän ei ole vielä huomannut nykyisen virkansa koko sisältöä.
Oloni ei taida tästä parantua syksyn mittaan.Nykyinen toimitusministeriö tyyppinen hallitus ei pysty uudistamaan meillä mitään.Tupon hokeminen on pohjanoteeraus.Pystyykö hallitus tukemaan palkanalennuksia kiristyvässä tilanteessa?Pystyykö leikkaamaan yhtään mitään? Kaikkiin tervehdyttämistoimiin saamme saman vastauksen...ei pysty.Sitä kansa sai mitä tilasi ja lopulta maksaa lystin jota velaksi edelleen ylläpidetään.

oijoi kirjoitti...

Ihanaa, onhan sentään oletettavasti aikuinen tämä VM ja sentään pieni kasa paperia vastaan isompaa vanhaa läjää paperia.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Minulle on noussut mieleeni kauhukuva, jossa ihan aikuisten oikeasti valtiovarainministeri ei tiedä mitä on tekemässä." Rauhoitu ihmeessä hyvä mies. Ei se edellinenkään hommasta mitään tiennyt. Himpun verran uskottavampi habitus hällä vain.

Oman puolueen Rovaniemen-kokouksen hengennostatusta siinä ilmeisesti tavoiteltiin. Ja tietysti yritetään kaunistella elokuun galluptulosta. Olisihan niin paljon kivempaa kun nouseva kannatustrendi olisi tukemasa.

Persujen kasvavaa varjoa pelkäävät nyt kaikki kolme entistä suurta kuollakseen. Joten edelleen Soini vie ja me suomalaiset kärsimme. Paitsi omat uskovaisensa.

hakki kirjoitti...

oijoi

Oletettavasti.

fundeeraaja kirjoitti...

Ihmeellistä, että Kreikkalla on varaa antaa valuuttatakuut. Ollakseen täysvakuus on summan oltava vähintään lainan suuruinen. Jos näin on ei Kreikka saanut yhtään mitään.Vakuuden saajan on ilmoitettu saavan vakuuden tuoton itselleen, joten kyseessä on Kreikan kannalta 0-summapeli. Tätä ei usko naapurin sokea Reettakaan.
Pojat, ilmat viilenevät, tulee syksy ja talvi. Kylmät puhurit tulevat tunkeutumaan luihin ja ytimiin. Pitäkää huolta säästöistänne. Ne saattavat olla haluttua tavaraa muillekin kuin omistajilleen. Ainoastaan huima inflaatio ratkaisee tämän pattitilnteen.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Mutta on se niin hirviän hyvä, että meillä edes on Urpiainen lämmittämässä.

ToBe kirjoitti...

No oli se edellinen partiopoika ihan yhtä mikkihiiren oloinen kuin tämä nykyinen on miukumauku.

hakki kirjoitti...

OrNot

Mikkihiiri ja miukumauku valtionvarainministereinä yhteensä 8 vuotta??? Kyllä siinä jo paraskin talous tuhoutuu. Ja heitä ennen Heinäluoma...

Itse asiassa ihme, että meillä vielä on talous, jonka kunnosta huolta kantaa...

ToBe kirjoitti...

Pahinta tässä kaikessa on, että kansa tekee Jutasta nyt valtiomiehen, jonka teot olivat omaa luokkaansa.Pisti koko EU:n nippuun ja Suomi vapautui kaikista vastuista.Kukaan ei tule huomaamaan minkä laskun me toisaalla maksamme tästä SDP:N vaalilupauslappusesta jonka Kreikka allekirjoitti pistooli ohimolla.
Vai olenko todella niin ulalla etten huomaa miten nerokas on Jutta ja Backman joka lienee parivaljakon aivot?
Jos toisin olisi ei Jutta antaisi tuollaisia lausuntoja joissa heitellään jotain vanhoja tyhjiä lauseita....nahkurin orret vielä sanomatta.
Huh huh hellettä pitää !

hakki kirjoitti...

OrNot

Taitaa tässäkin asiassa olla kyse vain prioriteeteistä? Kansalaisten, median, blogaajien, kommentoijien prioriteeteistä? Sinun ja minun prioriteeteistä?

Kun riittävän moni ei vaivaudu riittävän vahvasti tuomaan esille, ettei sen paremmin Demareilla, Jutalla, Backmannilla kuin Jyrki-boylla, Tumpilla eikä Häkämiehelläkään ole uusia vaatteita, tai ehkä oikeammin osaamisen vaatteita ainakaan ollenkaan, niin minkäs teet?

Jurnutat ja puit nyrkkiä taskussasi? ;-)

ToBe kirjoitti...

Niinpä...nämä sosiaaliset mediat ovat enemmänkin keskinäisen kehun kerhoja.Vaikuttaminen on erilaista ja tapahtuu toisaalla.
Mutta...on minulla silti oikeus edes yrittää saada ihmiset huomaamaan miten heikkolahjaisia johtajamme ovat.
Miksi minun tulee joka keerta jännittää kun Urpilainen astuu median eteen...minkä joutavuuden saamme kuulla tänään....nauroimme aikanaan Ahti Karjalaiselle joka ei sanonut kuin "NO Comments", mutta se oli aikaa ennen mediavaltaa.
Nyt olisi hienoa kuulla edes pieni kuva siitä visosta johon Jutta päätöksensä perustaa.Onko visio se, että sanotaan meidän elävän todella sekavia aikoja.Sen kansalaiset ovat tienneet jo monta vuotta.Urpilaiselta odotetaan lääkkeitä vaivaaan, eikä itsestäänselviä tokaisuja..."potilas on kuumeinen".

erpe kirjoitti...

Vanha sananlasku sanoo:sellainen reppu kuin on eväätkin.Mistä tällaisesta kansasta repäiset älykkään ministerin ? Ei mistään sillä kansa on tyhmää kuin aidan seipäät.
Kansanedustajat saavat puhua kansalle niin paljon paskaa kuin suu ulos suoltaa ja kansa taputtaa karvaisia kämmeniään ja huutaa HYVÄ JUTTA

hakki kirjoitti...

OrNot ja erpe

Taitaa teistä jälkimmäisellä tässä olla totuuden siemen: "Kansanedustajat saavat puhua kansalle niin paljon paskaa kuin suu ulos suoltaa ja kansa taputtaa karvaisia kämmeniään ja huutaa HYVÄ JUTTA". Mutta ajat voivat muuttua. Hajosihan Neuvostoliittokin. Muutos voi olla nopeaakin, kuten silloin havaittiin.

Muilta osin viittaan edelliseen kommenttiini.


PS.

Minä taas tunnen jo niin suurtä myötähäpeää, ettei kaukana ole tilanne, jossa en enää suostu hänen onnettomia selittelyjään katsomaan. Luen ne sitten tarvittaessa jälkikäteen.

ToBe kirjoitti...

Parhaat viisaat!
Ihastuttavaa tekstiä tuossa erpellä-siitä kiitos.

Vaikka Jutta on nyt silmätikkuna meidän kannattaa huomata että työministerinä on vanha kehäkettu jolla senaatorillinen ihmisiä huusi Lauri Lauri huutoa aikanaan.Hän oli eilen meediassa kertomassa kuinka nuorten työttömyys purkautuu...no sanoi sitten lopuksi, että kunnille on varattu oikein rahaakin homman hoitoon...odotin jännityksellä....sitten se tuli-...."kunnille on varattu 20 miljoonaa nuorisotyöttömyyden hoitoon!" Onko SAK:ssa saatu talousoppi tuolla tasolla? Mitä puuhastelua he nuorille keksii tuolla summalla...50.000 nuorta saa jokainen ...laskekaapa siitä! Unohdin että byrokratia vie tuostakin tuesta ison osan.

hakki kirjoitti...

OrNot

Olenko aiemmin tullut maininneeksi, että suurin yksittäinen syy jättäytymisessäni putken viemäksi oli juuri tyytymättömyys työvoimaviranomaisiin? Olin joutunut tekemään heidän kanssaan "yhteistyötä" pari vuosikymmentä, suurin osa siitä omasta päätöksestä, tavoitteena saada joku tolkku heidän työllistämistoimiinsa. Yksittäisten, mutta valitettavan harvan kanssa yhteistyö onnistuikin, mutta pääsääntöisesti se jäi kovin yksipuoliseksi. Viimeinen pisara tuli siitä, että he ilmeisen tietoisesti halusivat vain kuluttaa rahaa. Työllistymisen edesauttaminen loppui sanojen ja rahankäytön tasolle.

Byrokratiaa niillä rahoilla vain pyöritellään. Minä tiedän.

ToBe kirjoitti...

En ole asiantuntija kun en ole koskaan ollut työtön...en pääse sellaiseksi kun olen yrittäjä maailman tappiin.
Yrittäjä jää yleensä yhteiskunnan ulkopuolelle ja oletuksella "kyllä niillä rahaa jossain on".
Jos on palkannut kymmenittäin ihmisiä ja siten rikastuttanut Suomea ainakin yhden ihmisen osuuden verran olisi minusta asiallista
katsoa asiaa myös byrokratian maksajan näkökulmasta.Se ajattelu puuttuu täysin tässä harmaan talouden jahtaaamisyhteiskunnassa.Aikoinaan oli se yksikkö joka sai kuulemma kaivettua lisää veroja 100 miljoonaa ja savutuksiaan ylpeänä esiteli.Kukaan ei laske sitä kuinka paljon ongelmia heidän toimintansa ja jatkuvat lisäselvitykset aiheuttivat yrityksille ja yrittäjälle.
Ehdotin aikoinaan haittaveron käyttöönottoa jokaisesta verottajan lähettämästä lappusesta.Sen veron olisi tietenkin lopulta maksanut minä itse..

Nyt on Laurilla valta ja vastuu.Jo vuoden kahden päästä nähdään oliko osaamista.

hakki kirjoitti...

OrNot

On sitä yrittäjä-hommia tullut itsekin harrasteltua.

Maksajan näkökulma? Mistä sinä oikein puhut? Nehän maksetaan valtion varoista. :-) Katsotko sinä olevasi Aurinkokuningas. Valtion rahat on aina käytettävä, muuten niitä lakkaa saamasta. Ja seuraavalna vuonna täytyy saada kuitenkin vähän lisää. Kun kaikki kallistuu ja kaveritkin nauravat, jos oma urakehitys "pienenee".

Lauri on ollut tehokas jakaja jo vuosia. Kyllä hän sen hallitsee. Ja valtansa hän kyllä osaa kantaa. Vastuu on ollut virkamiehen edellä kuvattua vastuuta. Vai mitä muuta meidän toistuvista devalvaatioista pitäisi ajatella?

Onhan tietysti mahdollista, että hänkin olisi eläkkeellä viisastunut? ;-)