lauantai 20. elokuuta 2011

Visioin oppositiopolitiikkaa

PeräPohjolan toivo Paavo Väyrynen tarjoutuu persujen presidenttiehdokkaaksi. Vai olisiko niin, että hän nykypuolueensa johtoon kyllästyneenä vain hakee tukea muilta alueellisilta aateveljiltään?


Lapin kirjeenvaihtajamme kiinnitti asiaan huomiota eilen sinä lyhyenä aikana kun julkaisin artikkelini, joka selvitti Helsingin asuntojen hintakehityksen todellisen syyn. Poistin sen vähäisen informaatioarvon vuoksi. Mutta kuten tästä linkistä havaitaan, Lapin kansa ei nuku. 


Paavo, omasta mielestään varmaan vanhempi valtiomies sopisi, jälleen omasta mielestään varmasti hyvin Tasavallan Presidentin rooliin. Nuorena poliittisenä pyrkyrinä Soinin, jälleen Paavon mielestä kelpaisi varmaan kerätä vielä lisää ulkopoliittisia kannuksia esimerkiksi seuraavana pääministerinä. Mitä tästä epäpyhästä allianssista muuta seuraisi kepulle, persuille, Kepulandialle, Suomelle en uskalla edes arvioida.


Visiokin on jo riittävän kuvottava.


 


 


 

23 kommenttia:

ToBe kirjoitti...

Paavolta hirmuinen veto.
Siinä vedellään Keskustan puoluejohdolta viimeisetkin syömähampaat kun siirrytään naapurin leiriin jos ei omat hyväksy.
Paavo tekee palveluksen isänmaalle ja jakaa Kepun kahtia.Persukepu ja CityKepu.Molemmat kuihtuvat sitten ajan saatossa.
Soini kiittää ja äänet yhteen liittää.Herra varjele isänmaata kun oppositiossakaan ei ole vaihtoehtoa ja hallitus on nyt jo melkein kaikki muut.Jäljelle jää nöyryys ja ääretön kyllästyminen vaihtoehdottomuuteen.

hakki kirjoitti...

OrNot

Osoittaa samalla sekä Paavon selkärangattomuuden kiipäjyyden koko kuvan että politiikan tilan. Asioiden hoitamisen osaamisella, yhteiskunnallisilla periaatteilla, oman viiteryhmän perinteillä ei ole väliä ollenkaan. Valta, Valta ja vielä kerran Valta sen sijaan on ainoa mitä halutaan. UKKnsa sisäistänyt pyrkyri vieläkin.

Saapas nähdä miten kepun nykyjohto reagoi. Taitaa pasmat mennä entisestäänkin sekaisemmaksi.

Autodidakti kirjoitti...

Kaipaisin jotain perusteluja väitteillesi Paavon selkärangattomuudesta ja kiipäjyydestä ainakin (siis, jos vertaa muihin poliitikoihin).

Myöskin kiinnostaisi tietää, mikä tuossa persujen vaalimenestyksessä ottaa noin koville, että siitä pitää vaahdota päivästä toiseen (siitähän tässäkin kirjoituksessa pohjimmiltaan kai oli kyse).

hakki kirjoitti...

Autodidakti, kiitti kommentista

Olen joutunut, muutaman kerran läheltäkin seuraamaan Paavo Väyrysen toimintaa. Olemme ikätovereita, joten aikaa on ollut. Jalasmökit, lentoemäntien häirinnät, neukkulaisten nuoleskelut, vain ja ainoastaan omaan napaansa toljottelu mm. edellisessä ministerinimityksessä, kabinettipolitiikka hallitussopimuksissa, jne. jne. Lisäksi, tiedät varmaan tunteen, että joihinkin luotat automaattisesti joihinkin toisiin et lainkaan. Meidän henkilökemiat eivät yksinkertaisesti ole kohdallaan. Osaltani kyseessä on hyvin henkilökohtainen, joskin vuosikymmenien aikana vain vahvistunut antipatia. Lähemmin en, sattuneesta syystä aio perusteita, edes pyynnöstä luetella.

Persuista. Olen hyvin vahvasti sitä mieltä, että persujen vaalivoiton myötä on avattu kansalaissosialismin Pandoran lipas. En väitä Soinia Hitleriksi, enkä persuja natseiksi, mutta samanlainen ehdoton kansallismielisyyteen perustuva, kiihkoinen ääriliikem on samaa pohjaa kuin sekä bolshevismi että fasismi ja natsismi. Ainoa oikea totuus joka pahimmassa tapauksessa alkaa tukkia vastustajien kerettiläisiä suita. Yksityiskohtaisemmin voit mielellään tutustua ajatuksiin tämän blogin artikkeleissa melkein viiden vuoden ajalta.

Itse asiassa tässä artikkelissa ei ollut kyse sen paremmin vastemielisyydestäni Väyryseen, kuin persuihinkaan, vaan siihen tilaan mihin poliittinen järjestelmämme on joutunut. Mihin me äänestäjät olemme antaneet demokratiamme rapautua.

Yritin vastata kumpaakin pohteeseesi. Mukavaa havaita, että olet kiinnostuksella seurannut blogia. Se on siis saavuttanut osan tarkoituksestaan.

fundeeraaja kirjoitti...

Olin jo vähällä esittää hakille tiedojulkaisemispalkinnon hakua hyvistä blogeista, mutta jouduin hylkäämään asian juuri tuon asenteellisuuden takia.
En pidä erityisemmin sen paremmin Persuista kuin Väyrysen Paavostakaan. Voin kuitenkin tunnustaa molemmilla olleen hyvinkin tervehdyttävä vaikutus suomalaiseen politiikkaan. Paavo on ehdottomasti kokenein suomalainen vielä remmissä oleva politiikko. Eikö kokemus enää hänen kohdallaan olekaan meriitti. Persut ovat panneet suomalaisen politiikan kulkemaan uuteen ja terveeseen suuntaan.
Hakki ei hyväksy kumpaakaan edellämainittua toden näköisesti samasta syystä. Molemmat ovat EU-kriittisiä, eivätkä kannata liittovaltiota. Hakkin olen ymmärtänyt olevan liittovaltion kannattaja.
Hakki tietää syynsä liittovaltion vetovoimaan. Toivottavasti se ei ole pelkästään henkilökohtaisiin intresseihin perustuva.

Autodidakti kirjoitti...

Soinilla on niin pitkähistoria politiikassa, etten usko hänen kansallisosialistiksi hetkessä muuttuvan, yrittää vain kerätä ääniä sieltä mistä saa flirttailemalla mamu-kriittisten kanssa. Siinä on olemassa riskinsä. Väyrynen pyrkii avoimen kunnianhimoisesti joka virkaan, mutta toiminta ei poikkea muista poliitikoista mitenkään.

Enemmän minä olen tällä hetkellä huolissani tuosta kokoomuskaksikosta. Toisellahan on ainakin selkeästi trauma, kun isä oli sanonut, ettei hän ole tarpeeksi lahjakas NHL:ään. Aatukin kuulemma katkeroitui, kun ei päässyt taidekouluun. Ja onhan näitä muitakin: Erkki Liikanen romahdutti suomen talouden, kun ei mahtunut Mikkelin Palloilijoiden kokoonpanoon (ettei vaan Olli Rehn olisi tekemässä Euroopalle samaa juttua samasta syystä).

Poliittinen järjestelmämme on sekaisin, muttei se persujen syy ole. Ihmiset vain hakevat vaihtoehtoa nykypolitiikalle eikä persuja parempaa ole löytynyt. Nyt on selkeästi jokin pahasti vialla, kun ihmiset ovat tyytymättömiä, eikä ulkomaalaispolitiikka ole todellinen syy. "JOKU MUU" ei vaan tunnu ihmisistä uskottavalta, tarvitaan konkreettisempaa. Sisällisodassakaan tuskin kaikki punaiset kommunisteja olivat, mutta johonkin oli takerruttava, kun ruuvi oli vedetty liian tiukalle.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Voihan nenä. Taas meni yksi palkinto sivu suun.

Kyllä näissä kirjoituksissani ja niissä esitetyissä mielipiteissä varmasti on asenteellisuutta. Omaa asennettani mahdollisimman selvästi, toivottavasti. En ole koskaan ollut poliittisesti korrekti raportoija.

Saattaa muuten olla, että syy vastenmielisyyteenikin on sama. Mutta EU se ei ole. Ei liioin liittovaltio.

Mitkä muuten voisivat olla henkilökohtaiset intressit liittovaltiokehityksessä?

hakki kirjoitti...

Autodidakti

"Poliittinen järjestelmämme on sekaisin, muttei se persujen syy ole. Ihmiset vain hakevat vaihtoehtoa nykypolitiikalle eikä persuja parempaa ole löytynyt. Nyt on selkeästi jokin pahasti vialla, kun ihmiset ovat tyytymättömiä, eikä ulkomaalaispolitiikka ole todellinen syy. Sisällisodassakaan tuskin kaikki punaiset kommunisteja olivat, mutta johonkin oli takerruttava, kun ruuvi oli vedetty liian tiukalle." Tästä olen kanssasi samaa mieltä.

"Poliittinen järjestelmämme on sekaisin, muttei se persujen syy ole." Ei ole. Ei vielä. Mutta ihan vain olemassaolollaan, ilmaantumisellaan he tekevät "salonkikelpoiseksi" sellaiset tunteet, asenteet ja retoriikan joka avaa mahdollisuuden jonkun, nyt liikkeen sisällä häärivän ääriryhmän nousulle ja liikkeen "haltuunottoon". Protesti, jonka syynä on kaikkien puolueiden itseriittoisuus ja kansalaisten tahdon ylenkatse on konkretisoitunut kasaumaksi yhteen puolueeseen, joka toimii aivan samalla tavalla kuin muutkin puolueet. Järjestelmän systeemivikaa ei vaan voi ratkaista systeemin puitteissa. Vaikea minun on tätä tarkemminkaan kuvailla.

hakki kirjoitti...

Autodidakti

"Toisellahan on ainakin selkeästi trauma, kun isä oli sanonut, ettei hän ole tarpeeksi lahjakas NHL:ään." Kuka on se toinen ja kenellä on moinen isukki?

fundeeraaja kirjoitti...

Niin, mitkä ne voisivatkaan olla ne liittovaltiota tavoittelevat henkilökohtaiset syyt? Kun en miestä paremmin tunne voin vain puhua vertauksista henkilökohtaisiin syihin.
Lapsuuden ystäväni setä toi hänelle sodanaikaiselta saksanreissultaan nahkaiset polvihousut oikein henkseleillä. Tämä lienee ollut sotahullun ystäväni syy opetella saksankieli ja suuren idolinsa puheet ulkoa ja säilyttää uskollisuutensa aatteelleen vanhoille päivilleen. On muuten edelleen kova liittovaltion kannattaja.
Asenteellisuuttahan meissä kaikissa on, mutta kaikki me emme olo bloginpitäjiä. Blogilla voidaan toki yrittää pyykätä pehmeimpiä aivoja, mutta kaikki eivät pidä jankuttamisesta.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Kappas vaan. Minullakin oli nahkahousut, oikein henkseleillä. Sotahulluksi en ole kuullut mainostettavan. Ja saksalaisen koulun käyminenkin on lähinnä pitänyt huolta siitä, että en sikäläistä tapaa toimia juurikaan arvosta.

Olen Euroopan liittovaltiokehityksen kannattaja, mutta en oikein jaksa siihen uskoa. Vaikka se toteutuisi, se ei vapauta minua siitä, että ensisijassa olen itsenäinen ja suomalainen.

Kirjoitin aluksi lähinnä itselleni. Vieläkin suurimmalta osin. Mutta arvostan erikantaisia, perusteltuja mielipiteitä.

Useimmat eivät pidä jankuttamisesta. Onneksi on vielä vara valita mitä lukee.

fundeeraaja kirjoitti...

Sorry, usko tai älä minä en tunne Sinua, hakki edes hajusta. Kuinka sattuikin noin osumaan. Laakista osui ja heti upposi.
Että samanlaiset housut kuin mun kelmillä kaverillakin!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Ei se minua häiritse vaikka tuntisitkin. Mutta johtopäätöksesi on virheellinen. En uponnut. Et kyllä sinäkään.

Minun pöksyt taisivat olla vuodelta 1950+ 7 1960-.

ToBe kirjoitti...

Poijaat olette ajautuneet nahkahousu muistoihin.
Mutta ajatelkaapa miten loistava viihdesyksy on tuloillaaan.Jos Jäätteenmäki jolle kaikki faksit tulevat pyytämättä ja yllätyksenä lähtee mukaan kisaan? Jos Soini niinkuin varmasti lähtee on mukana? Jos Mooses jo etukäteen tietää saavaansa paalupaikan hyökkäämällä ja vain hyökkäämällä? Monta ihastuttavaa JOS lausetta joiden purkaminen nokkelien toimittajien avulla ajaa ehdokkaita miinoihin joita ei ole kielletty missään maassa ja sopimuksessa.Talvi on yhtä suurta nahkurien orsilla istumista.
Pitää kuntoilla että jaksaa sen kaiken.Lopulta toki valitaan Sape, mutta se ei olekaan hauskinta vaan se pakollinen osio.

hakki kirjoitti...

OrNot

Hauskempaahan tästä tulee kun Väyrynen on ehdokkaana. Ajattele mutapainia Timo-Sauli ja peräti kaksi Paavoa. Yksi sutkii, kaksi pätkii ja neljäs vannoo UKKn nimiin.

ToBe kirjoitti...

Väykkä tulee omalla listalla ja sotkee Kepukat lopullisesti...se on, kuten olen sanonut:"Siunausta Suomelle"

hakki kirjoitti...

OrNot

Kepun listalta. Siinä paikka samalla tarkistaa kepun todellinen kansansuosio.

ToBe kirjoitti...

Mari ei kestä sellaista totuutta.Jo nyt puoluesihteeri pohjusti aamutelkkarissa tulevaa tappiota.Presidentinvaalit ovat nyt Kepunkin mielestä henkilövaalit...on maailma muuttumassa.Ei edes kahtiajaosta puhunut ja maakuntien tuskasta.
Kepun kansansuosio on +-2% se minkä gallupit kertovat, mutta Väyrysen suosio on vielä paljon pienempi.Se on kuin pahaa unta Marille jolle kello soivat viimeiselle kierrokselle.Olen miettinyt myös mitä Marin jälkeen ja enpä ole keksinyt ainakaan parempaa.

hakki kirjoitti...

OrNot

Eikö lopun aikojen lähestyessä kokemus tulekaan enää kunniaan? Sirkka-Liisa Anttila. Siinä kepulle pelastava enkeli.

ToBe kirjoitti...

Sikatilan tyttö on kuin raikas henkäys maaseudun alkutuotannosta.Aito maalaisliittolainen ja siten rehellisin valinta.

hakki kirjoitti...

OrNot

Rehellinen ehkä, Rehevä taatusti. Rosvo todennäköisesti. Mutta hengityksen raikkaudesta ei minulla ole mielipidettä.

ToBe kirjoitti...

Olen vakuuttunut Sirkka Liisan aitoudesta ja sopivuudesta Suomineidon rooliin. Hänessä on jotain samaa viattomuutta kuin Violajuuston tytössä.Erittäin suosittu tytönkuva venäjällä ja sehän on Mooseksen mukaan presidentin päätehtävä?
Siis mikä? No olla Suomen erikoisulkoministeri Venäjällä.
Minusta Tarja on hoitanut samaa tehtävää ja hän ei ole Viola tyttö vaan pikemminkin....pikemminkin....enpä keksi...No nyt se tuli...hän on useimmiten Hangon keksi nurinpäin.Rehellistä Suomikuvaa kuitenkin.

hakki kirjoitti...

OrNot

Niinhän se presidentin päätehtävä taitaa olla? Ja lisäksi pitäisi saada kutsu Valkoiseen Taloon.