tiistai 23. elokuuta 2011

The Finns

show off their butt. 0 0 0 . . .


Ilmeisesti suurin piirtein näin voisi varmaan todeta keskustelupalstojen reaktiosta Jyrki-boyn ilmoitukseen, että vakuussopimusta voidaan vielä muuttaa. Muuttaminen ei välttämättä tarkoita luopumista, vaikka sekin todennäköisesti tässä asiassa on edessä. En oikein jaksa nähdä sen paremmin "stiff-lip" Urpiaista kuin "boyscout" Kataista EUn ja euron kaatajina.


Eivät hekään voi niin älyttömiä olla? Eihän?


 


PS.


Tuosta Persujen nimikiistasta vielä. 


Vähintään yhtä paha virhe tapahtui silloin, kun Keskusta Puolue, entisen Maalaisliitto sai muuttaa nimekseen Keskusta tai Suomen Keskusta. Se jos mikä on ollut kansan syvien rivien harhaan johtamista. Suorastaan yksinkertaisten kusetusta. Poliittisesta keskustasta kun ao. puolueesta on edustajia vain ennen sotia. Ja silloinkin lähinnä vain maalta.


 

10 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

"Luottoluokittaja Moody’s arvosteli maanantaina kovin sanoin euromaiden kahdenvälisiä vakuussopimuksia. Sen mukaan vakuussopimukset uhkaavat Kreikan ja muiden kriisimaiden maksukykyä."

On se mukavaa kun ei edes teeskennellä, että lainojen maksaminen valtioille olisi tärkeää. Antaa niin kovin rehellisen vaikutelman.

hakki kirjoitti...

Satunnainen raportoija

Ehlä tämä kaikki oli vain episodi suomalaisessa poliittisessa historiassa? Mutta, kieltämättä pelkään että ei.

fundeeraaja kirjoitti...

Kun kuule tai lukee uutisia näistä EU:n vakausasioista pitää oikein nipistää itseään voidakseen varmistua siitä, ettei näe unta. Jos euro kaatuu Suomen vakuusvaatimuksiin Kreikalle niin antaa mennä. Niin heppoista valuuttaa ei todellakaan kannata tekohengittää tämän enempää. Onhan tämä mahtava farssi. Täytyy olla iki onnellinen, että saa elää tämän ajan ja nähdä nämä hulabaloot. Voiko joku nähdä, että tästä EU:sta voisi kehittyä jotain järkevää.
Taas kerran PerusÄssät ehtivät ensin. Kun suomalaisista liittovaltion myötä tulee eurooppalaisia jää suomalaisuus uusjakoon. Eihän suomalaisuutta voinut heitteille jättää. Persut sen ymmärsivät ottaa omakseen. Ihan hyvä, että edes joillekin kelpasi,-suomalaisuus meinaan.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Myönnän, että "Onhan tämä mahtava farssi." Politbyrokratia, joka on ehtinyt myrkyttää ilmeisesti jo ainakin kaikki "vanhat" ja suuret EU-maat.

Kyllä minäkin voin nähdä, että siitä voisi kehittyä jotain todella järkevää. Mutta aika paljon pitäisi politiikan rintamilla tapahtua.

Vox Populi kirjoitti...

Ennen sanottiin, ettei se narri ole, joka narraa, vaan se, jota narrataan.
Sanottiin myös, että jos otat taataksesi, otat maksaaksesi.

Kuka onkaan narri ?
Se on narri, joka narrataan takaamaan Kreikan lainoja EU:n väliaikaiselle vakausrahastolle !

Nyt Euroopan Isot Tytöt ja Pojat vaativat: Ole narri, tai itke ja ole narri !
Narrin ei ole sopivaa vaatia lainatakauksilleen vakuuksia !

hakki kirjoitti...

Vox

Tiukassa paikassa totuus tulee julki.

Toisaata, kun raha on velkaa, ja velkaa saa luottamusta vastaan on luottamattomuuden osoitus, jos kehtaa vakuutta itselleen vaatia. Sehän tarkoittaa, että voi kyllä lainata vaikka ei luota. Muista viis.

Vox Populi kirjoitti...

Käsikirjoitus kuin Raamatun tuhlaajapoikavertauksessa.

Perintöosuutensa sileäksi pannut tuhlaajapoika-Kreikka palaa persaukisena kotiin. Sielläpä hyväsydäminen isä-Angela teurastaa vasikan tuhlaajan kunniaksi. Kunnon kemutkin järjestetään.
Kotona kiltisti isäänsä talon töissä auttanut ja aina vaatimattomaan osaansa tyytynyt peräkamarin Suomi-poika panee pahakseen. " Miksei mulle ole koskaan vasikkaa teurastettu ? "

Kertomuksen loppu on vielä hämärän peitossa.

Isä-Angela tosin toppuuttelee Suomi-poikaa. Ei nyt riitä edes ulkofilettä peräkamarin pojalle ...
Ei pidä mahdottomia vaatia.
Juhlatunnelmaa ei saa pilata !


Saapas nähdä miten tässä vielä käy !

hakki kirjoitti...

Vox

Raamatusta voi löytää vertauksen mihin tahansa tilanteeseen. Kunhan ei mennä Viimeisen Ehtoollisen kaavan nuoteilla. Olen kyllä usein ihmetellyt ihmetellyt onko Musta Pekka sama kuin Juudas? Jälkimmäinen kun aina mustanpuhuvaksi luihuksi kuvataan. Ajatteles, vielä 2000 vuoden kuluttua.

Vox Populi kirjoitti...

Hakki

Otetaan etäisyyttä Raamattuun.
Mennään oikein vanhan testamentin rinnakkaistotuuteen

Aisopos kertoi tarinan heinäsirkasta ja muurahaisesta.

Siinä jutussa Suomi-muurahainen tarjosi kylmää kättä heinäsirkalle, tuolle rilluttelija-Kreikalle.

Muurahainenpa ei edes ehdottanut vakuusneuvotteluja !

Eikä Angela-kuningattarella ole tässä sadussa edes sivuroolia.


Eikös se Juudas ollut jnkl sisäpiiriläinen informaatioteknokraatti ? :-)

hakki kirjoitti...

Vox

Taisi olla Messiaansa opetuslapsia. Hänkin. :-)