keskiviikko 31. elokuuta 2011

Perverssiä vai ryöstöä?

En voi sille mitään, mutta maamme ja maailmankin tilanne vaikuttaa päivä päivältä yhä perverssimmältä. Raiteiltaan juuri suistuneelta.

Johtavat poliitikot eivät ymmärrä eivätkä osaa. Eivät ymmärrä mitä heidän odotetaan tekevän, eivätkä osaa tehdä vaikka ymmärtäisivät.

Maailmalla talouden ja suvaitsemattomuuden pilvet mustenevat. Yhä useammat ekonomistit esittävät yhä radikaalimpeja ratkaisumalleja syöksyn oikaisemiseksi, vihapuheet voimistuvat ja niitä kirjoittavien määrä kasvaa.

Suomessa - kuten toki maailmalla muuallakin - irtisanotaan ihmisiä liukuhihnalla, koska työ ei kannata ja samalla pörssikurssit nousevat.

Markkinavoimat, eli sijoittajat vaativat jatkuvasti kasvavia voittoja ja samalla velkaa velan päälle syydetään konkurssikypsien maiden pelastamiseksi, jotta niille lainanneet pankit eivät kaatuisi ja pakottaisi ao. pankkien kotivaltion huolehtimaan pankeistaan.

Ja kaikesta tästä vastaamme me aivan tuikitavalliset veronmaksajat. Millä? Onko menossa julkisen rahan rohmuaminen yksityisiin taskuihin? Globaalin liberalistisen markkinatalouden ylistykseksi?

Ei kommentteja: