lauantai 27. elokuuta 2011

Askel oikeaan suuntaan

 


Ensimmäinen positiivinen merkki siitä, että edes joku ymmärtää mistä yhteiskunta- ja taloustilanteessamme on kysymys. Ja on valmis jotain niiden ratkaisemiseen myös omistaan uhraamaan.


Ainoa valtakunnallinen uutisoi tänään, että Uutta Suomea kustantava Niklas Herlin on liittynyt niiden kansainvälisten rikkaitten joukkoon, jotka esittävät rikkaitten suurempaa osallistumista verovarojen kartuttamiseen. Myös Antti Rinta-Jouppi ja Jari Sarasvuo ovat valmiit "lamatalkoihin" osallistumaan. Monimielisesti uutisessa kyllä lisätään, että "Helsingin Sanomat tavoitteli kirjoitusta varten useita verotilastojen kärjessä olevia suomalaisia. Suurin osa ei kuitenkaan ollut tavoitettavissa tai ei halunnut osallistua keskusteluun." Saalis on ollut ilmeisen laiha.


On helppoa heittäytyä kyynikoksi aloitteen motiiveista. Mutta, miksi ihmeessä pitäisi? Yhtä perustellusti voisi tervehtiä tyydytyksellä sitä, että edes muutama rikkkaaksi koettu ymmärtää, mihin suuntaan yhteiskunnassamme ollaan menossa, ja on valmis omalta osalta tilannetta helpottamaan.


Kunpa edes jotkut poliitikoistamme pystyisivät samaan! Itse asiassa kun nyt olisi hyvä syy tehdä sama kuin mitä Kaarle XI aikoinaan, rahapulassa hänkin, valtakunnassa toteutti. Suuri Reduktio. Kohteena olisi tällä kertää aikamme aateli, poliittiset puolueet ja niiden yhdistysten, yritysten, säätiöitten omaisuuden ja nautintaoikeuksien palauttaminen valtiolle..

8 kommenttia:

ToBe kirjoitti...

Olen vakuuttunut, että superrikkaat ovat valmiita antamaan enemmän, mutta kuten Jari Sarasvuo meni lausumaan he myös odottavat valtion toimivan senjälkeen velkaansa vähentäen.Mitään erityisoikeutta Sarasvuolla ei mielipiteeseensä ole vaikka on aivan oikeassa.
Nostetaan vaan kaikkien veroja ja maksetaan itsemme niin velattomiksi, ettei tarvitse kitistä mikä riittää ja mikä ei.
Muistakaamme että jo nyt aivan pieni ryhmä on nettomaksajia tässä yhteiskunnassa.Jos sellaista laskukaavaa edes halutaan esittää?

Katsoin edesmenneen Harri Hermanni Holkerin hautajaisia.Oma siteeni häneen on Moskovan olympialaisista jossa sattuman kaupalla istuin hänen vieressään stadionilla parina päivänä.Toinen kerta taisi olla hiihtoladulla kun kuntohirmu Harri puuskutti takaa ohi ja metsän siimekseen.
Pääministeri Katainen piti puheen.Puhe oli hyvä.Sisälsi suoria viittauksia nykypäivään ja valtiomiessarjaan nousun vaikeudesta.
Vaikka hän itse edustaa juuri sitä nykyajan eliittiä, joka itselleen kaiken hyvän suo ilman luojaa antaa ja mukamas meidän huolemme kantaa....anteeksi raamatullisuus, mutta tuleehan sitä herkäksi kun katsoo hautajaisia.

Itse asiaan juuri nyt.Kun Jutta ja Jyrki seisoivat arkulla kuin aviopari ikään tuli mieleeni, että samban juoni on taas kerran sama.Jos pääministeri ja valtiovarainvastaava pystyy koviin tekoihin ja samanmieliseen elämään joutaa muu hallitus seuraamaan perästä.
Nyt näyttää hiukan siltä ettei Jutta uskalla noudattaa järjen ääntä vaan joku ohjaa häntä kohti seuraavia vaaleja, jotka saattavat olla ennenaikaiset.Kovana pysynyt Jutta nostaa itsensä silloin pääministeriksi ja sitten kysynkin SO NOT? Hänellä on edessään samat ongelmat.
Siksi heidän on pärjättävä keskenään , jotta kansa ei kärsisi enempää.Kansa Suomessa ja ennekaikkea Kreikassa, jossa korot laukkaavat tämän sekoilun vuoksi.

Itse blogisi viestiin...samaa mieltä...se olisi ollut helppo sanoa siis kahdella sanalla.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Siksi heidän on pärjättävä keskenään , jotta kansa ei kärsisi enempää." Oskon ymmärtäväni ajatuksesi juoksun. Mutta lähes ihmeitä täytyy tapahtua, jos kumpikaan heistä, tai heidän edustamansa puolueet selviävät kuivin jaloin seuraavista vaaleista. Olivatpa ne sitten ennen aikaiset tai eivät. Jospa kyse onkin siitä pitääkö ja jaksaako kansa kestää heitä?

ToBe kirjoitti...

Olet pelottavan oikeassa.Seuraavien vaalien jälkeen tulee se tuhannen taalan kysymys.Ketkä ovat valmiita hallitsemaan Persujen kanssa ja tekemään Persu politiikkaa? Persujen paalupaikkakaan ei nimittäin takaa yhtään mitään jos ei saa enemmistöä niin ei siitä mitään tule.En nimittäin usko edes 25% kannatukseen.Nyt tarvitaaan sitä selkärankaa ettei mene mukaan populismiin.SDP:llä oli paha taipumus olla siinä puheessa mukana ennen vaaleja ja itseasiassa juuri demarit sen pelin ratkaisevat.
Neljä vuotta on muutenkin Soinille pitkä aika.Mikä tulee ylös tulee myös alas.Kun kuntapuoli pannaan oikein kurimukseen saattaa kepun kotikenttä saada uuden nosteen ja nousta barrrikaadeille?Se syö Persuja samantien.Persujen hajaannus on todennäköistä ennen seuraavia eduskuntavaaleja paitsi jos ne ovat ihan kohta.Tarjolla on vain huonoja vaihtoehtoja.

hakki kirjoitti...

OrNot

Siinä vaiheessa poliittinen dialogi on entisestää latistunut ja raa´istunut. Kyllä mukaan uraohjuksilta jopa "tunkua" löytyy. Eikäs jo tällä kertaa yritetty riittävän kovasti?

Vaikka samaa mieltä kanssasi olenkin muistutan, että neljä vuotta on meille kaikille pitkä aika. Kolme vuotta jo tuhrattiin kahden toimitusministeriön toimesta. Seitsemän vuoden toimettomuus olisi jo Guinnessin Ennätysten Kirjan tasoa. Ja siihen mennessä eväämme on syöty.

ToBe kirjoitti...

Onko meillä poliittista johtajuutta lainkaan?
Lipponen piti puheen jossa varoitti Suomea ja pieniä maita ajautumasta hajoavan euroopan ulkopuolelle.Hän toteaa meidän häviävän silloin varmasti.Oikeastaan Lipponen kannattaa isoa yhteistä eurooppaa, mutta eihän demarien pressaehdokas voi olla sitä mieltä? Kreikkakriiseihin ei ota kantaa lainkaaan?Miksei? Missä on Mooseksen johtajuus? Sape tuskin uskaltaa sanoa mitään ettei se vain vahingoita gallupkäyriä.Kukaan ei siis puhu asiaa ja kukaan ei johda meitä mihinkään.Teatteria ei ole, koska todellisuus on ottanut teatterin roolin.Eräs näyttelijä loukkaantui kun sanoin etten jaksa katsoa kuollutta teatteria kun samaa on tarjolla livenä jokapäivä ihan muualla.Toimitusministeriöt jatkavat kunnes velkakatto tulee vastaan.Koska kattoa ei ole se ei tule koskaan vastaan.
Se loppuu kun riittävän monelta menee usko poliittiseen toimintaan.Meitä taitaa olla jo aika monta siinä vaiheessa.

hakki kirjoitti...

OrNot

"Onko meillä poliittista johtajuutta lainkaan?" Eipä taida olla. Ei minun mielestäni ainakaan. Mitä nyt "muutama" harhaanjohtaja. Itse asiassa; onko muita?

Olen muuten tässä asiassa Lipposen kanssa samaa mieltä.

ToBe kirjoitti...

Suomi horjahtelee kohti epämääräistä tulevaisuutta.
Ei ihme että kansa etsii turvaa ihmemiehiltä.McGyver, Fantomas,Mustanaamio vielä puuttuvat Sapen ja Mooseksen joukosta.
Toisaalta se olisi ihan linjan mukaista.Nyt istuvan Muumimamman jälkeen ei kertakaikkiaan voi valita Väyrystä joka lienee oikeastaan Jekyll tai Hyde? Väyrynen on osoittanut, että muutos on mahdollinen.Aina voi kääntä takkiaan ja se on oikeastaan viisautta. Nato-Otan.

hakki kirjoitti...

OrNot

Ja hyvässä seurassa horjahdellaan. Samassa lietteessä taitavat olla kaikki muutkin länsimaiseen demokratiaan uskovat?

Mieluiten otan. ;-)