torstai 18. elokuuta 2011

Paavi matkustaa, paavi maksaa

Jo on korkeaksi arvioitu paavin vierailun hinta Espanjaan. 100 miljoonaa euroa. Ei kai se voi olla totta?


Yhden "valtionpäämiehen" vierailun hinta? Sisältyvätkö siihen yksityisten yritysten sponsoroinnit? "Paavin vierailu on nostattanut maanlaajuisen mainoskampanjan. Muun muassa Coca-Cola, Telefonica, Santander ja Iberia mainostavat kampanjan yhteydessä."  Vai onko arvio vain Espanjan valtiolle aiheutuvista kustannuksista? Entä mahdollinen rojalty Vatikaanille?


Asiahan ei minulle kuulu. Käyttäköön espanjalaiset kaikin mokomin rahansa mihin lystävät. Mutta ei kai Putinin, Medvedevin tai Clintonin vierailut Suomeen aiheuttaneet meille saman suuruusluokankaan kustannuksi? Eihän?


Mutta saattaa asia itse asiassa minulle kohta kuuluakin. Jos Espanja on jonossa EUn velkatukia hakemassa. Voisiko Suomen hallitus tehdä nyt jo hyvän sään aikana päätöksen, että emme osallistu ainakaan tältä osin Espanjan tukemiseen?


Mielestäni Espanjan pappien kannanotto oli varsin perusteltu:


Valtaan ja rahaan luottaminen tarkoittaa antamista periksi kiusaukselle, joka on yhtä vanha kuin kirkko.


Kukaan ei voi palvella kahta isäntää. Ei voi palvella sekä Jumalaa että rahaa,

12 kommenttia:

ToBe kirjoitti...

Olen ilolla havainnut, että Espanjan kansa on maaalllistunut.En vastusta kirkkoa enkä varsinkaan uskontoa, mutta on aika omituista ylläpitää se verovaroilla.Kuuntelin radiosta jonkun kotimaisen seurakunnan papin turinointia ja hän totetsi myös Kirkon olevan suuren muutoksen keskellä.Diakoniatyöhön ei kuulemma riitä enää varoja ja ruokaa se pappikin syö.Ostaa kuulemma samasta kaupasta kuin muutkin.Minuun särähti.Nämä vapaamatkustajat joiden ainoa anti on seremoniat jotka nekin on erikseen hinnoiteltu vaativat itselleen samaa kuin muut.Samalla kertovat ettei varaa Köyhien auttamiseen enää ole.Jospa katsottaisiin nyt yhdessä millainen se kirkon omaisuusmassa on, koska olemme sen yhdessä maksaneetkin.Erotetaan kirkko valtiosta ja ne maksakoot jotka haluavat.
Kirkollisvero muutettakoon ns. positiveoptio tyyppiseksi, jossa kansalainen päättää aina erikseen antaa jos sille päälle sattuu.
Kirkkorakennukset yhteiskunnan erityissuojeluun jos arkkitehtuurista arvoa on.Pappien palkka on niiden asia jotka pappeja haluavat kuunnella.Olen kuullut että "pastori" Sarasvuon saarnoista maksetaan tuhansia euroja.

Kuten havaitsitte erotin myös kirkkorakennukset kirkosta.Papit joutavat vuokraamaan tiloja meiltä jotka ne oikeasti omistamme.

hakki kirjoitti...

OrNot

Kirkkoon kuulun ja johonkin uskon, mutta tuskin ihan samoihin asioihin kuin kirkossakävijöiden enemmistö. Toisaalta se, että ensin aloimme siirtää kaikkea sitä sosiaalityötä valtiolle, jonka kirkko aikanaan hoiti, sitten siirsimme vastuun ihmisistä heiltä itseltään valtiolle, ja nyt puramme valtiota kun rahat on loppu, ei anna ihan täysipäistä kuvaa meidänkään tekemisistämme.

Varsinkin kun valtio emme ole me vaan valitsemamme, puolueita edustavat poliitikot.

Mutta ehkä meillä ihmisillä nyt menee liian hyvin, että tarvitsisimme sen paremmin kirkkoa kuin toisiamme? Tai ehkä puolueet ja virkamiehet tarjoavat meille tarvitsemamme yhteisöllisyyden? Hehän eivät kysy; haluatteko maksaa vaan päättävät, kuinka paljon haluavat yhteisistä varoistamme ottaa.

ToBe kirjoitti...

Kirkkoon minäkin kuulun ja itseäni ylempään viisauteen uskon, mutta enemmän saan elämänviisautta Hampurin huoralta kuin nuorelta naispastorilta.Arvostukseni palkkapappeutta kohtaan on todella heikko sukupuoleen ja ikään katsomatta.Milloin olet kuullut hyvän ja mieltä kiehtovan saarnan? Uskallan arvata ettet ole sellaista koskaan kuullut.Mihin me siis tarvitsemme tuon joukon joka elää verovaroillamme?Diakoniatyö on oma asiansa, mutta juuri siitä kirkko leikkaa ja ylipäätään diakonin palkkataso on aika kevyt hengellisiin höpöttäjiin verrattuna.Tekoja tekoja...saa olla minun puolestani jopa ihmetekoja.Kiitos.

hakki kirjoitti...

OrNot

Minulla ei onneksi(?) ole nuoresta naispapista kokemuksia. Mutta oikeinkin hyviä saarnoja ole kuullut muutaman. Lähinnä omien ja sukulaisteni lasten kastajaisissa(vast.). Palkkapappeus ei varmasti sukupuolta kysy. Leipäpappeja on kummissakin.

Kirkko luonnollisesti leikkaa samoista asioista kuin valtiokin. Ihmisiä hekin. Palvelun käsiä pois ja byrokraateille lisää liksaa ja suojatyöpaikkoja.

Pohdiskelija kirjoitti...

Kannattaa olla hyvissä suhteissa henkilöihin jotka ovat kantaneet avaimia taivasten valtakuntaan jo liki 2000 vuoden ajan. Kirkon totuuden mukaan meilläkin saattaa olla mahdollisuus päästä kuolleiden sielujen varastoon. Sitä en kuitenkaan oikein ymmärrä miksi näinkin vastuullinen henkilö haluaa välttämättä kääriytyä maalliseen yltäkylläisyyteen, aiheuttamalla toiminnallaan niukkuutta ja puutetta vähäisemmille uskonsisarille - ja veljille. Jeshuan joka oli arvoasteikossa paljon korkeammalla tasolla tallusteli sandaalit jalassa pienten ihmisten keskuudessa, puhellen sen pitkää tään lyhyttä ja on arvostettu opettaja viellä nykyisinkin.

hakki kirjoitti...

Pohdiskelija

Nyt kannattaa kieltämättä olla hyvissä suhteissa ihan keneen tahansa, jolla olisi antaa konkreettisia ratkaisuja ikuisuuskysymyksiin.

ToBe kirjoitti...

Anekauppaa kaikki tyynni!

hakki...olkoon minunkin puoleestani..onhan nuo kastajaiset ihan kivoja seremonioita ja eihän sitä puhetta ole pakko kuunnella.Kun ei mitään odota ei myöskään pety.Sietää täytyy ihan sosiaalisistakin syistä.Cest la vie!
Tyttären häät olivat toki hienot, mutta papin puheista en muista mitään sieltäkään.Ainakaan se ei ärsyttänyt.

hakki kirjoitti...

OrNot

Jos oikein ymmärsin, anekauppaa siellä Espanjassa nyt harjoitetaan todella isossa mittakaavassa. Paavin vierailun aikana tehtävistä, tosi pahojen syntien tunnustuksista, annetaan ja saadaan enemmän anteeksi. Muistaakseni abortti oli ainakin listalla.

Ehkäpä Espanjan valtio on valmis tuon 100 miljoonaa maksamaan luottaen kansalaisten keventyneen omantunnon tuomaan lisämotivaatioon valtion talousongelmien ratkaisemiseksi?

Tutkimattomia ovat herrain tiet.

ToBe kirjoitti...

niinhän sitä sanotaan että kolme on turhaa maailmassa...nunnan nännit, paavin pallit ja johtokunnan kiitos ilman palkankorotusta.

hakki kirjoitti...

OrNot

Toivotaan, että edes epsanjalaiset saavat rahalleen vastinetta. Tuskin he paaville palleista maksavat?

Vox Populi kirjoitti...

Taitaa tämä Ratzingerin paappa olla sen ikäinen että eläkeläislipulla voisi matkustaa.

hakki kirjoitti...

Vox

Jaa, että eläkeläislipulla...