torstai 11. elokuuta 2011

Seuraavana Ranska, Italia, Espanja vai Belgia?

Vai taikovatko Ben Bernanke ja Trichet jostain kikka kakkosen?


Turhaa niitä on etsimään lähteä. Yksi toisensa jälkeen valtiot sieltä framille tuodaan, joka tapauksessa. Velkaa, sekä julkista että yksityistä meillä on jokaisella liikaa. Eikä meidän kannaltamme liene väliä missä järjestyksessä?

Kun demokraattisten yhteiskuntien lopullinen päätöksenteko on siirretty parlamenteilta markkinavoimille ja luokituslaitoksille päätökset ovat niiden tavoitteiden mukaisia. Ne pyrkivät pitämään huolta vain ja ainoastaan tuotoistaan ja voitoistaan. Vain voittojen saamatta jäämisen pelko voi, poikkeustapauksissa, aikaansaada hetkellisen poikkeaman.

FIAT on ilmeisesti tulossa tiensä päähän. Keskuspankkien / valtion oikeus luoda rahaa toimii niin kauan kun kansan valitsemat päätöksentekijät pitävät huolen siitä, että he - maksusta viimekädessä vastaajien, eli veronmaksajien - määrittelevät sitoumustensa rajat. Mutta demokratian rappeutumisen myötä, he ovat antaneet päätöksenteon luisua edustamilleen puolueille. Ne taas sijoittajille.

Olemme siirtyneet lobbariyhteiskuntaan. Jokainen keskittyy vain etujen ajamiseen. Sijoittajat, sekä institutionaaliset että piensijoittajat ovat onnistuneet ajamaan oman etunsa siihen pisteeseen, että he käytännössä määräävät yhteiskuntien tulevaisuuden. Ja siitä on yhteisvastuu, muu kuin sijoittajien yhteisvastuu, kaukana.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24385/systeemikriisi-ilman-uskottavaa-johtajuutta-vie-kaaokseen

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/24040/poliittinen-kriisi-luo-talouskriisin

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/23770/pienia-voittoja-katastrofaalisia-tappiota

8 kommenttia:

fundeeraaja kirjoitti...

EU:ssa yritetään historiallisesti ainutlaatuista kikkaa kilpailukyvyn parantamiseksi. Kikka on sisäinen devalvaatio. Käytännössä se merkitsee tuotantokustannusten alentamista,-myös työvoimakustannusten. Tämä tulee olemaan EU:n viimeinen niitti, joka katkeaa. Demokraattiseen pullamössöpolitiikkaan tottuneet hyvinvointivaltioitten kansalaiset eivät siihen tule suostumaan. Syntyy mielenilmaisuja ja viimekädessä kapina, joka kaataa tämän eurooppalaisen "Baabelin tornin".
Eurooppa ei osaa hoitaa asioitaan järkevästi. Sen on historia opettanut maailman sivu.
Suosittelen runsaita eväitä Kanossanmatkalle.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Inflaatiotahan tässä poliitikot ja muu eliitti hakee. Ainutlaatuisuus puuttuu siis täysin. Erityisestihän tässä on tarkoitus uudelleenmitoittaa Euroopan duunareiden palkkataso ja varallisuus.

Vaikka kapina saattaisikin olla seurauksena jossain etelämpänä, täkäläinen lammaslauma ei moiseen ryhdy. Sen verran hyvin on muistissa kaikki se mikä kesän 1918 jälkeen maassa tapahtui. Mutta on tietysti mahdollista, että PISAssa paistatteleva peruskoulumme on pitänyt huolta siitä, että pullamössösukupolveksi leimattu, nyt valitettavan suurelta osalta syrjäytymispolulla oleva nuorten porukka, ei tiedä niistä tapahtumista enää yhtään mitään.

Silloin meidät piru perii.

PS.

Maanosat eivät hoida asioita. Ihmiset hoitavat maanosienkin asioita. Keksimäärin ottaen olemme yhtä viksuja tai typeriä, ihan miten vaan.

PPS.

Älä vaan minua odota matkallasi Kanossaan.

fundeeraaja kirjoitti...

Voi voi sentään. Jorma Eloranta esitti virkamiehille palkan alennusta. Meni vanhoilla päivillään järkevän miehen mainettaan miedontamaan. Asiahan on ollut aivan selvä kaikille, siitä ei vain ole kukaan fiksu mitään puhunut.- pieteetisyistä.
Viisi prosenttia onkin ikäänkuin sivistynyt pään avaus. Parikymmentä prossaa alennnusta julkiselle puolelle ja kymmenen yksityiselle ensi alkuun ja
mieluusti progressiivisesti voisi tämän maan vielä pelastaa.

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Pelastusreseptistäsi; samaan tulokseen, ja vielä parempaan päästäisi sillä, että henkilöstömenoja vähennetään vastaavasti irtisanomalla väkeä. Olisivat sitten käytettävissä tuottavissa töissä.

fundeeraaja kirjoitti...

Että missä töissä? Maassa kun on työttömiä jo nyt ihan omiksi tarpeiksi. Jos irtisanomiset jatkuvat syntyy niin vahva viides kolonna, ettei sitä pysäytä edes nopean toiminnan joukot omista karsituista järjestyksepitäjistä puhumattakaan.
Tosta kanossanmatkasta sen verran, että se pitäisi tehdä kansakuntana. Toisaalta älä kuitenkaan jätä isoja eväitä tekemättä. Niitä on kiva napostella mierontielläkin. Sinne me päädymme, elleivät ymmärrä lopettaa velkaantumista.
Hakki meidän ei tarvitse mitään katumusmatkoja tehdä kun emme ole mitään koskaan väärinkään tehneet!

hakki kirjoitti...

fundeeraaja

Sinähän kummallisilla kielillä puhut. Ei meille synny työttömiä. Meille syntyy joko työtävieroksuvia, itseaiheutettuja laiskiais-luusereita tai kasvava yrittäjäreservi.

Kolonnat ja Kanossat on "so last season".

Tauno Neva kirjoitti...

Suomessa onkin hyvä olla yrittäjä :)

J. Stiglitz kirjoitti...

Huh huh mitä kommenttia!

Kyllähän lama saadaan taittumaan suomalaisten virkamiesten palkkoja alentamalla! Siitähän tässä on juurikin kysymys. Nyt järki ja kirjat käteen.

Uskomatonta uunoilua.