lauantai 27. elokuuta 2011

Askel oikeaan suuntaan

Ensimmäinen positiivinen merkki siitä, että edes joku ymmärtää mistä yhteiskunta- ja taloustilanteessamme on kysymys. Ja on valmis jotain niiden ratkaisemiseen myös omistaan uhraamaan.

Ainoa valtakunnallinen uutisoi tänään, että Uutta Suomea kustantava Niklas Herlin on liittynyt niiden kansainvälisten rikkaitten joukkoon, jotka esittävät rikkaitten suurempaa osallistumista verovarojen kartuttamiseen. Myös Antti Rinta-Jouppi ja Jari Sarasvuo ovat valmiit "lamatalkoihin" osallistumaan. Monimielisesti uutisessa kyllä lisätään, että "Helsingin Sanomat tavoitteli kirjoitusta varten useita verotilastojen kärjessä olevia suomalaisia. Suurin osa ei kuitenkaan ollut tavoitettavissa tai ei halunnut osallistua keskusteluun." Saalis on ollut ilmeisen laiha.

On helppoa heittäytyä kyynikoksi aloitteen motiiveista. Mutta, miksi ihmeessä pitäisi? Yhtä perustellusti voisi tervehtiä tyydytyksellä sitä, että edes muutama rikkkaaksi koettu ymmärtää, mihin suuntaan yhteiskunnassamme ollaan menossa, ja on valmis omalta osalta tilannetta helpottamaan.

Kunpa edes jotkut poliitikoistamme pystyisivät samaan! Itse asiassa kun nyt olisi hyvä syy tehdä sama kuin mitä Kaarle XI aikoinaan, rahapulassa hänkin, valtakunnassa toteutti. Suuri Reduktio. Kohteena olisi tällä kertää aikamme aateli, poliittiset puolueet ja niiden yhdistysten, yritysten, säätiöitten omaisuuden ja nautintaoikeuksien palauttaminen valtiolle..

Ei kommentteja: