maanantai 29. elokuuta 2011

Maanko tapaa vai pelkkää ahneutta?

Helsingin Sanomat/Oma kaupunki uutisoi näyttävästi miten ruotsinkielisen Kvarteret Victoria -korttelin puuhamiehet aikovat kaupata hintasäädellyt omistusasunnot (HITAS) pääasiassa sijoitusasunnoiksi eläkevakuutusyhtiölle. Siis heidän on tarkoituksena käyttää omaksi taloudelliseksi hyödykseen järjestelmää, joka on rakennettu mahdollistamaan edes joillekin onnekkaille mahdollisuus asua "omistusasunnossa" Helsingissä. Ja siirtää alun perin omistusasukkaille rakennetun mahdollisuuden eläkevakuutusyhtiöille. Kuvottavaa.


Lisäksi ihmetyttää joillekin henkilöille annettu mahdollisuus edistää ruotsinkielisten Ghetto-asumista Helsingissä. Vai, että pitäisi vielä yhteiskunnan tuella rakentaa "omia" asuntoja. Ei todella vaikuta olevan ihan tätä päivää nämä suunnitelmat.


Toivottavasti suunnitelma tai sen uutisointi paljastuu ankaksi. Jos ei, se on ehdottomasti kaadettava. Sitä varten täytyy sitten löytyä ihan mikä tahansa lautakunta tai hallitus.


 


PS.


Olisiko tämä ruotsinkielinen sovellus aiheesta Nuorisosäätiö?


 

4 kommenttia:

sivullinen kirjoitti...

Kuvottavaa tai ei mutta ah-niin todellista. Eikös koko Helsingin keskusta ole vanhan ruotsikielisen säätiöpääoman hallinnassa? Stockman, Forum ja kaikki muut talot joita ei nimeltä tunneta.

Olen huomannut miten viime aikoina suomalaiset aatteelliset instituutit, jotka ovat olleet jo pitkään kateellisia ruotsalaisten asemasta, ovat alkaneet vihdoin saada omaa rakennuskantaa Helsinkiin. Lähinnä kiitos taitaa tästä (korruptiosta) mennä Helsingin Kokoomukselle ja Jan Vapaavuorelle.

Rakennusalan läpimätyys ei kenellekkään taida olla yllätys - eikä Helsingin asema mätyyden keskipisteenä.

Kiitos tärkeästä uutispoiminnasta hakille.

hakki kirjoitti...

sivullinen, kiitti vaan kiitoksista.

"Eikös koko Helsingin keskusta ole vanhan ruotsikielisen säätiöpääoman hallinnassa?" Varmaan juuri näin. Mutta onhan sillä historiallinen perustansa. Ei demokraattiseksi itseään kutsuvassa maassa omaisuuksia kovin helposti siirretä ryhmältä toisellle. Ainakaan vastoin heidän tahtoaan. Ja hyvä niin.

Mutta. Mutta.

En oikein ymmärrä miksi mitään ihmisryhmää, millä tahansa tavalla valikoituna, pitäisi erityisesti HITAS asuntojen osalta päätetyn vastaisesti suosia. Eiköhän olisi syytä palata HITAS sääntöksen mukaiseen toimintaan? Heti.

sivullinen kirjoitti...

Vähän aikaa sitten puhuit uudesta Suuresta Reduktiosta, ja nyt taas vastustat omaisuuksien siirtämistä ryhmältä toiselle. Hieman ristiriitaisuutta näkisin. Eikö ole nyt aivan selvää että diktaattorin kaatamisen jälkeen myös hänen omaisuutensa - siis myös tukijoilleen jakamansa - otetaan uuden vallan haltuun: ilman korvausta; ilman ihmettelyä onko se oikein. Ruotsin vallan aikainen omaisuus on vielä silloisten kuninkaiden jakamien lahjojen perua. Helsingin keskustakorttelit eivät ole siis mitenkään "rehellisesti ansaittua" omaisuutta. Se miksi niitä ei otettu Tsaarin haltuun 1800-luvulla johtuu taas ajatuksesta ylläpitää maata lupaamalla kaikille säädyille - siis omistaville luokille ei koko kansalle - säilyttää heidän oikeutensa Venäjän alamaisina. Ison Vihan toistuminen haluttiin näin välttää.

Kyse ei ole siis oikeuden mukaisuudesta. Kyse on ajasta. Kuka haluaa avata vanhat haavat? Miten kauan kestää että rikos nimeltä "valtion kassan kavaltaminen" vanhenee? Miten kauan vielä kantasuomalainen joutuu sietämään Ruotsin vallan aikaisia vääryyksiä yhteiskunnassa? Niistä eivät hyödy edes suomenruotsalainen vähemmistö vaan pelkästään muutamat rahasuvut, joista suurin osa on jo ajan saatossa muuttunut puhtaiksi instituutioiksi olemaan elossa vain itsensä tähden ilman lihallista omistajatahoa.

Mutta vaikka historian vääryyksiä ei haluttaisikaan korjata, on kaikista mielettömintä että niitä paikkaillaan uusilla vastakkaisilla vääryyksillä!

hakki kirjoitti...

sivullinen

Suurella Reduktiolla tarkoitin samaa mitä Kustaa Vaasa jo aikaisemmin aikoinaan teki silloiselle Kirkolle. Pidätti niiden omaisuuden valtiolle, siis kylläkin itselleen. Sillä mikä oli omaisuuden saantoperuste ei takastelussa ole väliä. Puolueiden osalta tämä suhmurointi on suoraan sanoen rikollista/moraalitonta toimintaa, koska se ei ole lain vastaista.

Samasta asiasta käytävä keskustelu Kauppalehden uutisen yhteydessä on mielenkiintoista (=pöyristyttävää) luettavaa, jos käsitellyt esimerkit pitävät paikkansa, kuten uskon.

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=193843&tstart=0&start=15