maanantai 5. tammikuuta 2015

Turhaakin turhempi - Nukkuvat.fi - vaalikone 2015Sattumoisin törmäsin Nukkuvat.fi -vaalikone 2015 nimiselle sivustolle. Kun asia - protesti puolueille ja suomalaiselle poliittisen järjestelmän toimimattomuudelle erityisesti - on jo vuosia ollut lähellä sydäntäni, lähetin heille myös palautetta.


"Jo vuosikymmeniä kasvanut nukkuvien määrä, ei ole oikeastaan koskaan onnistunut olemaan kannanotto. Pelkkä vähennyslaskun tulos, joka ei vaadi suuria sen paremmin vaalivirkailijalta kuin nukkujalta itseltään. Sitä ei pidetä tahdon ilmaisuna.

Tahdonilmaus on, jos käyt äänestämässä ja jätät taatusti mitätöitäväksi joutuvan äänestyslipun. Olet aktiivisesti valinnut teon, joka myös äänenä lasketaan. Se miten se yhteiskunnassamme vaikuttaa riippuu siitä, miten suuri määrä mitätöitäväksi tarkoitettuja ääniä annetaan. Näin siitä riippumatta, että niillä ei ketään Eduskuntaan valita. Mutta viesti on selkeä; yksikään puolueista ei saa minun ääntäni.

http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/11/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa_4.html
"

Ja oikein asiantuntijat - pikkusieluiset puolueet ja kansanedustajat - ovat kiistatta osoittaneet, että viesti myös menee perille siitä huolimatta, että Sauli Niinistö tuli valituksi Eduskunnan puhemieheksi vuonna 2010. Ilmeisesti vasta uskonveljet saivat hänet ymmärtämään, että kieltäytymällä - sikäli jos se olisi edes ollut mahdollista - hänestä ei taatusti voi tulla Kokoomuksen ehdokasta Tasavallan Presidentiksi? Näin siitä huolimatta, että puolue ja erityisesti sen epäkypsä puheenjohtaja Jyrki Katainen saavat kiittää menestyksestään yksin häntä. 

Mutta vielä tuosta äänestäjien nukkumisesta yli vaalien tai luettelojen keräämisestä tai julkaisemisesta netistä. Niillä ei ole mitään merkitystä, ne kun eivät ole osa vaalitulosta. Kuten nukkuminen yleensäkin, ne selitetään poliitikkojen, puolueiden ja median toimesta pois parissa viikossa vaalien jälkeen. 

Sen sijaan mitätöidyt äänet ovat osa vaalitulosta. Ja, jos äänestäjä vaivautuu pitämään huolta äänioikeutensa käyttämisestä ja äänestää - tapahtuupa se vaikka vain Aku Ankan, tyhjän lipukkeen, kirkkoveneen kuvan, kirjallisen rakkaudentunnustuksen ennakko- tai varsinaiseen vaalilippuun jättämällä - se on ääni, joka vähentää nukkuvien määrää.

Ja se on ääni, jota puoluepoliittinen apparaattimme pelkää. Se nimittäin osoittaa niiden äänestäjien määrän, jotka eivät nykypelleilyä hyväksy. Se miten äänestystulos sitten yhteiskunnassamme vaikuttaa riippuu siitä, miten suuri määrä mitätöitäväksi tarkoitettuja ääniä annetaan.

 


    

14 kommenttia:

fun kirjoitti...

Tästä JOSTAIN MUUSTA olet pitänyt propagandaa jo niin kauan, että alan nähdä Sinut vanhojen vakiintuneitten puolueitten hegemonian tukijana.
On nimittäin juuri päin vastoin mitä sanot. Ne meistä, jotka eivät käy lainkaan äänestämässä osoittavat ulkopuolisille välinpitämättömyyttä yhteiskuntaa kohtaan, mutta ne jotka jättävät tyhjän lapun kertovat, ettei ole syytä muuttaa mitään.
He näkevät velvollisuudekseen mennä uurnille, mutta osoittvat tyhjällä lapulla olevansa tyytyväisiä, eivätkä kaipaa muutosta.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Siis todella!? Näkisin vaivaa rientää läpi tuulen ja tuiskun jättääkseni taatusti mitätöitävän lapun.

Muistat varmaan miten Asterixissa Obelix hakkasi sormella päähänsä, sanoen: Hulluja nuo roomalaiset? Kommenttisi pakottaa minut samaan. :-)

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Meillä on käynnissä jokin murroskausi, jota asiantuntijat eivät osaa selittää, koska se on tehnyt nekin oudoiksi.

Pahkasika piti lakkauttaa ajat sitten, koska se ei enää kyennyt kilpailemaan uutisien kanssa. Kehityskulku on ollut sama kaikissa länsimaissa ja nyt Lähi-itä on muuttumassa Kummelin sketsiksi.

https://www.youtube.com/watch?v=6ptQZAdnUQU

https://www.youtube.com/watch?v=nyl9FMHRfOE

Jos nykymaailmaa haluaa tajuta niin se kannattaa tehdä 80-lukulaisen huumorin kautta, koska se alkaa olla parodiaa 80-lukulaisesta todellisuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki ja Satunnainen,

+++ Meillä on käynnissä jokin murroskausi, jota asiantuntijat eivät osaa selittää, koska se on tehnyt nekin oudoiksi. +++

Mutta minä osaan: meillä on menossa prof. Tere Vadenin määritettä lainatakseni fossiilikapitalismin loppuajat. Kivihiili aloitti teollisen vallankumouksen ja halvan öljyn maailmankausi on vaihtumassa kalliin öljyn maailmankaudeksi (vaikkakin se öljy juuri nyt on halpaa). Halvan öljyn merkittävin kausaali on ollut väestöräjähdys; Hakin ja minun elinaikana globaalin väestön kolminkertaistuminen ja tästä on seurauksena nyt malthusialaiset väkivaltaiset prosessit monessa ns. kehitysmaassa alueiden väestömäärien ylittäessä alueiden kantokyvyn. Kuluvan vuosisadan toisella puoliskolla sitten vielä halvan öljyn ja kivihiilen aiheuttama ilmastonmuutos viimeistelee elintarvikehuollon katastrofien kautta homman niin, että en kuvittele vuosisadan lopulla globaalin väestön olevan paria kolmea miljardia suuremman. Ilmiöt noudattavat nyt Hubbertin käyrää ja myös sen laskevalla osalla, poislukien ilmakehän co2 -pitoisuus joka positiivisten takaisinkytkentöjen kautta jatkuu vielä pitkälle kuluvaa vuosituhatta.

Murroskautta siis pukkaa ja ihmiskunta on koko olemassaolonsa suurimman muutoksen kourissa. Nyt tästä kokonaisuudesta raportoidaan pieniä yksityiskohtia, sotia, talousromahduksia, ilmastonmuutoksen aiheuttamia luonnonkatastrofeja sun muuta, mutta vasta myöhempien aikojen historiankirjoitus kertoo kokonaisuuden. Jotkus kertovat sen totuuden jo nyt, mutta heidät leimataan tärähtäneiksi, ilonpilaajiksi, pessimisteiksi, tuomiopäivän profeetoiksi ja vaiennetaan näin.

tutkija Pohjanmaalta

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tutkija Pohjanmaalta

Mä veikkaan, että porukka on sivistänyt itseään viihteellä ja muuttunut sketsihahmoiksi. Yritys on toki olla jonkun vakavaman elokuvan päähenkilö, mutta kun ei osaa niin menee komedian puolelle.

fun kirjoitti...

Läpi tuulen, tuiskun tai auringonpaisteen, sama se. Oleellisinta asiassa on mihin tyhjän lapun jättö johtaa? Ei todella mihinkään muuhun kuin siihen, että vanhojen puolueitten vanhat ehdokkaat, vanhojen kannattajiensa tuella menevät läpi ja homma käy entistäkin härskimmäksi parlamentissa.
Vaalien jäkeen ilmoitetaan äänestysprosentti. Eiköhän se ole uurnaan pudotettujen lappujen määrä? Äänestämättä jättäneitten määrä julkaistaan, mutta äänestäneitä lienevät kaikki, jotka lappunsa uurnaan pudottavat.
Hyväksyttyjä lappuja ovat vain ne, joissa on vaaliluettelojen ehdokasta vastaava numero. Muut ovat hylättyjä. Hylättyjen joukossa on varmaan paljon tyhjiä, vääriä numeroita, kirkkoveneitä ym., mutta hylätyistä ei pidetä minkäänlaista eriteltyä lukua. Niistä voidaan vetää mm. sellainen johtopäätös, että paljon on pöljää kansaa kun ei osaa edes ehdokkaansa numeroa oikein kirjoittaa. Todellakaan kukan ei julkaise protestiksi jätettyjen vaalilppujen lukumäärää.
Äänestämistä pidetään velvollisuutena. Se täyttyy tyhjälläkin lapulla,mutta miksi menisi viemään tyhjää lappua uurnaan läpi tuulen, tuiskun, raesateen kun sillä ei voi valita ketään entistä parempaa ehdokasta parlamenttiin,eikä
hylätyissä lue missä tarkoituksessa se on uurnaan pudotettu.

Varmaa on, että äänestämättömät ja hylättävän lapun pudottajat saavat aikaan sen, että vanha meno jatkuu!

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Jos hylättyjen määrä nousee olennaisen suureksi, koko yhteiskunnan olemassaolon oikeutus romahtaa. Mutta älä huoli;
"Some of us never learn."

Anonyymi kirjoitti...

Onks toi joku kepun trolli?

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista.

Ketäköhän mahtaa tarkoittaa?

fun kirjoitti...

Jaaha, tällä anonyymi trollittelija katsoo jonkun kirjoittavan jonkun piikkiin.
Sikäli on oikeasskin, että äänestämättä jättäminen ja hylättävän lipun jättäminen hyödyttää juuri näitä ay-puolueita kepua ja sossuja. Heillä on vakiintunet tukijat, jotka äänestävät aina ja varmasti ja saavat puolueittensa menestyksestä myös aineellista hyötyä.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

En todellakaan tiedä kumpaa meistä a no nymous tarkoittaa. Voi itse asiassa tarkoittaa meistä kumpaa tahansa. Mutta se älähtää, johon kalikka kalahtaa?

Mutta täytyy myöntää, että ihmettelen tavallisesti varsin ymmärrettävää ja perusteltua logiikkaasi tässä asiassa. Matemaattisesti olet taatusti oikeassa. Poliittisten seurausvaikutusten osalta metsässä; aarniometsässä.

fun kirjoitti...

Tarzanin on hyvä olla aarniometsässä.

Anonyymi kirjoitti...

Vastaaminen ei välttämätöntä! Mielestäni tämä on typeremmistä typerempää. ÄÄnestämättä jättäminen ja suttulapun jättäminen on Halveksumista meidän yhteiskuntaa, ja kkaikkea mitä meidän esiisät ja me kaikki veronmaksajat ja suomen kansalaiset ovat saaneet aikaiseksi. Se että nyt meidähyvinvointivaltiota puretaan on meidän kansalaisten oma tahto, tai ainakin me olemme äänestä neet vallassa olevat kansanedustajat,jos me emme ensi vaaleissa äänestä hyvinvoinnin ja tasa arvon puolesta, me äänestämme sen kumoamista. Tyhjät ja piirretyt kirkko tai muut hämähäkit eivät sitä pelasta. Vaikka ne olisi kuinka taidokkaasti tehty.

Hakki kirjoitti...

A no nymous

Turha minulle on kiukutella, jos Eduskunta ja sen puolueita edustavat kansanedustajat halveksuvat suomalaista yhteiskuntaa. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2010/02/kumpi-voitti-sauli-niinisto-vai-joku-muu.html

Käsitykseni mukaan itse puhemies Heinäluoma oli JOKU MUU kampanjan alkuun panija ja yksi sen näkyvimmistä tuista. Jos nyt hetkeksi tulet alas sieltä korkean veisuun pilven lonkalta ja keskityt itse asiaan. "Typeremmistä typerempää" on uskoa sokeasti mitä väitetään ja olla vaivaamatta päätänsä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2015/01/velvollisuus-jonka-laiminlyonnista-ei.html Halveksunnan saat kyllä itse käydä Arkadianmäelle esittämässä.

Jätetään lisäksi esi-isät rauhaan; kyse on puhtaasti ja yksinkertaisesti sen puoluepoliittisen järjestelmän vaalimatematiikasta, jonka minä ja sinä (riippuen iästäsi) olemme sallineet syntyä. Pieleen se lähti kasvamaan UKKn valinnasta Tasavallan Presidentiksi vuonna 1956, joskin vasta noottikriisin jälkeinen 1960-luku rapautti moraalin. UKKn reinkarnaation pelosta puolueet loivat itselleen "parlamentaarisen demokratian", joka ei käytännössä enää kansalaismielipidettä kaipaa.

Sillä ketä mahdollisesti seuraavissa vaaleissa äänestät ei oikeastaan ole merkitystä ollenkaan. Nykyinen vvm Antti Rinne on sen jo riittävn monta kertaa toistanut; "Porukka päättää". a kun Porukka päättää, se päättää omista asioistaan itselleen edullisimmin. Siinä ei kansalaisen päätä, ei tarvetta, eikä tahtoa kaivata. Kyllä Porukka tietää. Tämähän on konkreettisesti viimeksi nyt viimeiset 8 vuotta havaittu. Paljon on fantsutelu eikä juurikaan mitään ole saatu aikaan.

Kun nuo edelliset ja alla olevan linkin olet lukenut - http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2009/11/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa_4.html - toivon, että vaivaudut vielä palaamaan ja osoittamaan, missä on virhe. Mutta älä hyvä ihminen enää vaivaa esi-isiä äläkä manan majoille jo päätyneitä äänestäjiä ja veronmaksajia. He ovat jo hommansa hoitaneet. Meillä elävillä on vielä mahdollisuus muutokseen.


PS

Aloita harjoitukset vaikka seuraavasta; jokainen, joka äänestykseen osallistuu ja lipun uurnaan sijauttaa, äänestää. Vain ne, jotka eivät lippua uurnaan sujauta eivät äänestä.

Sillä mitä lipussa lukee ei ole väliä arvioitaessa sitä, onko äänestetty.