lauantai 24. tammikuuta 2015

Tasavallan presidentin vallattomuus ei ole suomalaisten etu ollenkaan.Voi Sauli, Sauli. Suurin osa EU-maista rakentaa puolustuksensa suhteessa Venäjään NATOn varaan.(vainko Venäjä on Euroopan pohde?) EUn 28 jäsenestä 22 on myös NATOn jäseniä. Nuo puuttuvat kuusi ovat Suomi, Ruotsi, Itävalta, Irlanti, ... nimetköön joku muu vielä nuo uupuvat kaksi.

Onko mielestäsi todella realismia kuvitella, että muu EU taipuu esittämääsi hybridisodankäynnin eurooppalaiseen projektiin vain siksi, että meille suomalaisille NATO - ei maistu? Pienien ja vähän suurempienkaan NATO jäsenten ei tarvitse olla pohteissaan mitä tapahtuu, jos vihreät miehet kaduille ilmestyvät. Ei ainakaan niin kauan, kun NATO ja painotetusti USA viidennen artikkelin huutoon voi vastata. 

Kaikki ne, joilla ei ole 1300 kilometrin rajaa Venäjän kanssa voivat hyvin ehkä luottaa siihen tai ainakin toivoa, että aikaa on riittävästi koota riittävä puolustus Venäjää vastaan. Meillä sitä aikaa ei ole. Ei NATOn yhteistyökumppanina, eikä edes täysijäsenenä. Ei ainakaan, jos tavoitteena pidetään maamme ja sen kansalaisten kieltäytymistä joutumasta varsinaiseksi sodankäyntialueeksi. Ja - moraali sikseen - 5,7 miljoonaisen kansakunnan ei kannata Ainoalla Oikealla Totuudellaan eikä moraalillaan kovasti revitellä. Missään suhteessa. Eikä ainakaan ketään vastaan.

Onneksi ja suulla suuremmalla; Kaivetaan kuvettamme ja varustetaan puolustuslaitoksemme uskottavaksi, ellei se sitä jo asiantuntijoiden mielestä ole. Tuolla Alakurtin tietämillä parikin prikaatia muuttaa Pohjoisen voimasuhteita merkittävästi.


Olisiko niin, että uusi perustuslakimme, juuri se jonka puolueet saattoivat voimaan uuden Kekkosen re-inkarnaation pelossa vuonna 2000 on tehnyt Tasavallan Presidentistä reaktiivisen? Ei hevoshaan portteja kannata sulkea vasta sitten, kun hevoset jo ovat karanneet. Sillä saa vain riidan aikaiseksi. Ennakoida pitäisi ja pienen kannattaisi. Muuten tulee vielä lasku aiheutetuista vahingoista Ämärissä ja Pohjois-Suomen tyhjentämisestä.
 

6 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

NATO-jäsenyys on siinä mielessä kimurantti juttu, että sen mukana tulee muiden ongelmia.

Tietyt NATO-maat olivat innolla mukana kaatamassa Gaddafin hallintoa ja nyt ISIS on valtaamassa Libyan satamakaupunkeja.

NATO-maa Italia taitaa lähitulevaisuudessa joutua hankalan paikan eteen, sillä paperittomien siirtolaisien joukossa olevat jihadistit eivät ole riittävä syy upottaa laivoja, mutta ei niitä oikein rannikollekaan kannattaisi päästää.

Tämä osattiin kyllä aavistaa jo ennalta, mutta Italiassa asiaa pidettiin niin hankalana, ettei siihen varauduttu millään tavalla.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/is_libya-31033

Sitten meillä on tämmöisiä NATO-maita kuin Ranska ja Britannia, joissa alkaa olla radikaaleja muslimeja pilvin pimein, koska ongelma on poliitisesti niin hankala, ettei sille olla tehty mitään.

Eli käytännössä NATO-jäsenyys meinaisi Suomen armeijalle hommia NATO-maissa, koska sillä on vielä se jalkaväki, jota nämä muut kohta tarvitsevat, mutta josta ne ovat luopuneet.

Kalustollahan tätä ongelmaa ei olla pysäytetty Lähi-idässäkään.

Varmaan juuri tämän takia NATO on valmis ottaman Suomen jäseneksi ilman normaalia vuosia kestävää prosessia, eli eiköhän keskitytä vain itärajan puolustamiseen ja anneta NATO-maiden hoitaa omat ongelmansa.

Venäjä on sentään melkein sivistysmaa, joten sitä vastaan on mukavampi sotia kuin kurkunleikkaajia vastaan.

Kyllä NATO-maidenkin jupit ja hipsterit jotenkin armeijan harmaisiin saadaan kun se onnistuu täälläkin. Alku voi olla kankeaa, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Eiköhän sodassa kaikki elävät ole kurkunleikkaajia? Tasa-arvoisina edes silloin. Kuolleista ei kai niin väliä?

Muuten; tuo NATO-logiikkasi on todella aika mielenkiintoinen Italian, Ranskan,Englannin ja Saksan ISIS-paluumuuton koittaessa.

Satunnainen raportoija kirjoitti...


Hakki

Kummasti ruotsalaisiakin alkoi kiinnostaa Suomen armeija vähän sen jälkeen kun oma puolustuskyky oli todettu katastrofalisen heikoksi juuri jälkaväen puuttumisen takia.

Ei niillä ollut mikään kiire tehdä yhteistyötä niin kauan kuin luulivat laivaston ja ilmavoimien riittävän.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Ja niin kauan kiinnostus kestää, kunnes havaitsevat että "kuninkaallahan ei ole vaatteita". Ei ensimmäistäkään. Ja rajalta rajalle tuossa Kemin - Oulun korkeudella on edelleen samat noin 250 kilometriä kuin silloin ennen. Siis suurin piirtein sama matka kuin Volodjalla nyt on Mariupolista Krimille.

fun kirjoitti...

Joo, Tornioon ei ole matkaa kuin tuollainen Tubolevin kusema.
Ohjukset lirii vielä paljon nopeammin.

Ruotsihan se vasta peloissaan onkin. Siltähän veli-venäläinen on viimeksi koneita pudottanut.

Huomasit hakki oleellisen. Niinistö todellakin ja hätäpäissään ehdottaa EU:lle jotain sellaista, jollaista sillä taitaa jo olla,-NATO;n kautta.
Meillä ei ole kuin kidekoneet ja paha pelko vihreäpukuisista.
Panssareita pukkaa itärajalle. Miksiköhän?

Suomi pannaan puun jakuoren väiin.
Ellei hallitusneuvotteluissa ole esillä NATO-kysymys niin ollaan talvisotaa edeltävässä tilanteessa. Eihän se sieltä tule. Pommit maksavatkin niin turkasen paljon. Keille maksaa, keille ei?

Ukrainan tilanne on nyt kriittisimmässä pisteessään. Jos tiedustelutiedot pitävät paikkansa niin Itä-Ukrainassa on amuzoonia paljon. Se saattaisi riittää Krimin - Venäjän maayhteyden rakentamiseen.

Maanantaina tiedämme mitä Kreikassa tulee tapahtumaan. Syriza voittaa, se on varmaa. Jokos Halla-Ukon ennusteet toteutuvat? Mitä oikeisto ja kenraalit Syrizan vaalivoittoon vastaavat?

Elämme mielenkkiintoisessa maailmassa!

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

En oikein osaa jakaa innostustasi siihen, että Veli Venäläinen seuraavaksi toimittaa meille taas uusia leipäkoreja.

Minua ei edes lämmitä ajatus siitä, että osa Gaussin käyrän jollain reunalla jotkut uiguurit katsovat tuovansa meille vapauden.

Pysyköön kotonaan. Hekin. Ja antakoon meidänkin pysyä "omassa kotona."