perjantai 16. tammikuuta 2015

EUlle ensimmäinen kunniakansalainen - Lassana Bathily


Tuskinpa Ranskan kansalaisuus on riittävä huomionosoitus malilaiselle Lassana Bathilylle, joka pelasti useita ihmishenkiä ohjaamalla terroristia pakenevat ihmiset ruokakaupan kylmähuoneeseen viime perjantaina itäpariisilaisessa kosher-kaupassa, jonka asiakkaat aseistettu terroristi oli ottanut panttivangeikseen.

"Juutalaisessa kosher-kaupassa työskentelevä Bathily on omaa uskontoaan harjoittava muslimi, mutta hänen mukaansa hänen omalla teolla ei ole mitään tekemistä uskonnon vaan ihmisyyden kanssa."

Vaikka itse ilmaisisin asian varmaan toisin, olen ilahtunut hänen perustelustaan. "– Olemme kaikki veljiä. Kysymys ei ole juutalaisista, kristityistä tai muslimeista – olemme kaikki samassa veneessä ja meidän täytyy auttaa toisiamme, että selviydymme tästä kriisistä". 


Kun aivan liian usein nykyisin muslimeista on tehty musulmaaneja, murjaaneja ja mutakuonoja, ja Islamista on liian monille jo muodostunut synonyymi Talibanille, Al Qaidalle ja ISIkselle on rauhoittavaa havaita, että ihan kaikki eivät vielä ole marssimassa liehuvien lippujen perässä Kolmannen Valtakunnan tietä, vaikka yhä useammat tuntuvat lukevan "ne kaikki" siihen samaan terroristien ja talouspakolaisten loiseläjäryhmään, joiden pääsy Eurooppaan on estettävä ja tänne pesiytyneet palautettava.  

Jos EUssa on mahdollista antaa kunniakansalaisuus, sellaisen nimityksen Lassana Bathily ansaitsee antaessaan, valitettavasti henkensä jopa vaarantaen moisen lausunnon medialle. Vaikka kävisi niin, että tulevaisuudessa paljastuisi, että poliisin ensimmäinen oletus osoittautuisi oikeammaksi, jo pelkän lausumansa vuoksi, kunniakansalaisuus olisi enemmän kuin paikallaan. Saisi EUn NOBEL-palkintokin jotain konkretiaa.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno mies, rakkauden, rauhan ja IHMISYYDEN puolesta taistelija. Enempää ei liikutukselta pysty sanomaan.

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista

Ehkä, vaan tuskin sentään. Toimii vaan, kuten toivoisi itsekin vastaavassa tilanteessa osaavansa toimia.

fun kirjoitti...

Joo ja ajatteles kuinka helppoa olisi marssia kolmannen valtakunnan tietä. Eipä tarvtsisi papereita ja sukutauluja selailla. Naamasta näkisi kulkijan kohtalon.
Tämäkin on muuten näkökohta, joka kannattaisi ottaa huomioon. Maailma on epävakaa, eikä kukaan, koskaan tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
Kukahan silloin on kaivanut verta rassukoiden nenästä. Siinä ei edes Astrid saa puhtaita papereita,-valitettavasti.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Kovinpa tuo tuntuvan helppoa olevan. (Piti kyllä Kolmannen Valtakunnan lisäksi mainita myös Kommunistisen Internationaalin liput, vaan enpä muistanut juuri sillä hetkellä tätä veljesaatetta)

Totta kyllä; maailma on muuttunut hyvin epävakaaksi, eikä kukaan voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se on varmaa, että äärimmäisyydet menestyvät sillä keskitie ei juurikaan massoille maita niiden halutessa seurata pillipiipariaan tai Messiastaan.

Sitä tärkeämmäksi tulevat inhimillisyyden periaatteet; niitä eivät epävakauden ajat yleensä juurikaan helli.

Kuten edellisenkin kirjoituksen osalta; kuka kulloinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei saa Astrid puhtaita papereita, jos Thorsiin viittasit. En ole aina varma edes arvostanko hänen yritystään, ehkä kuitenkin niin teen, kaikesta huolimatta.

Igor kirjoitti...

En tiedä miten vaikea Ranskassa on saada kansalaisuutta, mutta tästä päätellen arvelen ettei ole yhtä helppoa kuin Suomessa.

Mutta tuollaisella kunniakansalaisuudella voi myös olla vaikutusta hartaan fundamentalistimusliminkin ajatusmaailmaan, että jos tämä kristillis-juutalainen yhteiskunta ei olisikaan niin sydämetön ja vääräm puolella kuin ehkä ovat omilta kiihottavilta saarnamiehiltään kuulleet ja ollessaan syrjaytyneitaä enemmän tai vähemmän niin vielä uskoneet.

Kyllä tuollainen pelastusteko on erittäin kunnioitettava.

Hakki kirjoitti...

Igor

Täytyy vain toivoa, että sana kiirisi positiivisena sinne missä syrjäytyminen niin helposti muuttuu fanaattiseksi terrorismiksi. Toivoa sopisi, että sillä olisi juuri kuvaamasi vaikutus. Ja toivottavasti kukaan ei ihan nopeasti ehdi "Profeetan kunnian pelastaakseen" listiä Lassanaa. Tai joku näistä meikäläisistä Kuumakalleista saa päähänsä tehdä jotain, joka saattaa entistä useammat uskonsoturin huutamaan Allahu Akhbaris dynamiittiliivinsä sytytintään kopeloidessaa.

Minua ihmetyttää, että niin moni näistä kakaramaisista Kuumakalleista (kummallakin puolella" katsoo asiakseen vittuilla "vastapuolelle" vain siksi, että ainakin heidän mielestään heillä on siihen oikeus. Ei heillä siihen velvollisuutta ainakaan ole, elleivät ole sellaista itselleen vapaaehtoisesti ottaneet. Se tie ei ainakaan mitään positiivista saa aikaan "in the great picture". Ei ole saanut ennenkään muuta kuin sotia.

Siitä huolimatta en kannata myöntyväisyyspolitiikkaa, sen sijaan suvaitsevaisuutta ja ehkä inhimillisyyttäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Fundamentalismi on sellainen asia, missä on kaikki niin väärässä kuin voi olla. Olen potenut suurta ennakkoluuloa islamia kohtaan aina. Joskus väsyin ennakkoluuloihini ja päätin suhtautua islamiin ideana teoriassa avoimemmin, se oli aikana jolloin voin todella huonosti. En ymmärrä vieläkään islamia, sama on kommunismin kanssa. Kaikenlainen lahkolaisuus on minusta usein huono asia, toki olen sitä mieltä, että kaikilla ihmisillä on ajattelun ja mielipiteen vapaus. Tai ainakin pitäisi olla niin. Aikana jolloin voin todella huonosti, kyseenalaistin kaiken, koska olin huolestunut sairaalloisesti asioita. Eniten minun olisi pitänyt olla huolissaan terveydestäni. Joku kauniisti jossain blogissa sanoi, että emme voi pelastaa koko maailmaa, tärkeintä on pitää suomalaisista huolta. Jossain ns rauhanuskonnoissa on paljon mahtipontisuutta´, jollaista vieroksun.
Itelle ideologisella tasolla on tärkeintä on suomalaisuus, koti, uskonto ja isänmaa, porvallisetkin arvot, kristilliset arvot ja konservatiivisuuskin muuttuvassa maailmassa. Hieman toisenlaisista lähtökohdista tulevana en pysty käsittämään kuinka joku voisi niitä arvoja mitätöidä, vaikka sitä voiskin ymmärtää itsestäänselvyyksien kyseenalaistamisen ja melkein hyvänäkin asiana. On pyhiä asioita joiden loukkaaminen suomalaisena koskee paljon. Silloin kun syyllistyy sellaiseen on anteeksipyynnön velkaa. Pyydän anteeksi, myös itseltäni, että olen loukannut kirjoituksillani ja aiheuttanut suurta mielipahaa.

Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista

Enpä minä ainakaan pysty sinulle anteeksi antamaan, koska et tässä esittänyt mitään sellaista, mistä nyt erikseen anteeksi pitäisi pyytää tai antaa. Siis kun ei ole tarvetta. Tai jos katsot tarvitsevasi anteeksi antoa ja se sinua lohduttaa, siitä vaan.

Varmaan minunkin pitäisi olla huolissani terveydestäni, mutta en oikein osaa moisesta huolta kantaa, vaikka esimerkiksi se minulle aikamoinen pohde juuri tällä hetkellä onkin.

Maailman pelastaminen tuskin kenellekään meistä yksin onnistuu. Mutta se ei ainakaan muutu, ellei riittävän moni edes yritä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Hakki, kiitos paljon vastauksestasi.

Kauniisti toteat maailmanpelastamisesta.

Toivon, ja jotenkin uskon, haluan uskoa niin elämässä niin, ettei sinullakaan ole mitään huolta terveytesi suhteen. Toivotan sen suhteen mitä parasta vointia sekä mielenrauhaa Sinulle. Koen ihan tarvetta rauhoitella sinua, itsekin koen tällä hetkellä elämässäni huolta ja jopa pelkoa terveydestäni. Itse asiassa siinä määrin, että kiitän Sinua nyt tästä ajatusten vaihdosta. Ehkä palaamme blogeissa vielä asiaan. Toivottavasti silloin vointikin olisi parempi itse kullakin.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mediassa "muslimi" tarkoittaa yleensä jotain ongelmatapausta, jota pitää ymmärtää. Jos se ei ole vaarallinen niin sitten pelkästään hullu.

Harvemmin käsitellään islamilaista valtakulttuuria, joka ei ymmärrä näitä median ihastelemia muslimeja ollenkaan.

Saudit esmes on rakentamassa 600 mailia pitkää muuria pitämään ISIS:n taistelijat poissa. Jemeniläisillä on jo vastaavanlainen muuri valmiina eikä missään Lähi-idän maassa olla edes harkittu pohjoismaista lähestymistapaa, eli sitä että sosiaalikantturat halivat ja ymmärtävät jihadistit terveiksi.

http://www.newsweek.com/saudi-arabia-constructing-600-mile-long-wall-keep-isis-out-299664

Muurin sisäpuolelle päässeet jihadistit viedään kylmästi Chop Chop Squarelle hoideltaviksi jos ne tavataan ammuskelemasta.

Siellä tunnetaan tämä ongelma eikä sen anneta kasvaa ja kehittyä kaikessa rauhassa niin kuin Euroopassa.

Tämä on sitä islamilaista kulttuuria millä on satojamiljoonia edustajia. Suomessa valokeilaan päästetyt kylähullut ovat pelkkä marginaali-ilmiö.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Olivatpa mainitsemasi muslimit ihan mitä rotua tai lajia tahansa, emme pysty sen paremmin jokaista tappamaan kuin itseämme muurin taakse eristämäänkään. Sitä paitsi, olen varsin vakuuttunut siitä, että suhteessa näitä yleisongelmaisia, eli fanaattisista uskonsotureista terroristeiksi ryhtyneistä Profeetan poikia on vähän, joskin aivan liikaa meille Eldoradon asukeille.


En lähde siitä, että me kaikkeen myönnymme ja kaiken hyväksyisimme. En ollenkaan. Mutta lienee aika hyvin osoitettu, että Taistelu terrorismia vastaan ei ainakaan hyviin tuloksiin maailmaa vie? Ei Jenkkejä, ei engelsmanneja, ei irakkeja eikä afgaaneja eikä ketään muutakaan. Pitäisi varmaan ottaa mietintämyssy käyttöön uusia strategioita luodaksemme, tehdäksemme ihmiskunnan elämisen tällä pienellä pallolla siedettäväksi meille kaikille? Vähänkään pidemmällä aikavälillä. Aloitetaan vaikka siitä, että kaikki musulmaanit eivät ole väkivaltaisia mielipuolia, eivätkä kaikki kristityt kapitalistisia riistäjiä ja musulmaanien hyväksikäyttäjiä.

Ennen 9/11 olimme ehkä jo oikealla tiellä, kun edes yritimme vaikuttaa lähtömaihin, kansoijin ja niiden tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Sitä tai jotain muuta uutta kannattaisi varmaan taas yrittää? Nykytavalla ei ainakaan mitään positiivista synny.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Ihanteet eivät toimi jos kuviossa on mukana ihmisiä. Siksi tarvitaan reaalipolitiikkaa.

https://www.youtube.com/watch?v=61YNsD4Sv20

Belgiassa on tällä hetkellä armeija kaduilla pitämässä yllä turvallisuutta eikä tilanne keskustelemalla miksikään muutu.

https://www.youtube.com/watch?v=UGPQRPK_wS8

Jotkun vaan on hulluja ja ongelmaa pahentaa se, että iso osa ihmisistä on tyhmiä.

Jos näitä ongelmatapauksia edes yritettäisiin seuloa maahanmuuttajien joukosta vaikka Pirunsaarelle säilöttäviksi niin nyt ei olisi Euroopan laajuista pelon ilmapiiriä, mutta kun sitä ei tajuttu tehdä niin nyt ei sitten auta muu kuin yrittää pitää seuraukset aisoissa.

Nämä onnistuvat pian tekemään jonkin ison iskun ja tänään on ollut uutisissa juttua tuoreimmista uhkauksista. Suomikin on mainittu, joskaan ei likaisen pommin yhteydessä.

http://www.nltimes.nl/2015/01/13/amsterdam-named-target-new-isis-threat/

Näillä on ainakin 40 kiloa yliopistolta varastettua uraania, joten ne kannattaa ottaa vakavasti. Sillä pystyy aiheuttamaan paljon pelkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Satunnainen raportoija, mitä mieltä olet vaikkapa muslimimaahanmuuttaja perheen lapsesta, joka on Suomessa syntynyt, käynyt koulut ja on suomalainen, onko hänkin sinusta muslimi? Minusta niin ei ole. Hänelläkin on oikeus muodostaa suomalainen, kristillinen ja länsimainen maailmankuvansa, tilanteensa ristiriitaisuudesta huolimatta. Silti minun on myönnettävä, että en kannata muslimipakolaisten maahanmuuttoa, vaikka heillä kuinka tässä hyvässä maassa olisi kaikki sopeutumisen edellytykset. Jos olisin aiemmin tiennyt yhtään mitään koko islamista ja koraanin hirveistä opeista, en ikinä olisi sanonut siitä niin "myönteisesti" kuten joskus tein.

rauha kirjoitti...

Hakki-hyvä,

Jumalan kiitos sanoistasi.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Anonyymi

Kuten Obama eilen totesi, uskonto ei ole tärkeää vaan se mihinkä maahan kokee kuuluvansa.

Euroopassa on monikulttuurikouhotuksen vuoksi aivan liikaa niitä, jotka asuvat vieraassa maassa ja siitä seuraa vielä verilöylyjä. Ihmisluonto vaan on sellainen.

Ranskan tilanne on paha, koska siellä on suunnilleen saman verran muslimeja kuin Yhdysvalloissa eikä niistä olla missään vaiheessa edes yritetty tehdä ranskalaisia.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Ilman ihanteita ihminen, reaalipoliitikkokin on tyhjää täynnä, eloton kone eikä ihminen ollenkaan. (Mutta aste-eroja varmasti löytyy.)

Keskustelusta on varmasti eniten hyötyä ennen kuin tilanteet ovat ryöstäytyneet käsistä? Syyn ja syiden miettiminen ei tässä tilanteessa enää akuuttiin tilanteeseen auta. Tilanne on vaan saatava hoidettua mhdollisimman pienillä vaurioilla.

Tuskinpa älykkyydellä tässä kovasti on tekemistä? Sitä paitsi, vain noin puolet polpulaatiosta on keskimääräistä tyhmempiä jos Gaussiin on uskominen. Samoin hulluja.

Syyt ja seuraukset syntyvät useimmiten ajan myötä ja kuten olemme joutuneet havaitsemaan ihmisen rakentamat seulat eivät paljoa paina kun kansat vaeltavat.

rauha kirjoitti...

Hyvä anonyymi,

Toivon ja rukoilen rauhan puolesta. En ole koskaan tehnyt väkivaltaa toista ihmistä kohtaan. En ole lyönyt ketään koskaan enkä lyö. Kerran elämässäni olen osoittanut henkistä väkivaltaa toista ihmistä kohtaan, se oli vakava tilanne. Kadun sitä syvästi ja olen lohduton, että hän on kärsinyt ja etten ole pystynyt asiaa selvittämään hänelle/ hänen kanssaan. En halunnut hänelle mitään pahaa, ihailin häntä, ja kuitenkin käyttäydyin aggressiivisesti ja välinpitämättömästi, mikä on henkistä väkivaltaa. Toivon, että tulisi päivä että voisin pyytää anteeksi. En ole monista syistä pystynyt siihen, syy on minun.

Väkivalta ei ole koskaan ratkaisu.

rauha kirjoitti...

Tarkoitin viestini Satunnaiselle raportoijalle.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

rauha

Mitä sä sitten näille tekisit? Mun mielestä ne voisi palauttaa Syyriaan ja antaa paikallisen oikeuslaitoksen tehdä niille mitä parhaaksi katsoo.

Terve ihminen ei vain tee tuollaista.

https://www.youtube.com/watch?v=JC3wXN_u7ks

rauha kirjoitti...

Hyvä Satunnainen,

olen pahoillani, en saa tuota linkkiä nyt avattua koneeltani. Mitä video sisältää? Oletan että siinä on jotain jihadisteja tms muslimi väkivaltaa. Jos sellaisia ihmisiä tähän maahan pyrkii tai täältä lähdetään sotimaan, ei heitä tule päästää takaisin.

rauha kirjoitti...

Satunnainen,

sain linkin auki ja katsottua tuota videota 11 sekuntia. Sairasta ja järkyttävää.

Kuolemantuomio on hirvittävän vaikea kysymys. En osaa sanoa kantaani siihen.

rauha kirjoitti...

Tuo hirvittävä ja järkyttävä video: Yhdysvaltojen ja läntisen liitoutuman tulee tehdä kaikkensa isis:n tuhoamiseksi. Ääri-islam ja on sairainta mitä voi olla. Oksettavaa, että kukkahattuilijat ymmärtävät tuollaisia paholaisia ja tänne tullaan pakolaisiksi.