maanantai 19. tammikuuta 2015

Ei väkisin vaan väsyttämällä - Kiitos LIDLKeskusliikkeittemme, siis päivittäiskaupan rakas kartellimme S- ja K-ryhmät, ovat päätyneet hintatasonsa tiputtamiseen. Tästä kiitos LIDL. 

Mitä kansalaiset tai puolueita edustavat poliitikkomme eivät ole halunneet, osanneet tai uskaltaneet sen on saanut aikaan kilpailu. Kansalaiset ovat voineet äänestäneet jaloillaan. Markkinatalous on saanut toimia. Kiitos siitäkin LIDL.

Toisaalta on muistettava, että alennusmyynti jatkuu vain niin kauan, kun LIDL maassa pysyy. Jos niinkään kauan? Siitä huolimatta Kiitos LIDL jo näistäkin vuosista.

Ja kiitos LIDL näin siitä huolimatta, että kaikista niistä maista joissa toimitte, toimintanne kannattavuus on Suomessa ollut varmasti hyvin korkealla, minkä me asiakkaat olemme teille mahdollistaneet. Onhan hintatasonne viime vuosina vähitellen lähentynyt S- ja K-rymien hintatasoa. ja kate varmaan kovastikin kasvanut? Se ehkä nyt sitten vähän kärsii?

Mutta ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ei Teidän, eikä meidän. He ovat tyrkyllä taas. Ja hehän osaavat lehämankaupat, iltalypsyn ja piiloutumisen perunakellariin. Maan tavan he tuntevat kuin omat taskunsa. Eikä aikaakaan, kun maatalous- ja elintarviketellisuuskartellin kultaiset hyvät ajat ovat täällä taas.


Sinusta huolimatta LIDL.Älä siis lähde silloinkaan. Tarvitsemme ulkoista ohjausta.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ alennusmyynti jatkuu vain niin kauan, kun LIDL maassa pysyy +++

Ja Lidl pysyy: sen hinnat ovat vielä Suomessa noin 30% kalliimmat kuin täällä Saksassa, joten hintakilpailukykyä riittää.

tutkija Pohjanmaalta

Igor kirjoitti...

Onko kyse ihan oikeast ahintojenoudotuksesta vai yritetäänkö vain hintadifferointia noilla ns merkittömillä tuotteilla?

Onhan K-ryhmä tuonut uutena Euroshopper halpislaadun rinnalle tai sijaan oman K-menu tuotteensa.

Ja S-ryhmä on muuttanut Rainbow tuotteet halpatuotteiksi ja vähän kalliimmaksi ja imagoltaan laadukkaammaksi Kotimaiset tuotemerkin. Kun kuluttajan sydämissa puhtaat kotimaiset elintarvikkeet mainoslauseella tuntuu vielä olevan uskottavuutta.

Ihan hyvä jos saadaan jonkinlaista kilpailuksi ymmärrettävää elintarvikkeiden vähittäiskauppaan.

Puheet on puheita. Saas nähdä mitä oikeasti tulee tapahtumaan.

Nämä elintarvikemarkkinat ovat aika oppikirjanomaisesti aika tyypillinen Nertrand-oligopoli.

Igor kirjoitti...

Tuli taas lyöntivirheitä. Anteeksi.

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Tarkoitat varmaan, että hintaa on vielä roimastikin varaa pudottaa, ennenkuin Finnlanexitiä aletaan edes harkita.

Hakki kirjoitti...

Igor

"Ihan hyvä jos saadaan jonkinlaista kilpailuksi ymmärrettävää elintarvikkeiden vähittäiskauppaan." Juuri näin, mutta varoituksen sanani linkissä He ovat tyrkyllä on syytää ottaa ihan oikeasti hyvin vakavasti. Puolueet kun eduskunnassa elinkeinoelämän toimintaedellytyksistä suurimman osan päättävät.

Lisäksi äänestäjien on syytä muistaa vielä muutama totuus; Kepu pitää tunnetusti vain omiensa puolta, pettää aina - jopa omiaan - ja , että yksin yhdellä Sipilällä ei edes kepu pysty mahdollisen ministeriryhmänsä kaikkia ministeriposteja miehittämään.

fun kirjoitti...

On tapana kuoria banaani ennen sen syöntiä. Kesko ja Ok ovat panneet investointinsa jäihin niin Suomessa, Baltiassa kuin Venäjälläkin. Investointeja varten ei siis tarvitse kerätä pääomia. Siitä johtuu hinnan alennus. Lidl on hyötynyt kohtuuttomasti suomalaisesta hintatasosta ja hyötyy vieläkin niin kuin Pohjan poika mainitsee. Lidl on niin iso toimija, että se pystyy kilpailemaan kumoon suomalaiset kauppiaat.
Se mitä raakaöljyn ja elintarvikkeitten hinnanlaskusta seuraa on polttomesteitten valmisteveron korotus. Elintarvikkeitten alvia korotetaan myös alkuvuodesta.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

Olen samaa mieltä; meidän deflaatiokehityksemme on pitkälti puolueittemme tarpeitten seurusta. Uskoakseni ennakkosuosikit lähtötelineissä jo kuoppivat, toivoen pystyvänsä ulosmittaamaan hyödyt itselleen ja jäsenistölleen ennen seuraavaa käännettä.

Kuitenkin deflaatiokehityksen pidätteleminen nostamalla verotusta on, kuin pakkasella housuihinsa kusisi. Anteeksi, pissisi. Puolueiden aikoinaan itselleen ja kannattajiensa toimeentuloa tukemaan pystyttämät ylikalliit rakenteet ehkä kokevat hetken renesanssin.

Vilu iskee sitten, kun kansalaiset joko havaitsevat mitä tuo rälssi ihan oikeasti on tekemässä (mikä kieltämättä on epätodennäköistä, koska laumat tähänkin asti ovat kiltisti pillipiipareitaan suostuneet seuraamaan) tai kun tilanne taas normaaliksimmaksi muuttuu, eikä rälssi verojen osuutta (sen ylläpitämiseen destinoitua osuutta) enää olekaan valmis poistamaan.

Deflaatio kun on pitkälti ensisijaisesti massojen psykologiaa. Rajana se, milloin massat vakuuttuvat siitä, että huomenna kaikki on halvempaa. Ja, kun ylisuuri alvi on se, joka suomalaisen yksityisyrittäjän työn lopullisesti vie suomalaisten "tavis"kuluttajien ostomahdollisuuksien ulottuvilta - kaikista hintoihin nopeasti leivottavista kotitalousvähennyksistä huolimatta - alkaa pudotuspeli. Ensin kärähtävät palvelualalle ohjautuneet yksinyrittäjät. Seuraavaksi sinne suunnanneet tai suunnatut palkolliset; tiedättehän, kun teollisuus on tärvätty ja ulosmitattu tulevaisuutemme on palveluelinkeinoissa?

Se mistä yhteiskunnan kuluja ei uskalleta, eikä oikeasti edes haluta vähentää ovat maatalous-, elinkeino ja puoluetuet.