sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Pöytäkirjasta valtakirjaan?

Suomalaiset poliitikot, mukaan lukien Siilinjärveltä kotoisin olevat, eivät ole tunnettuja kansainvälisen politiikan ymmärtämisestä. Brysselissä ei luotu ainoastaan talouskuria ja -unionia. Siellä samalla tuhottiin eurooppalaisten valtioiden yhteisön perusta, yhdenvertaisuus ja luottamus.


Nuorella miehellä itsevarmuus oman näkemyksen ainutkertaisesta oikeutuksesta on ihan kannatettava, joskus jopa siedettävä ominaisuus. Suomen pääministerillä ei. Ei ainakaan silloin, jos hän tekee Suomen valtion nimissä sitoumuksen, jonka tekemiseen hänellä ei ole valtuutta. Sellainen käsitellään meillä valtionpetoksena, valtakunnanoikeudessa. Valtuudet saadan ensin ja niitä ja vain niitä saa käyttää.

Tätä ei muuta se, että hän ja hänen opetuslapsensa ovat sitä mieltä, että "Tavoitteenamme onkin ratkaisu, jonka kautta Suomi voisi osallistua EVM:ään, Katainen sanoi.

– Suomen etu yksiselitteisesti on se, että euro on meillä valuuttana jatkossakin, ja että Euroopassa on vahvemmat talouspoliittiset säännöt. Tämän eteen tehdään nyt töitä, hän sanoi."


Menettely muistuttaa kovasti väärennetyn pöytäkirjan esittämistä, josta samaisella siilinjärveläisellä taitaa vieläkin olla pientä selvittämistä kesken. Ei hänellä silloinkaan tainnut olla valtuutta siihen mitä teki. Hinku saa olla ihan mikä tahansa, mutta toimintatapojen on tälläkin tasolla oltava laillisia. 
Ei kommentteja: